Warner Bros. Movie World

25-01-2023
Het originele plan was om vandaag naar Wet'n'Wild te gaan, een waterpark met een hoop glijbanen, lazy river etc. En met een Intamin Half Pipe Coaster maar die is al een hele poos buiten bedrijf. Daarom kiest een deel van de groep ervoor om nog een half dagje naar Warner Brothers Movie World te gaan.

Het is er al net zo druk als twee dagen geleden dus we zullen niet heel veel kunnen doen. Als eerste gaan we nog eens een rondje Superman Escape doen. De spullen dus weer in de verplichte locker en aanschuiven maar. Ook deze keer staan we ongeveer 45 minuten in de rij. Het is weer een hele fijne rit, echt een prima achtbaan en als er niet zoveel volk zou zijn dan gingen we vaker.

Dan gaan we kijken bij de stuntshow, waar niet bijster veel verhaal in zit maar toch vermakelijk. De auto's scheuren met veel kabaal over het relatief kleine podium. Er zit veel humor in de show maar de stunts zijn een beetje eenzijdig. Ik zou ook niet echt weten hoe het interessanter te maken maar er lijkt wat te missen nog.

Stefan wil graag DC Rivals nog eens doen en Scott en ik gaan naar Wild West Falls, de log flume Ride. De rij lijkt eerst mee te vallen maar het gaat allemaal niet zo heel vlot. Gelukkig is de wachtrij overdekt maar met 32 graden en een hoge luchtvochtigheid is het benauwd warm. De thematisatie in de wachtrij is apart. Het lijkt meer een verzameling oude rommel dan dat er echt over is nagedacht. De rit zelf is best ok en niet al te nat gelukkig. Er zit een slim element in om van richting te veranderen. De laatste drop is flink hoog maar zoals gezegd maken we niet al teveel water.

We bekijken een paar winkeltjes maar ik zie eigenlijk niet echt iets interessants. De bus pikt ons weer op om naar het vliegveld te gaan. Daar is er even gedoe omdat de machines voor het inchecken aangeven dat we assistentie moeten zoeken. En dat voor een groep van 73 mensen met 1 dame van het grondpersoneel. Uiteindelijk komt het allemaal goed, de security en paspoort controle gaan vloeiend en dan is het wachten op de vlucht, die uiteraard weer wat vertraagd is.

Het is iets meer dan 3 uur vliegen naar Auckland en met een tijdsverschil van 3 uur is het middernacht geweest als we weer vaste grond onder de voeten hebben. De immigratie in Nieuw Zeeland verloopt zonder problemen en om 2 uur in de nacht is iedereen op de kamer in het nieuwe hotel.

Morgen 2 parkjes rondom de stad.