Aussie World

22-01-2023
Vooraf lijkt Aussie World het minst interessante park hier in de buurt. De attracties zijn vooral voor kleine kinderen en het park is niet bijzonder groot. Het bezoek zal daarom vrij kort zijn, ook omdat het nog zo'n twee en half uur rijden is vanaf het hotel.

Bij aankomst ziet Aussie World er een stuk beter uit. Het is inderdaad ingericht voor kinderen en het personeel is dan ook enigszins argwanend maar we worden toch hartelijk ontvangen.

Bij Bug Run (#1345) staat onmiddellijk een flinke wachtrij en dus lopen we meteen door naar Dingo Race, de spinning achtbaan van Reverchon en dus de grootste van de twee achtbanen hier. Het is hier niet druk en in no time worden we naar boven getakeld en draaien we onze weg weer terug naar beneden.

Dan toch maar terug naar de Wacky Worm waar de rij niet echt korter is geworden. Wat ook niet helpt is dat kleine kinderen voor gaan en we dus een aantal keer langer moeten wachten. Maar de gezichten van de kids maken weer een hoop goed. Wat een plezier kun je als kind toch hebben op deze simpele achtbaantjes.

We pakken ook de Disk-O nog even mee, en waaien even lekker uit want ook nu weer is het in de ochtend alweer behoorlijk warm.

De lunch wordt door het park verzorgd en is in een woord voortreffelijk. Er is speciaal voor de club een menu samengesteld waar we uit kunnen kiezen. Voor mij wordt het de Queenslander en dat blijkt een flink bord vol te zijn. We laten het ons allemaal goed smaken.

Er zijn nog meer goede attracties hier. De 360 graden gyro swing sla ik maar even over. Scott en vooral Stefan zijn er dol op en hebben duidelijk enorm plezier.

Plunge, de log flume, ziet er onschuldig uit en het lijkt erop dat we niet heel nat zullen worden. Na de eerste drop valt het inderdaad erg mee. Als we net de bocht uit draaien komt echter de volgende boomstam naar beneden en worden we alsnog vol geraakt. In dit weer kan het geen kwaad want een half uur later zijn we alweer droog.

Het reuzenrad stelt niet heel veel voor maar de Fun House is wel heel aardig gedaan. We komen steeds in een kamer en moeten dan de deur naar de volgende ruimte zien te vinden. Het heeft iets weg van een escapa room.

We doen nog een paar rondjes Dingo Racer (#1344) en gaan dan weer terug naar de stad.

Met Bruno, Anita en Gavin gaan we nog een escape room doen, op loopafstand van het hotel. De kamer heeft Abandoned Carnival en is helemaal in kermisstijl gemaakt. Er zitten hele leuke unieke elementen in, onder andere een botsauto die eerst aan de praat moet worden gebracht en daarna naar de andere kant van de kamer worden gereden. Er zijn wel vrij veel hangsloten met cijfercombinatie maar dat mag de pret niet drukken. We werken goed a,s team en hebben aan het einde nog ruim 5 minuten over.

Morgen staan Warner Brother op het programma, met op papier de beste achtbanen van de trip.