Merimbula's Magic Mountain

18-01-2023
Vandaag leggen we een flinke afstand af met de bus. Eerst dus weer alles opbergen in de koffer, uitchecken bij het hotel en dan aan het ontbijt. De meesten van de groep hebben een andere volgorde en gaan na het ontbijten terug naar de kamer om in te pakken. Voor mij werkt dit het beste.

Het is dan zo\'n 3,5 uur rijden naar Merimbula, waar zich een klein parkje bevindt: Magic Mountain. Als we aankomen is het al druilerig weer en vallen de eerste druppels regen. De rodelbaan sluit dan ook vrijwel onmiddellijk zonder dat iemand van de groep deze heeft kunnen proberen.

Gelukkig geldt dat niet voor Sapphire Speedster Coaster (#1336), de Galaxi achtbaan van Pinfari uit 1994. De meeste Pinfari banen zijn een stuk ouder en daarom nogal schokkerig maar dat valt bij deze enorm mee. Het is zelfs een erg prettig baantje met 2 airtime momenten. De remmen zijn vanwege het weer wel wat strakker ingesteld. Anders eindigen we, volgens de dame die ons uit laat stappen, in Merimbula ;)

De regen zet dan echt goed door en valt er niet veel meer te doen. Even wat eten dan maar. Daar is helaas niet enorm veel keuze in en het wordt een hamburger en wat nuggets. Het park is niet echt berekend op zo\'n groot aantal bezoekers die tegelijkertijd willen eten en het is even schipperen met de zitplaatsen uit de regen.

Als het wat opklaart ga ik met Felix en Christoff een rondje minigolf proberen. Deze banen zijn behoorlijk uitdagend met de hole soms bovenop een heuveltje. We worden er gaandeweg handiger in. Totdat er weer een stortbui neerdaalt en we beschutting moeten zoeken. Het is dan ook wel tijd om met de bus verder te gaan.

Op het schema staat een tweede kermis waar wel 2 achtbanen moeten staan. De hele dag houden we goede hoop op beter weer. Maar helaas, op de website van de kermis verschijnt het bericht dat de boel gesloten is vandaag. We rijden dus direct door naar het hotel in Nowra.

De kamer hier is abnormaal groot. Het is eigenlijk geen kamer maar een heel appartement, met twee slaapkamers, twee badkamers, een keuken met grote eettafel en een zithoek met bureau en televisie. En er is een wasmachine, wat ook wel fijn is.

Eten doen we vanavond met een groepje in een steakhouse. Vanavond hou ik het bij kip en garnalen met aardappelpuree en groenten. Daarna terug naar het hotel om de verslagen bij te werken. De kamer is zo enorm dat het zonde is om er geen gebruik van te maken.