Legoland Malaysia

13-01-2023
Voor Legoland Malaysia vanuit Singapore is er een speciale bus beschikbaar vanaf het Singapore Flyer reuzenrad. De bus vertrekt om 9 uur en men wordt minimaal een kwartier van tevoren verwacht. Ik moet eerst met de metro naar het reuzenrad en dan nog een stukje wandelen. Kortom, de wekker gaat om 7 uur al zodat ik ook nog tijd voor ontbijt heb.

Het is nog even zoeken naar de juiste halte maar de bus wordt ruim op tijd gevonden. De rit naar Legoland duurt nog ruim anderhalf uur, inclusief een serieuze grensovergang. Iedereen moet de bus uit bij de grens van Singapore om door een paspoort controle te gaan. Even later, bij de douane van Maleisie weer hetzelfde. Stempeltje erbij in het paspoort. Straks op de terugweg moeten we een nieuwe online gezondheidsverklaring voor Singapore aanvragen.

Het is nog behoorlijk rustig bij het park bij aankomst. Zo rustig dat er ook maar 1 loket voor dagkaarten open is. Er zijn meer mensen voor een jaarabonnement dan voor losse tickets. Er zijn in de bus ook meerdere mensen die een hotelovernachting bij het park nemen en dus 2 dagen Legoland doen. Gezien het aantal attracties hier lijkt me dat wat overdreven.

Er komt tegelijkertijd een hele school met kinderen het park binnen. Omdat wilde muis achtbanen doorgaans weleens traag kunnen doorlopen ga ik eerst maar eens naar Great Lego Race (#1325). Er lijkt nog weinig activiteit te zijn en ik kan zo doorlopen en instappen. Zoals je meeste Mack mouses is deze ook vrij soepel en vallen de bochten erg mee. Prima achtbaan. Als ik uitstap komt er net een klasje kinderen aangelopen om in de rij te gaan. Zelf ga ik eerst maar eens zonnebrand smeren want het is vandaag serieus heet in de brandende zon.

Even verderop loop ik tegen Dragon (#1327)'s Apprentice aan, kleinste Zierer achtbaan van het park. Ook hier is het erg stil en kan ik weer direct de trein in. De operators zijn allemaal even vriendelijk hier. We maken twee rondjes en ik kan weer verder.

Dragon is een grotere versie van Zierer en de ingang en het station zijn mooi in een kasteel verwerkt. Weer direct aan boord en we gaan rijden. Het begin van de baan is nog indoor en gaan we langs een aantal scènes van Lego stenen. Dan maken we vaart en gaan we de lifthill op. Dragon maakt nog best wat vaart.

Ook hier komt er weer een groep kinderen aan. Zolang ik die niet voor me heb blijft het overal extreem rustig bij de attracties. Zo ook bij de Observation Tower, voor een mooi overzicht van Legoland en het Maleise landschap. En voor de airco in de cabine.

Bij de Lego Studios ga ik even in de schaduw uitblazen want het is benauwd warm. Zelfs de locals zijn aan het zweten en het wapperen. Er zijn verschillende 4D films, deze gaat over een politieachtervolging op alle denkbare en ondenkbare manieren. De effecten zijn wel aardig gemaakt. Het is vooral vrij nat en de ruimte is extreem airco gekoeld. De overgang naar buiten is dan ook weer een schok.

Ninjago The Ride is een mooi gemaakte interactieve darkride. In plaats van een pistool moeten de vijanden met handgebaren worden beteugeld. Ninja style dus. De instructies vooraf heb ik even gemist want er moeten verschillende gebaren worden gebruikt als ik het goed heb begrepen. Ik doe dus maar wat. Hoe dan ook wel erg leuk bedacht.

Lost Kingdom Adventure is dan weer wel een traditionele shooter, met bewegende doelen in plaats van videoschermen en met groen en rood verlichtte targets. In de (lege) wachtrij hoor ik al wat druppels op het dak vallen. Een beetje afkoeling zou welkom zijn.

De spetters regen veranderen na de rit in een heuse stortbui, dus maar even een restaurant opzoeken om te schuilen en meteen te lunchen. Gelukkig is het niet druk in het park want er zijn veel mensen met hetzelfde idee. Het wordt sweet & sour chicken vandaag en daar zijn ze niet zuinig mee. Dan breekt het pas echt los en zware onweersklappen volgen elkaar op. Dat ziet er niet goed uit voor de rest van het bezoek.

Inderdaad zijn er een hoop attracties gesloten en dat blijft nog wel even zo als het wat is opgeklaard. De achtbanen gaan in ieder geval niet meer open. Ik maak nog een rondje voor wat foto’s en ga dan een plekje opzoeken met WiFi om de nieuwe gezondheidsverklaring op te vragen. Een bak koffie gaat er ook wel in.

Nam de heenreis zo&n anderhalf uur in beslag, de terugweg komt op het dubbele uit. Eerst moeten we in Maleisie nog even een tussenstop maken bij een pas geopende fabriek. Ik moet meteen terugdenken aan de China reis van 2008 waar dit vaak voorkwam, als deel van de afspraak met de busmaatschappij. Deze fabriek blijkt in chips en noten verpakkingen te doen en er is een tent waar de spullen verkocht worden.

Dan komen we enorm in de file bij de grens van Singapore. We moeten weer met paspoort en spullen door de douane. Ik ben er in twee minuten doorheen maar de bus wordt helemaal doorgelicht en is dus in eerste instantie niet terug te vinden. De meeste andere passagiers ook niet dus even lijkt het alsof iedereen al weg is. Maar het ligt niet aan mij, om een of andere reden doen sommigen er heel lang over om weer te voorschijn te komen, ook al staat de bus alweer een tijdje te wachten.

De rest van de rit verloopt soepel maar het is intussen aardig donker geworden. Wel mooi voor een paar skyline foto&s van de stad. Nog even de ingang van de metro vinden en dan snel naar het hotel terug en wat gaan eten. Voor het gemak maar weer naar Buddy Hoagies, het restaurant van eergisteren.

Morgen door naar Perth.