Yomiuriland

27-09-2019
We gaan weer verplaatsen naar het volgende hotel. Omdat we onderweg nog het grootste park van Tokyo willen doen is het handig om niet zelf met de koffers te hoeven zeulen. Daarvoor is de Takyubin service uitgevonden die de koffers ophalen van het ene hotel en bij het andere weer afleveren. Een dag later dan wel en dus nemen we voor een nachtje losse spullen mee.

Voor de tussenstop in Yomiuriland hebben we na de trein nog een bus en een kabelbaan nodig. Het park zelf ziet er goed uit en blijkt erg rustig bezocht vandaag. We kopen armbandjes waarmee we alle attracties kunnen doen, ook al hebben we maar 3 uur de tijd. Om een vage reden krijg ik eerst een bandje voor kinderen in mijn hand gedrukt maar een andere medewerkster is erg oplettend en wisselt het om voor me.

Bandit (#1281) is de grootste achtbaan van Yomiuriland. De baan van Togo moet in 1988 indrukwekkend zijn geweest, zelfs zonder inversies. Nu is het nog steeds een lange en hoge achtbaan maar vooral vrij lomp. De trein wordt af en toe een bocht in gesmeten. Toch is het niet serieus pijnlijk maar wel een beetje opletten.

Wan Wan Coaster Wandit (#1282) is een stuk moderner maar ook een flink stuk kleiner. De baan van Hoei Sangyo heeft een eigenaardige layout maar er is verder niets mis mee.

De Momonga Standing and Loop Coaster (#1283) is een wat bijzonder geval. Deze baan is weer van Togo en heeft twee verschillende treinen op dezelfde track staan. De eerste trein die we doen is een normale sitdown. De layout is niet heel ingewikkeld, na de lifthill volgt een drop en daarna een looping. Dan volgen er een paar bochten terug het station in.

Hetzelfde doen we nog eens in de andere trein waarin we rechtop staan. De looping is dan ineens best zwaar.

Er is nog 1 andere achtbaan in Yomiuriland. Spin Runway (#1284) is een indoor spinning coaster waarbij de inzittenden per 2 tegenover elkaar zitten. De rit is erg leuk gethemed wat al in de wachtrij begint en tijdens de spiraallift in een spel verandert op de schermen rond de lift. Spinnen doet is niet heel hard maar de baan is afwisselend genoeg om het leuk te maken.

Vlak naast de Spin Runway vinden we ook U.F.O., een indoor rapid river ook goed aankleed. U.F.O. is een merk instant noodles en daar is het thema ook op gebaseerd. Er wordt gewaarschuwd dat de baan kletsnat is en daar lijkt het snel na de takel ook op als we ineens een enorm steile afdaling zien. Alleen Andre wordt een beetje nat. Dan volgt een lange helix waarin de boot vlot gaat draaien maar gelukkig ook zonder veel water te maken. Al met al een prima attractie.

Er is een derde indoor attractie die helemaal uniek is. Het heeft vaag iets weg van Test Track in Disney's Epcot maar uiteraard veel kleiner. Heel leuk is het stuk waar we echt zelf onderdelen op de wagen moeten monteren.

We doen de Spin Runway nog een tweede keer en ook een tweede Bandit kan er nog bij.

Dan begeven we ons naar de bus om met trein en metro terug naar Yokohama te gaan. Daar pikken we allemaal een bento box op voor lunch in de trein. Dit keer een Shinkansen hoge snelheidstrein die op stukken de 280 per uur aantikt.

Onderweg doen we een spelletje Ticket to Ride op de iPad en een paar uur later komen we aan in Nagoya. Het is flink zoeken naar het juiste busstation voor de bus naar Nagashimi Spa Land en we komen dan ook een half uur later dan gepland aan.

Gelukkig is dat geen groot probleem en kunnen we nog aanschuiven voor het diner buffet van half 8. Het hotel is werkelijk schitterend en helemaal in traditionele japanse stijl. De kamer zelf is voor japanse begrippen gigantisch en ook in dezelfde stijl. Fantastisch is dit.

Het buffet is niet te vergelijken met dat van gisteren. De gerechten zijn stuk voor stuk verrukkelijk. De sushi wordt op bestelling ter plekke gemaakt. Het lukt me om in het japans de stukjes te bestellen die ik wil hebben. Verder veel bekende japanse gerechten die we thuis ook maken. Wat een genot en natuurlijk eten we veel te veel.

Na het eten verkennen we de rest van het hotel, inclusief karaoke ruimte en speelhal waar we een spelletje pool doen en dan aftaaien naar de kamers. Morgen het park bezoeken.