Hanayashiki

25-09-2019
Vandaag gaan we verhuizen naar het volgende hotel. De koffers kunnen we gelukkig nog de hele dag in het eerste hotel achterlaten. Die pikken we dan vanavond op en zo sparen we de takyubin service uit.

De ochtend begint met een bezoekje aan Ueno park, een soort Vondelpark waar diverse activiteiten te zien moeten zijn. Waarschijnlijk zijn we nog wat vroeg want er is nog niet heel veel gaande en behalve de zoo en een paar shrines is er niet heel veel te zien. We doen een kort bezoek aan het tweede Hard Rock Cafe van Tokyo, waar we alleen even de shop bezoeken.

Hanayashiki is een klein attractiepark midden in de stad, vlak naast de Senso-Ji tempel waar we eergisteren waren. Het park heeft o.a. een Togo achtbaan uit 1953 met de weinig fantasierijke naam Roller Coaster (#1278). De baan gaat het hele park rond maar niet nadat alle instructies in het Japans zijn doorgegeven. Toch nog best een leuk baantje.

Er is ook een spookhuis en ik pas weer even als de rest van de ploeg naar binnen gaat. 10 seconden later hoor ik buiten al gegil en ben ik dus blij dat ik niet mee naar binnen ben. Het parkje leent zich prima voor het maken van foto's maar er verder niet echt attracties die de moeite waard zijn.


Tokyo Dome City

25-09-2019
De volgende stop is ook een attractiepark, deze keer met wat meer ruimte en serieuzere achtbanen. Tokyo Dome City / LaQua bezit een grote hoeveelheid attracties maar de tijd die we hier hebben is nogal beperkt. De parachute drop ride is buiten bedrijf. Jammer want ik heb zo'n attractie graag nog eens willen doen.

De eerste achtbaan die we hier tegenkomen is de indoor Panic Coaster - Back Daaan (#1279). Het betreft een Gerstlauer achtbaan met erg weinig hoogteverschil maar met een lancering direct achter het station. De rit is eerst helemaal in het donker, tot het eindpunt waar de trein achteruit terug gaat maar dan met zeer kleurrijke verlichting aan. Een bijzonder baantje en tot nu toe de beste van de japanse parken.

Dat verandert vrij snel als we doorgaan naar Thunder Dolphin (#1280), een Intamin Mega Coaster van 80 meter hoog en een topsnelheid van 130 km/u. Sinds deze baan in 2003 werd geopend heb ik eigenlijk uitgekeken naar deze eens te bezoeken. Hoewel er in de afgelopen 16 jaar nog hogere en snellere achtbanen zijn gekomen is Thunder Dolphin nog steeds een heel erg fijne achtbaan met een paar unieke elementen. Diepe drops worden afgewisseld met overbanked turns en een grappig slingerparcours over het dak van een gebouw.

De baan is zodanig goed dat we direct besluiten deze nog eens te doen. Er staat geen wachtrij maar het personeel voert zoveel controles uit dat het alsnog langzaam gaat. Tot op het laatste papiertje moet alles uit de broekzakken, horloges en brillen moeten af, alles in de rugzak en de rugzak in de locker. Dan wordt eerst de gordel gecontroleerd en dan mag pas de beugel dicht. Na het maken van een onride foto, nog in het station, vertrekken we pas.