Yokohama Cosmoworld

24-09-2019
Terug in Tokyo bezoeken we Yokohama Cosmoworld, verdeeld over een deel op het vaste land en een deel op een eiland. Het is, zoals inmiddels gebruikelijk, zoeken naar de ticketverkoop en naar de ingang van de attracties. Hier zien we maar 2 van de 3 achtbanen op de borden dus de derde zal wel in het andere deel van het park liggen. Goedkoop zijn de losse tickets niet.

Diving Coaster: Vanish (#1275) is qua naam wat overdreven. De inmiddels 20 jaar oude Senyo baan staat er bekend om nogal ruw te zijn maar dat valt nog alles mee. De unieke feature van de baan is dat de trein door een gat in de vijver raast waarbij de fonteinen rond het gat aan springen. Een mooi effect voor foto's en video's van de omstanders.

Spinning Coaster (#1276) is een standaard spinning mouse van Reverchon, behalve dan dat het draaien pas heel laat in het traject start en dan nog niet veel voorstelt.

In het andere deel van het park vinden we de Family Banana Coaster (#1277) en het bijbehorende kaartverkoop hokje. Men is enigszins verrast door een groep van 6 volwassenen maar reageert toch enthousiast. De baan is kort maar met een vrij unieke layout met gebankte bochten. Na 1 rondje mogen we weer uitstappen.

Cosmoworld ligt naast een mall waar we een restaurant vinden met allerlei met panko gefrituurde gerechten. De special met schnitzel, gamba en andere lekkernijen smaakt weer uitstekend.

De zit de dag er weer op en keren we terug naar het hotel.