Tokyo Joypolis

23-09-2019
Van TeamLab is het niet ver naar the Docks, een grote mall waar we maar een heel klein stukje van zien. In de mall vinden we eerst een TGI Friday's want er moet natuurlijk ook gegeten worden. Daarna bezoeken we de Tokyo Joypolis, een nog vrij groot indoor attractiepark. Voor een avondticket van 8 tot 10 betalen we zo'n 2700 yen.

Die twee uur die we hebben is nog vrij krap want het duurt binnen allemaal vrij lang met de uitleg. Ook al gaat het alleen in het Japans, het hele verhaal wordt toch afgedraaid en niemand die het verstaat.

Voor de Gekion Live Coaster (#1274) achtbaan moet alles eerst in een gratis kluisje. Het is een tamelijk bijzondere baan. Het is nochthans de eerste keer dat ik een spinning coaster zie met een inversie. Daarbij moet op sommige plaatsen onderweg een spel met drie knoppen worden gespeeld, een soort van Dance Revolution spel.

Helemaal boven vinden we Wild Wings een simulator waarbij we met een kabel achter een vliegtuig worden gehaakt een meegesleurd. Ik heb dezelfde attractie ergens anders eerder gedaan maar ik zou niet meer weten waar.

De rest van het gezelschap gaat een zombie spookhuis doen dus ik pas even. Kort daarna zie ik Hilde rondlopen. Blijkbaar gingen er 4 tegelijk naar binnen. Wij gaan ondertussen Wild Jungle proberen, wat ongeveer dezelfde simulator is als Wild Flight maar dan met een auto door de jungle.

Ook Wild River, die we weer met z'n allen doen is vergelijkbaar.

Er is dan al niet heel veel tijd meer over en we doen alleen nog een tweede rit op de achtbaan voordat we weer terug naar het hotel keren.