Happy Valley Shanghai

19-09-2019
Nadat ik weer een beetje ben opgefrist zet ik per metro koers naar Happy Valley. Een flinke afstand nog met een onverwachte overstap (de trein ging niet verder) en dan nog 18 stops op de blauwe lijn. De mensen spreken geen woord Engels maar willen echt helpen. Uit het metrostation is er een loopbrug de autoweg over en staat er een shuttlebus naar het park. De entree bedraagt slechts 115 yuan. Heb ik de wisselkoers wel goed? Hoeveel aan Euro's heb ik gepind dan? Dat moet ik later maar uitzoeken dan.

Zodra ik het park binnen wandel blijkt dat Fireball, de houten achtbaan, in onderhoud is en er is op het moment geen activiteit te bespeuren. Dan maar door naar de Diving Coaster (#1261) van B&M. Hier staat meteen de langste rij van het park en even ben ik bang dat ik in tijdnood ga komen. Diving Coaster ziet er indrukwekkend uit met een trein van 3 rijen van 10 stoelen. Er zijn twee vertikale drops en een waterbak maar die staat vandaag niet aan. Een mooie soepele rit zoals ik van B&M gewend ben en een goed begin van het coaster avontuur.

Ook de Intamin Mega-Lite (#1262) is een erg toffe en vlotte baan. De meeste chinezen zijn helemaal door het dolle als we na het puike bochtenwerk weer terug het station in rollen.

Coastal Ant (#1263) heeft een vreemde layout en is van de chinese makelij Golden Horse. Het lijkt net of ze bij het begin van de bouw niet helemaal wisten hoe de baan eruit moest gaan zien. Er zit eigenlijk geen behoorlijk opbouw in.

Crazy Elves (#1264) moest spinning mouse achtbaan zijn maar in ons treintje zat de pin er kennelijk nog in want we volgen gewoon de bochten door het hele traject. Geen spin dus en daardoor ook vrij pijnlijk.

Alle achtbanen zijn in 2009 met het park zelf geopend. Alleen de Family Inverted Coaster is van 2014 en daar werd nu net aan gesleuteld. Wel jammer want deze B&M Inverted ziet er kort maar intens uit. Zo op het oog moet het de kortste B&M Inverted zijn die ik tot nu toe heb gezien. Hier wordt hard gewerkt maar het ziet er niet naar uit dat het euvel vandaag opgelost gaat worden.

In dit Happy Valley park staat een van de nog maar weinige Flying Islands in de wereld. Denk aan de Pagode van de Efteling maar dan zonder de theming. Vanaf het platform is het prettig foto's nemen.

Bij het langslopen leek het een winkel maar Speed Whirlwind blijkt nog een redelijk grote attractie. In karren voor 6 personen worden we langs een aantal scene's geleid over tyfonen. De uitvoering is vrij belabberd en uiteraard is er alleen uitleg in het Chinees. Ook mijn Chinese buurman is zichtbaar niet onder de indruk.

Er is ook nog een soort Soaring variant en die komt een heel stuk dichterbij de originele versie. De film van Wonderland Crosses 30 Degrees North Latitude gaat over een aantal highlights van China zit goed in elkaar een het zweefeffect werkt uitstekend. Een van de betere attracties van Happy Valley.


Jin Jiang Action Park

19-09-2019
Terug naar de metro waar ik, net als in het park, nog geen westerling heb gezien. Over de metro trouwens, 98% zit met een mobiel in z'n handen. Echt bizar veel. En iedereen heeft gewoon volop het geluid aan staan.

De route naar station Jinijang is snel gevonden. Die daarvandaan naar het park zelf iets minder. Een paar tunneltjes verder heb ik dan toch een ingang gevonden.

Anders dan de website aangaf gaat het park om half 6 al dicht. Ik koop toch maar een armbandje voor de rides. Al snel blijkt ook de Giant Inverted Boomerang in onderhoud te staan. Hij zit vol met dummies en maakt af en toe een proefritje dus dat gaat 'm niet worden vandaag.

De Moto Coaster (#1266) van Zamperla doet het wel. Met een half gevulde trein worden we lomp gelanceerd en een paar bochten door gezwaaid. Geen topper maar toch weer een MotoCoaster er bij.

Karst Cave Coaster (#1267) is een indoor elektrisch aangedreven baan met een unieke layout en unieke trein. Ook hier worden we de bochten in gegooid, de tweede ronde nog wat harder dan de eerste.

Er staat nog een shuttle coaster maar die is al een tijd uit de operatie. Jin Jiang Action Park is niet te vergelijken met Happy Valley en heeft niet veel meer te bieden dus ga ik weer op weg.


Oriental Pearl Tower

19-09-2019
Hoewel ik nu toch echt goed moe begin te worden wil ik nog naar de Pearl Tower. Deze televisietoren is te bezichtigen in de bovenbol op 263 meter. Iets hoger zit nog het draaiende restaurant maar dan moet er ook wel gedineerd worden tegen een aardig bedrag. Op 259 meter loopt er een glazen vloer rond de toren. Rete eng maar toch ook heel even op gestaan. Zo kort dat ik er niet eens aan heb gedacht een foto te (laten) maken. Voor iedere lift staat steeds een behoorlijk rij dus ik blijf ook niet te lang plakken voordat ik echt in slaap val.

De hoogste achtbaan van de hele trip meteen maar even gedaan. VR Rollercoaster (#1268) is een track van 3 keer niks maar het zit wel in 1 van de bollen van de toren op 95 meter hoogte. En het is met VR, custom made for Pearl Tower. Best een leuk effect van draaiende coaches terwijl we toch echt gewoon rechtuit gaan.

Uitgeteld ga ik terug naar het hotel en voor 41 Yuan (5 euro) teveel eten en een flesje cola meegenomen. Staat er van het hotel ook nog een schaaltje fruit op de kamer!