Fun Land Ankara

19-09-2018
Na weer een prima slaap en ontbijt gaan we om 10 uur weer op pad. De eerste stop van de dag is Fun Land, een park in de mall.

Fun Land is nog niet open maar wordt direct opgestart als er 53 klanten voor de deur staan. We krijgen allemaal een kaartje met 48 credits, genoeg om alle relatief grote attracties te doen.

We beginnen uiteraard met Grand Prix (#1097), een familie achtbaan van I.E. Parks met een trein gethematiseerd als formule 1 wagen. De eerste coach van de trein wordt om onduidelijke reden niet gebruikt waardoor de capaciteit meteen met een kwart afneemt. De operator is bijzonder secuur en checked de schouderbeugel in de eerste controleronde en daarna nog twee keer de riem die de beugel zekert. Het gaat dus niet heel vlot. De rit zelf is verrassend soepel en heeft een aardige helix aan het einde.

Na Grand Prix is de Disco de grootste attractie. Disco houdt een beetje het midden tussen een Disk’O attractie en een aangedreven half-pipe coaster. De twee groepen van 6 stoelen beginnen te draaien alvorens het geheel heen en weer gaat slingeren. Het is een fijne rustige rit al ziet het er van buiten anders uit.

De ghost train laat slechts een persoon per wagen toe. Er gebeurt een hele lange tijd niets aan het begin van de rit, alleen duisternis en het geluid van de wagen zelf. In de hele rit zitten 4 of 5 effecten. Een daarvan is best goed en komt recht op de wagen af.

Er is een mini versie van de schietattractie die ik eerder dit jaar in Dennlys Park heb gedaan. Van de 3 schutters ben ik veruit de slechtste. Dit soort shooters ligt mij kennelijk niet zo.

Wat me een stuk beter af gaat zijn de 2 flipperkasten die hier staan, een Spiderman en een Pirates of the Carabean. Beide spellen ken ik niet maar zijn vermakelijk om te spelen met veel verschillende doelen. Het spel is te complex om in een paar spelletjes te doorgronden maar Pirates heeft een erg leuk verhaal en al in het eerste spel krijg ik de multi-ball geactiveerd.

Na zo’n 2 uurtjes in het park rijden we door naar Sincan Luna Park.


Luna Park Sincan

19-09-2018
Ook Sincan Luna Park ziet er bij aankomst verlaten uit maar hier wordt de boel in ieder geval snel opgestart. Bij het kopen van de 53 tickets voor de beide coasters krijgen we allemaal een ritje op attractie naar keuze cadeau.

Dragon (#1099) is een standaard elektrische achtbaan van Zamperla waar eigenlijk niets bijzonders over is te vermelden.

Elma Kurdu (#1098) is een Wacky Worm met een appel aan de top van de lifthill. Uit voorzorg wordt de trein met slechts 7 of 8 personen gevuld maar zelfs dan nog schiet deze na 3 rondjes het station grotendeels voorbij. De achterste passagiers stappen uit waarna de trein met de overgebleven 2 voorste rijders nog een extra rondje maakt. Omdat deze werkwijze nogal bewerkelijk is wordt het aantal personen verder teruggebracht naar 6 en dan nog moet er vrij veel handkracht aan te pas komen om de trein op tijd tot stilstand te brengen.

De ghost train, die we als gratis extra hebben gekozen, stelt erg weinig voor, zowel qua lengte van de baan als qua effecten.
Er staat wel een aantal interessant uitziende klassieke attracties hier, een aantal waarvan de naam van de fabrikant nergens te vinden is. De meeste lijken ook niet in gebruik, in ieder geval niet deze middag.

Het is nog een flink eind rijden naar Istanbul dus we gaan om ongeveer 3 uur weer op weg. Onderweg horen we dat 1 van de 2 achtbanen van Park Lunasan in Izmit in een gedeelte van het park staat dat is gesloten. Faruk, de gids op de bus, wordt ingezet en na een paar telefoontjes is het geregeld dat de baan alsnog voor ons open gaat.


Park Lunasan Izmit

19-09-2018
Het is bijna half 8 als we het park binnenlopen. Het is ook hier weer erg rustig. We lopen door naar Twister Coaster (#1100), een spinning mouse baan van Zamperla. Samen met Volker, Richard en Megan vier ik mijn 1100e achtbaan. Volker telt zijn 1000e stricte achtbaan (zonder butterflies, elektrische en andere bijzondere categorien). Anderen krijgen de wagen behoorlijk aan het draaien maar die van ons staat nagenoeg stil.

Vanuit het reuzenrad zien we dat de Spinning Coaster (#1101) eerder dan verwacht ook open is gegaan. Vrijwel de hele club is daar inmiddels aangekomen maar hier wordt de hele trein gewoon gebruikt en dus gaat het lekker vlot. De Spinning Coaster draait beter dan Twister Coaster maar het is nog steeds niet bijster veel.

De UFO maakt echter veel goed. Deze hully gully wordt op flink tempo gezet en het is op een gegeven moment echt goed vasthouden om te blijven zitten. Ook de polyp is goed in beweging te krijgen en geeft een lekkere rit weg.

Na het maken van nog maar eens een groepsfoto stappen we weer in de bus voor het laatste stuk naar Istanbul.