Aktur Park

15-09-2018
De eerste dag van de ECC Turkey Tour begint al vroeg. Om half 7 gaat de wekker, de laatste spullen gaan in de koffer en om 7 uur zit ik in de auto op weg naar Schiphol. Deze keer parkeer ik de auto bij Green Park, dat scheelt Hellen een hele vroege rit naar het vliegveld. Alles werkt zoals het zou moeten, het kenteken wordt auomatisch herkend en de shuttle staat 10 minuten later klaar.

In de rij voor het afgeven van de bagage staan ineens Richard Bannister en zijn vriendin Megan achter me. Zij zijn gisteren naar Amsterdam gevlogen en hebben hier overnacht. Dat maakt het wachten op het toestel, dat flink is vertraagd, wel een heel stuk aangenamer. Ruim 3 kwartier later dan gepland komt het toestel in beweging en dan duurt het nog een kwartier voordat de startbaan is bereikt. Het toestel zit behoorlijk vol maar de vlucht verloopt verder zonder bijzonderheden.

Ik zit op stoel 1A en Richard en Megan op 2E en F. We zijn dus als eersten weer uit het vliegtuig en lopen op een verlaten paspoortcontrole af, waar we dan ook in no-time doorheen zijn. Het is in Antalya een paar graadjes warmer dan in Amsterdam. Als ook de koffers zijn gearriveerd begint het grote wachten. Eerst maar even een hapje eten. We vinden een Burger King maar dat is niet meteen heel aantrekkelijk. Direct ernaast blijkt een stuk beter restaurant te zijn, met bediening ook nog, een prima kaart en uiteindelijk goedkoper dan de hamburgers van de buren. Prima gegeten met z'n 3-en voor 15 euro in totaal, inclusief drankjes.

Vooraf heb ik niet gekeken naar de koers van de Turkse Lira en heb dan ook geen idee hoeveel ik zou moeten pinnen hier. Op een bord lees ik in het voorbijlopen iets van 7.000 Lira maar als ik dat intyp bij de geldautomaat krijg ik de melding dat ik niet meer dan 1000 euro ineens mag opnemen. Gelukkig maar want dat was niet de bedoeling. Voor 225 euro krijg ik 1500 Lira en daar ga ik het wel mee redden denk ik.

Langzaam komen er steeds meer ECC'ers aan die zelf zijn komen vliegen maar de grote groep vanuit Londen laten op zich wachten. Omdat de groep in Istanbul is overgestapt is het onduidelijk of ze nu onder binnenlandse of buitenlandse vlucht vallen. Het gaat dan ook verkeerd wanneer de club op terminal buitenlands aankomt en de koffers op terminal binnenlands liggen te wachten. Maar uiteindelijk worden de personen weer met de bagage verenigd en kunnen we, na het schudden van vele handen, in de 2 klaarstaande bussen plaatsnemen.

Op naar het eerste parkje van de trip: Aktur Park is een vrij klein stadspark met een paar grotere attracties en heel veel lampjes. De attracties worden met een pasje betaald en dus moeten er 55 pasjes met het juiste bedrag worden gemaakt. Als we eenmaal naar binnen kunnen is het al goed donker geworden. Met de hele groep gaan we eerst naar de Twister Coaster (#1084), een Zamperla Spinning Mouse. De layout is anders dan de meeste van deze banen. Alleen jammer dat de treintjes totaal niet willen draaien.

Bij de Wacky Worm moet eerst een groepsfoto worden gemaakt. Het idee is om dat bij iedere Wacky Worm te doen en dat zullen er op deze trip behoorlijk wat zijn. Elma Kurdu (#1085) houdt zich prima onder het gewicht van de grote groep volwassenen en de reacties van het overige publiek vallen nog erg mee. Het duurt even voordat iedereen de drie rondjes over het parcours heeft afgelegd.

Shark Trip (#1086) is de derde achtbaan van Aktur en hoewel dit een kleine SBF baan is bestaande uit 2 helices is het eigenlijk nog de meest vermakelijke van de 3.

Dan is er nog een ghost train maar die ziet er van de buitenkant een stuk beter uit dan binnen. Er zijn niet heel veel schrikeffecten en die er zijn maken op mij niet veel indruk. Een rondje reuzenrad maakt het af, altijd goed voor foto's.

Het is 9 uur geweest en er kan wel weer wat voedsel in. Een eettent met verschillende broodjes ziet er het beste uit en hier blijken dan ook aardig wat mensen van de groep te zitten. In Turkije moet de Köfte natuurlijk worden geprobeerd. Ook hier is eten weer spotgoedkoop. En lekker.

Met de bus gaan we naar het eerste hotel, een Holiday Inn. Het regelen van de kamers is weer een gedoe maar ik heb vrij snel een sleutel voor de kamer te pakken. Deze trip ben ik voor een eenpersoonskamer gegaan.

Morgen verder naar Land of Legends, een mix van attractiepark en waterpark.


Prima parkeerplek hier bij Green Park. Ruimte zat en goed geregeld met een shuttle naar de terminal.


De eerste ECC\'ers melden zich in Antalya Airport. Een deel van team Duitsland komt als eerste aan.


Aktur Park ziet er gezellig uit in de avond.


Twister Coaster doet haar naam niet bepaald eer aan helaas.


De eerste achtbaan van deze trip. We zijn nu echt begonnen.


Brucamela is de eerste van vele Wacky Worms op deze reis.


Shark Trip is nog de leukste van de 3 achtbanen hier.
Richard en Megan hebben het naar hun zin :)


De ghost train ziet er prachtig uit maar valt een beetje tegen.