IMG Worlds of Adventure

13-11-2016
Vol trots wordt al enige tijd het grootste indoor themapark van de wereld aangekondigd. Het heeft 3 jaar en meer dan 1 miljard dollar gekost om IMG Worlds of Adventure hier neer te zetten en het ziet er in eerste instantie van buiten wel flink groot maar niet heel spektaculair uit. Het park is minder dan 2,5 maand geleden voor het eerst open gegaan en we verwachten wel wat drukte van een nieuwsgierige menigte.

Het is op deze zondag om 10 uur echter nog schrikbarend rustig op de parkeerplaats en bij de kassa's aangekomen zijn er nog nauwelijks bezoekers te zien. De prijs van een entreekaartje is wel behoorlijk hoog. We betalen ruim 60 euro per persoon maar die 1 miljard dollar moet natuurlijk wel worden terugverdiend. Met het aantal bezoekers van vandaag gaat dat nog niet zo snel gebeuren.

Eenmaal binnen is goed te zien dat er op de inrichting van het park niet is bezuinigd. Het ziet er allemaal even verzorgd uit en de thematisering is ver doorgevoerd. Het park is verdeeld in 4 themagebieden: Marvel met de superhelden, Lost Valley met de dinosaurussen, Cartoon Network met de tekenfiguren en IMG Boulevard met o.a. winkels en restaurants.

Global Village 2016/2017

13-11-2016