Speelpark Oud Valkeveen

07-10-2016
We gaan even kijken voor een paardenvrachtwagen in Hilversum vandaag en daar moeten we vrij vroeg in de middag zijn. De wagen wordt het niet voor ons maar nu we toch min of meer in de buurt zijn en het weer best aardig is, rijden we op de terugweg langs Speelpark Oud Valkeveen. Na half 4 is de entree de helft van de prijs en zo zijn we voor 10 euro allebei binnen.

De vorige keer dat ik hier was is alweer 10 jaar geleden en er is een heleboel veranderd in de tussentijd. De ingang en het plein daarachter komen nog wel bekend voor maar er zijn ook hele stukken van het park goed opgeknapt.

We komen natuurlijk voor de twee achtbaantjes die in Oud Valkeveen zijn neergezet: een wacky worm van 2013 en een butterfly van 2014. De wacky worm die hier in 2006 stond is een aantal jaren geleden naar Ierland verhuisd.

Als eerste komen we de Vliegende Valk (#995) tegen. Deze butterfly heeft nu eens niet het standaard gele karretje maar in plaats daarvan een fraaie dubbele valk als treintje. Er is ook aandacht besteed aan een stukje aankleding om de baan in de vorm van een toren als ingang. Anders dan bij de meeste butterflies is er zelfs een operator bij om de bezoekers te assisteren. Het is totaal niet druk in het park en ook bij deze baan is er nauwelijks volk.

Even verderop treffen we ook de nieuwe Achtbaan (#996). Deze versie is van het italiaanse D.P.V. Rides en heeft van 2011 tot 2012 eerder dienst gedaan in het overdekte Kinderstad Heerlen. Zo blijven dit soort compacte achtbaantjes regelmatig van eigenaar wisselen. Achtbaan is zeer kleurrijk, zelfs de binnenkant van de trein is geel, roze en blauw geschilderd. Na twee rondjes stappen we weer uit terwijl de enige overgebleven twee meisjes verder gaan met hun coaster marathon.

Onlangs is er ook een paratrooper attractie in het park gekomen. Zwierezwaai staat mooi over een stuk water gebouwd. Een bordje bij de ingang geeft aan dat de attractie om 2 uur weer open gaat. Na een kwartiertje wachten stopt er een wagentje tussen ons en de ingang en wordt de inhoud van een vuilnisbak geleegd. Even navragen leert dat de paratrooper vandaag niet meer open gaat helaas. Zwierezwaai blijkt maar één of twee uurtjes per dag te draaien.

Wel open is de Vallende Schuit, een zogenaamde Nautic Jet. Deze zijn we al veel vaker tegengekomen: het eenpersoons bootje wordt achteruit een helling op getakeld en dan losgelaten. Vlak voor het einde van de schans zit een hobbel zodat het bootje een tiental meters over het water vliegt om daarna met een flinke plons neer te komen. Altijd grappige simpele attracties die ook hier best populair is. Ook de Vallende Schuit heeft een operator.

Dan zijn we eigenlijk alweer klaar en verlaten we na drie kwartier het parkje weer. Toch een goed besteed klein uurtje voor maar 10 euro.


Daar zijn we weer.


Tot zover niets nieuws op het eerste gezicht. Net pleintje.


Het treintje van Vliegende Valk is weer eens iets anders.


Een butterfly met operator zie je niet vaak.
Achtbaan in felle kleuren.


De bordjes met openingstijden zijn eerder verwarrend dan dat het iets duidelijk maakt.
Jammer dat Zwierezwaai zo weinig draait. De reden is niet duidelijk.


Achteruit ophoog in de Vallende Schuit.


Splash!
Splash!