Jolly Roger at the Pier

17-06-2015
Het gaat vandaag een lange (reis)dag worden die begint met vroeg opstaan. Ik heb een plekje op de veerboot van Cape May (New Jersey) naar Lewes (Delaware) geboekt om 9:30 en moet minimaal een half uur van tevoren inchecken. Natuurlijk rijd ik weer eens verkeerd want Garmin wil me de omweg van 160 mijl laten afleggen. Ik kom op de minuut nauwkeurig bij de haven aan maar ik geloof niet dat het zo strikt wordt genomen. Er komen na mij nog een hele hoop andere auto's aangereden.

De overtocht duurt anderhalf uur en in die tijd kan ik mooi even wat ontbijten. Zowel bij vertrek als bij de aankomst wordt omgeroepen dat er dolfijnen links en rechts van de boot zwemmen. Ik heb er, voor de kust van Delaware eentje gezien.

Vanaf Lewes is het nog maar een half uurtje rijden naar Ocean City in Maryland. Daar bevinden zich vier kleine parkjes waarvoor wel enig planwerk nodig is want de openingstijden zijn allemaal verschillend. Sowieso ben ik te vroeg want het eerste parkje opent pas om 1 uur in plaats van de eerder aangekondigde tijd van 12 uur. Ik loop daarom eerst even een visserspier op om wat foto's van de omgeving te maken.

Er zijn twee Jolly Rogers parken waarvoor een armbandje kan worden gekocht voor $20 om onbeperkt van de attracties gebruik te maken. Jolly Rogers at the Pier is tamelijk klein. De grootste attractie hier is de Looping Star (#920), een Pinfari looping achtbaan zoals eerder in Engeland ook gedaan. Er komen net twee kinderen uit de achtbaan en er zijn minimaal twee personen nodig voordat de achtbaantrein vertrekt. Zo zit ik dus 10 minuten te wachten totdat er nog iemand komt opdagen. Twee mannetjes van een jaar of 8 komen uiteindelijk achter me zitten.

Looping Star is nogal een rammelbak en niet echt een prettige belevenis maar daar had ik me al een beetje op ingesteld. Als je de knikken in de baan ziet aankomen is het nog best te doen.

Het reuzenrad is niet toegankelijk voor single riders en zo blijft er niet niet zoveel over. Alleen Hurricane is nog wel interessant. De jongedame achter de knoppen zet er eens een gezellig punkrock muziekje bij op en laat de karren goed hard rondgaan. Best lekker maar of dit nu helemaal voor de kleinere kinderen geschikt is...


De Cape Hinlopen brengt mij met m'n Fordje in anderhalf uur naar Delaware.


De boardwalk van Ocean City, Maryland.


Er strekt een visserspier de oceaan in. Hengels en toebehoren kunnen worden gehuurd.


Mooi uitzicht vanaf de pier.


Het eerste parkje vandaag is Jolly Rogers at the Pier.


Looping Star rijdt alleen vanaf twee passagiers.
De Hurricane geeft een pittige rit weg.


Het spookhuis wordt, in ieder geval van buiten, opnieuw gedecoreerd.

Jolly Roger Amusement Park

17-06-2015
Dan moet ik weer een paar kilometer terugrijden voor Jolly Rogers Amusement Park want die gaat om 2 uur open. Dit park lijkt alweer een stuk groter dan het vorige en biedt dan ook niet minder dan drie achtbanen. Of nou ja, achtbaantjes.

Als eerste tref ik Wacky Worm (#921) aan en het is nog zodanig rustig hier dat zich nog maar 1 kind heeft gemeld om in te stappen. Zijn ouders gaan niet mee en ik neem een paar rijen achter hem plaats. Men kijkt soms wat verbaasd als je als 49 jarige in een dergelijk baantje stapt maar dat neem ik dan maar op de koop toe.

Wacky Worm gehad, op naar de serieuzere achtbaan. Avalanche (#922) is een heuse Schwarzkopf Wildcat. Deze achtbaan heeft oorspronkelijk vanaf 1974 gedraaid in Tulsa Oklahoma tot 1997, is daarna 10 jaar lang opgeslagen geweest en pas in 2008 in dit park weer geopend. Als ik kom aangelopen is men nog bezig met opstarten en dat gaat op een wel heel bijzondere manier die ik nog niet eerder heb gezien. Om de betreffende onderhoudsmannen niet in problemen te brengen zal ik er niet verder over uitwijden maar helemaal kloppen doet het niet.

Een andere probleem is dat ook deze baan geen single riders toestaat maar hoewel de testritten nog niet zijn afgerond kan ik wel met een van de medewerkers meerijden. Dan blijkt Avalanche echt in topconditie want het rijdt als een zonnetje. Knap werk is hier geleverd.

Ook de Sea Serpent (#923) mag ik als volwassene gewoon in, waar dat bij andere ovaaltjes van Miler nog weleens een probleem is. Sea Serpent is nog best een wilde ook!

Bij Spider wordt ook nog gewerkt aan de machine. Er is iemand bezig met het invetten van de boel. Over een kwartiertje moet ie wel up-and-running zijn. Dat geeft me de gelegenheid om de Flying Dutchman te proberen. Die lijkt qua uiterlijk exact op de Hurricane van het andere Jolly Rogers park maar de rit is hier een stuk tammer. Er zit wel een extra stukje roestige ketting aan de beugel voor de veiligheid maar ook voor de vuiligheid want er staat meteen een mooie oranje roeststreep op m'n witte broek.

Spider wordt bediend door dezelfde man die ook het onderhoud doet. Ik weet niet of de ride oud of nieuw is maar de bakjes zijn in ieder geval vernieuwd en voorzien van Spiderman thema. De bakjes moeten per stuk worden geladen, het geheel een stukje laten draaien en de volgende personen kunnen instappen. De rit zelf is uiteindelijk erg gaaf en de bakjes tollen goed rond.

Ik ga nog even terug naar Avalanche en vraag of een van de onderhoudsmannen, die nog steeds rondhangen, wil meerijden als ik nog een ritje wil maken. En dat is geen probleem. Men is blij te horen dat ik zo enthousiast ben over hun achtbaan.


Park 2; Jolly Roger Amusement Park ligt een paar kilometer verderop.


Wacky Worm nummer 1 van vandaag.


Ook dit reuzenrad vereist minimaal twee mensen per cabine.


Een juweeltje deze Wildcat. Als Avalanche ook single riders toestond had ik nog een paar ritten meer gemaakt.


De baan en de treinen zien er nog spik en span uit ook.


Sea Serpent ook meegepikt.


Erg leuke attractie deze Spider.


De Flying Dutchman lijkt veel op de eerdere Hurricane maar is minder vlot.


Deze attractie zie ik veel de laatste tijd maar dit is het eerste keer in deze schattige hartjes uitvoering.

Trimper's Rides

17-06-2015
Trimper Rides is inmiddels vanaf 3 uur opengegaan maar ligt weer helemaal tegen het eerste parkje aan en dus rijd ik weer terug en zoek opnieuw een parkeerplek.

Bij Trimper valt als eerste de Vekoma Boomerang op, ditmaal Tidal Wave (#925) genaamd. De boomerang is niet meer en niet minder rammelig dan de gemiddelde achtbaan van dit type. Ik ben benieuwd hoeveel boomerangs ik inmiddels ben tegengekomen en hoeveel meer ik er nog ga zien.

Trimper heeft ook een Wacky Worm (#926) van de maker Fajume. Ik ben niet de enige volwassene die van deze achtbaan gebruik maakt. Sooper Jet is echt een maatje te klein en er mogen geen volwassen personen in. Als ik de ruimte in de treinen zo bekijk dan zou het ook een flinke uitdaging worden om daar in te stappen.

Wel tref ik nog een andere achtbaan aan die voor het begin van deze trip nog niet geregistreerd stond op het internet. Deze Spinning Coaster (#924) is er eentje van de Italiaanse fabrikant SBF Visa en is kort maar wel een leuke rit door het vrije ronddraaien van de trein.


Trimper Rides ligt weer pal naast het eerste Jolly Roger park.


Tidal Wave de standaard boomie.


Wacky Worm nummer 2.


Helaas niet gelukt om in de Sooper Jet te komen.


Ik dacht even een nieuwe achtbaan ontdekt te hebben maar hij staat intussen al in de online roller coaster database.


Wel een vrolijk gekleurd baantje en een leuke rit.


Voor het eerst zie ik weer eens een Zipper. Geweldig apparaat maar vanwege de hitte sla ik toch maar even over.

Baja Amusements

17-06-2015
Het laatste parkje van vandaag is Baja Amusements waar eenzelfde Wacky Worm (#927) van Fajume staat. Baja is eigenlijk een verzameling van kartbanen, waaronder eentje met gladde bochten waar de karts powerslides maken. Ziet er goed uit. Mijn bezoek beperkt zich tot de achtbaan en 10 minuten later ben ik weer weg.

De reis verder naar Williamsburg is nog een heel eind. Halverwege, vlak voor de oversteek van Kiptopeke naar Bayside, stop ik even om te gaan eten en tref een hele fijne strandtent met uitstekende seafood. De oversteek zelf gaat over de Lucius J. Kellam, Jr. Bridge-Tunnel van 32 kilometer lang. Het bestaat uit drie bruggen en twee tunnels. Best indrukwekkend.

Vanaf morgen staan er grotere parken op het programma, te beginnen met Busch Gardens Williamsburg.


Baja Amusements is de laatste vandaag.


En Wacky Worm nummer 3.
Mooi plaatje vanaf de Sunset Grill.