Storybook Land

15-06-2015
Vandaag begon de dag lekker rustig. Ik ga eerst op zoek naar een ontbijt en tref de beide heren van de check-in gisterenavond achter een van de gokkasten in het casino. Nog steeds even luidruchtig en enthousiast over het verloop van het spel.

Na een prima en zeer uitgebreid ontbijtbuffet heb ik eerst de vuile was verzameld en naar een wasserette weggebracht. Daarna doorgereden naar Storybook Land, een leuk en goed verzorgd parkje. Het is uiteraard voor kleine kinderen ingericht maar die zijn er doordeweeks nauwelijks. Het begint ook wel heel erg warm te worden.

Bubbles The Coaster (#906) is een klein roze achtbaantje van Miler. Verder worden in het park overal sprookjes op een leuke manier uitgebeeld.

De volgende parkjes gaan pas om 6 uur open dus is er tijd om eens te gaan shoppen bij de Tanger Outlets. Na wat overleg met de dames koop ik 3 paar Allstars. Daarna even terug naar het hotel op op temperatuur te komen en even fijn te bellen met het thuisfront.

Daarna nog een keer naar de outlet voor een vierde paar schoenen, de was weer opgehaald, en naar Ocean City gereden voor Playland's Castaway Cove en Gillian's Wonderland Pier.


Storybook Land is echt een gezellig parkje voor wie met kinderen voorbij komt. Dat zijn er vandaag niet erg veel.


Moeder de gans.


Om te zeggen dat het een stille dag is is een understatement.
Bubbles the Coaster in vrolijke kleuren.
In het konijnenhol van Alice in Wonderland wordt in rap tempo het hele verhaal verbeeld.


Eenmaal uit het hol volgt een klein doolhof van de harten koningin.


Een van de vele sprookjes.


Er is ook een kleine dierentuin bij met bijzondere vogels.


Droptoren.


De drie biggetjes en de grote boze wolf.

Playland's Castaway Cove

15-06-2015
Bij Playland's Castaway Cove zijn de atrracties een beetje dicht op elkaar gepropt. Er staan dan ook niet minder dan 3 achtbanen. De kleinste baan is Pirate's Gold Rush die doet denken aan het kleine achtbaantje van Toronto Island een paar weken geleden intussen.

Python (#908) is een heuse Pinfari Zyklon en al best een oudje. De baan draait echter nog als een zonnetje. Toch zal deze baan samen met de Flitzer (#909) worden verwijderd volgens de operators en plaats gaan maken voor een nieuwe achtbaan die hoger zal moeten worden dan de valtoren. Een merk of type kan men helaas niet noemen. De beide achtbanen staan te koop.


Playland's Castaway Cove.


Coaster #1


Een nog erg prettige Pinfari Zyklon. Jammer dat deze weg moet. Hopen dat hij nog verhuist naar een ander park.
De Zierer Flitzer is ook nog een prima achtbaan.Gillian's Wonderland Pier

15-06-2015
Gillian's Wonderland Pier maakt een heel vriendelijke indruk. Ik mag zelfs alleen in het reuzenrad, iets wat in Amerika steeds vaker een probleem is. De Runaway Train (#910) is een prima achtbaantje en ik heb nog genoeg tickets over om ook de Scrambler te doen. Als ik weer wegrijd is het inmiddels aardig donker geworden.


Gillian's Wonderland Pier.


Wacky Worm (#911).


Het spookhuis ziet er ok uit.


Runaway Train.


De Scrambler is altijd fijn om even in uit te waaien.
Vanuit het reuzenrad is Playland goed te zien.Steel Pier

15-06-2015
Als laatste bezoek ik nog even de Steel Pier in Atlantic City. Waar de stad an sich al vreemd volk trekt lijken ze hier bij de pier helemaal een verzamelplek te hebben gevonden. Als ik onderweg naar de pier een foto wil maken van het grote Atlantic City bord moet ik ook van een van de boardwalk bewoners en van zijn 'vrouw' maken.

Op Steel Pier ook weer twee achtbaantjes: Loco Motion (#912) is een kinderbaantje van SBF en Crazy Mouse (#913) een standaard spinning muisbaan van Reverchon. Er moet nog gegeten worden en het is inmiddels 10 uur in de avond dus ik blijf niet langer op de Pier maar stap het aangrenzende Hard Rock Cafe in voor de Fajita's.


Loco Motion op Steel Pier.


Crazy Mouse.


Het Hard Rock Cafe van Atlantic City bevindt zich in het Taj Mahal hotel van Trump.