Lake Compounce

10-06-2015
De weersverwachting voor vandaag ziet er weer fantastisch uit dus komt de korte broek uit de koffer. Het eerste park van vandaag is Lake Compounce en ligt op zo'n 40 minuten rijden vanaf het hotel. Ook dit park heb ik in 2006 eerder bezocht en er staan vandaag de dag nog steeds dezelfde 4 achtbanen.

We zijn present vanaf het moment dat de deuren open gaan en we beginnen met z'n allen op Boulder Dash, de houten achtbaan die tegen de bergwand aan is gebouwd en voor een groot deel aan het oog wordt onttrokken door het bos. De vorige keer vond ik deze baan te ruw en was het uur ERT die we als club hadden voor niemand vol te houden. Boulder Dash schijnt in de tussentijd echter flink te zijn aangepakt. Ik neem met Robin plaats op rij 4, achterin de tweede coach dus op het wielstel. Dat was toch niet zo'n briljant idee want hoewel het niet meer zo'n rammelbak is als 9 jaar geleden schudt en schokt het nog behoorlijk. Wel moet ik zeggen dat de hele rit een geweldig tempo houdt en dat en ladingen airtime worden weggegeven. Na een tweede ritje, deze keer in de voorste rij van de achterste coach, is het voor nu wel even mooi.

Van Wildcat, de andere houten achtbaan uit 1927, wist ik al dat het een pak rammel zou geven. De enige fijne plek daarin is helemaal voorin. In plaats daarvan kom ik ergens in het midden van de trein terecht en dus wordt het weer een rondje klappen opvangen. De baan is er de laatste 9 jaar niet op vooruit gegaan.

Dan wordt ik eraan herinnerd dat de frisdrank ik dit park gratis is. Dat treft want het wordt intussen zodanig warm dat goed blijven drinken wel is aan te bevelen. Het wordt intussen ook druk in het park. Kennelijk is dit een goede dag voor schoolreisjes want er zijn hele drommen highschoolkids naar binnen gekomen met t-shirtjes van alle scholen in de omgeving. Het ziet er naar uit dat wij als coasterclub de enige 30 volwassen bezoekers zijn vandaag.

Ghost Hunt is voor de kids niet spannend genoeg waarschijnlijk want bij deze shooter attractie lopen we nog zo naar binnen. Het blijk verdomde moeilijk om die kleine blauwe lichtjes te raken want de scores blijven bij iedereen erg laag. Wel een leuke darkride voor dit park.

Zoomerang is inmiddels wel goed gevonden want er staat hier een serieuze wachtrij. Omdat ik de baan al eerder heb gedaan pas ik even en we spreken af dat ik Robin en Niek over 20 minuten weer op dezelfde plek tref. In die tijd maak ik een rondje door het park voor de foto's. Iets meer dan 20 minuten later zie ik de heren de uitgang van de boomerang uitkomen. Goed ingeschat dus.

Bij de Kiddie Coaster kunnen we als volwassenen ook zonder problemen instappen, als we ons maar over de trein verdelen. Hierna gaan we bij Thunder n' Lightning, de S&S reuzenschommel in de rij staan. Deze beweegt echter zeer traag en blijkt nog een flinke gevulde meander te hebben in de volle zon. Het trekt mij en Niek niet erg om daar nog een half uur of langer te blijven aanschuiven en dus keren we om voor de Rapid River.

De Thunder Rapids ligt aan de andere kant van het park waar meer ruimte is en kon daardoor erg mooi worden aangelegd. Er zijn geen fonteinen, watervallen of sproeiers maar af en toe treffen we een kolkende watermassa en wie op dat moment aan die kant van de boot zit wordt drijfnat. Met dit weer is dat geen straf.

Inmiddels is Boulder Dash met twee treinen gaan rijden en we gaan eens kijken hoe het met de wachtrijen staat daar. Peter wil graag voor frontseat gaan en dat lijkt mij ook een goed plan. Het duurt zo'n 20 minuten maar het is de moeite van het wachten waard. Voorin is deze baan zoveel prettiger dan op welke andere plek dan ook. De trein raast maar door en ook voorin is er nog voldoende airtime te beleven. Men adverteert hier dat Boulder Dash is gekozen als nummer 1 houten achtbaan en dat zou het wat mij betreft ook kunnen zijn als het overal in de trein zo genieten zou zijn als voorin. Peter en ik vinden het wel de moeite waard om nog eens 20 minuten aan te schuiven voor frontseat en dat zegt ook wel iets.

We hebben een georganiseerde lunch in Lake Compounce, samen met de helft (?) van de schoolkinderen hier. De lunch is goed geregeld met lange tafels waar salade kan worden geschept en hotdogs en hamburgers kunnen worden samengesteld. Frisdrank was al gratis en er is een ijsje toe. Hierna begeven we ons weer naar de bus om naar het volgende park te rijden.


Een stralende dag en nog lekker rustig 's morgens bij de ingang van Lake Compounce.


Later op de dag is de hele wachtrij van Boulder Dash gevuld.


Voorin een geweldig toffe achtbaan met waanzinnig tempo. Op andere plekken minder fijn.


Voor Wildcat was 1 ritje wel weer even voldoende.


Ghost Hunt is een verrassend leuke darkride / shooter.


Pirate heeft hier een heel mooi prominent plekje gekregen.


Zoomerang the Boomerang. Als ik me goed herinner was dit een van de betere boomerangs maar niet opnieuw geprobeerd.


Wave Swinger.


De Revolution Disk-O was er de vorige keer nog niet.


Jo en Andy vermaken zich op de Kiddie Coaster.
Thunder 'n Lightning is volgens mij ook nieuw. Helaas niet de omstandigheden voor mij om lang voor de wachten.


De prachtig gelegen Thunder Rapids zijn zonder speciale effecten al door en doornat.


Voor mij een van de beste elementen van Boulder Dash is deze triple-up.


Bij het verlaten van het park is te zien hoeveel schoolbussen er staan.

Adventureland Farmingdale

10-06-2015
De afspraken met Adventureland zijn niet helemaal duidelijk. Er was sprake van een ERT en een maaltijd maar vlak voordat we bij het park zijn wordt het plan bijgesteld. Geen voedsel maar wel de attracties voor ons beschikbaar tot 6 uur. Als we Adventureland binnenlopen is het half 5 en enthousiast beginnen we aan Ladybug Coaster, een medium Tivoli keverbaantje.

Direct daarachter treffen we Turbulence (#885), de nieuwste aanwinst van het park. Deze spinning coaster van Mack is nog maar enkele weken geleden geopend. De baan is dan ook nog bijzonder soepel en een hoop lol. De kleine trein bestaat uit 3 wagentjes die tijdens de rit ronddraaien, afhankelijk van hoe het gewicht in de coach verdeeld is. Turbulence is vrij kort maar het draaien van de 3 wagens onafhankelijk van elkaar maakt het een hilarische rit. We maken een drietal ritjes voordat we verder lopen.

De Jetski is een apart geval. Er is zodanig veel ruimte tussen de jetski's en de toeschouwers dat het onmogelijk is om het water enigszins in de buurt te laten opspatten. Wel zit er een enorm gat in de bodem en bakken water komen via de onderkant naar binnen zodat niet alleen mijn schoenen opnieuw doorweekt zijn maar mijn korte broek volop wordt geraakt.

We zijn een half uur binnen en plots gaan de attracties allemaal sluiten. Er wordt wat overlegd en Turbulence komt weer in beweging. Deze keer kunnen we bij het uitstappen op het station blijven staan en als er lege plekken zijn meteen weer plaatsnemen. Zo maken we een flink aantal rondjes achter elkaar en hebben we toch een soort van ERT. Het verveelt niet snel deze baan en als je een beetje tegen het ronddraaien kunt dan is het prima vol te houden. Erg leuk baantje.

Kennelijk is besloten dan een aantal attracties in het voorste gedeelte van Adventureland voor ons open blijven. Zo kunnen we dus ook de Ghost Train, Log Flume en de Frisbee nog meepakken. Die laatste draait voor ons op een speciaal programma en het is inderdaad een pittig ritje zo waarbij vlak voor het einde nog een versnelling in het draaien wordt ingezet.

De operators van Turbulence gaan naar huis en er wordt nog wat nagepraat met de eigenaren van het park. Als toegift blijken zij de sleutel van de achtbaan te hebben we krijgen we nog twee extra rondjes aangeboden. Bij het verlaten van het park worden we ook nog eens getrakteerd op een paar souvenirs waaronder twee leuke pins. Een leuke afsluiter van deze dag.


Van Ladybug Coaster heb ik geen betere foto dan deze. Maar eens een paar foto's lenen van de anderen.
Turbulence is duidelijk de nieuwe publiekstrekker hier. Ik hoop dat de inverstering het waard zal blijken te zijn.


Een compact baantje maar zo veel lol.


Met dit programma concureert Frisbee met de kermisvarianten.
Iedereen van Adventureland bedankt!