Story Land

07-06-2015
De wekker gaat vanochtend al om 6 uur want het is een aardig stuk rijden naar het eerste park van vandaag. Iets na 7 uur vertrekken we. De route door New Hampshire en o.a. het White Mountain National Forest is schitterend maar duurt helaas met de bus aanzienlijk langer dan was gepland. In plaats van 3 uur rijden blijken we er 4,5 uur over te doen.

Dat gaat helaas ten koste van de tijd die we hebben voor het bezoek aan Story Land, dat er vanaf de buitenkant al heel uitnodigend uitziet. We worden weer hartelijk welkom geheten door een manager van het park. Eenmaal binnen blijkt Story Land een stuk groter, een stuk steiler en een stuk gezelliger dan gedacht. Het is weliswaar gericht op een jonger publiek maar het straalt zoveel vriendelijkheid uit allemaal. Echt onder de indruk.

Het park kent twee achtbanen. De eerste is de in zuidpool stijl aangeklede Polar Coaster (#872), compleet met pinguins op het dak van het station. De baan is tegen de helling van de berg gebouwd en komt dus nergens hoog boven de grond uit. Polar Coaster is een baan van de wat minder bekende bouwer Hopkins. Het is geen wilde rit, ook het ritverloop kan zeer vriendelijk genoemd worden.

Achterin het park, tegen de volgende berg aan, is in 2014 een nieuwe houten achtbaan gebouwd door the Gravity Group. Roar-O-Saurus (#873) springt qua attractie een beetje boven de anderen uit, hoewel ook hier nog steeds tamelijk jonge kinderen worden toegelaten. Deze woodie is compact en niet schrikbarend hoog maar geeft wel een flink wilde rit weg. De heuvels en bochten volgen elkaar in rap tempo op. Helemaal op de achterste rij is het zelfs een beetje gooi en smijtwerk maar nog steeds prima te doen.

Het park heeft een fotograaf geregeld waarvan het niet helemaal duidelijk is of ze van de lokale pers is of voor parkpromotie doeleinden. Justin vertelt ondertussen enthousiast over de club en de leden. Een flink aantal van het gezelschap blijft rond Roar-O-Saurus hangen om een aantal rondjes te kunnen maken. Soms kunnen we blijven zitten, totdat het wat drukker begint te worden.

De rest van de tijd gebruik ik om foto's van alles in Story Land te maken. Andere attracties die ik perse moet doen zijn er niet echt maar voor het oog staat er ruim voldoende.


Welcome to Story Land. Exit through the Yum-Yum junction :)


Het park ligt in de schitterende bergen van New Hampshire en biedt meer dan alleen attracties.


Ook Polar Coaster is netjes gethematiseerd.


De baan volgt grotendeels de natuurlijke glooing van de bergwand.


Dutch Village, compleet met molen, een koe en ophaalbrug.


Maak je eigen ijscoupe.


Wat een heerlijke rasechte woody is deze Roar-O-Saurus.


Robin, Julia en Jim maken zich klaar.


First drop.


Een complete ECC trein.
Ook Story Land heeft een (nieuwere) versie van de flying scooters.


New England vuurtoren.


Omdat we in Holland allemaal klompen dragen, in Dutch Village deze klompenmolen.


Bamboo Shutes is een bescheiden boomstammenbaan. Wel weer zeer fraai uitgevoerd.
De Splash Battle mag er ook zijn. Short but sweet.


Antieke autobaan met geschiedenis.

Funtown Splashtown U.S.A.

07-06-2015
De rit naar Funtown Splashtown USA duurt ook weer langer dan gehoopt maar het landschap ziet er ook in Maine weer zeer fraai uit. De huizen hier zijn vrijwel allemaal houtbouw en groot. En overal staat een grote pick-up truck voor de deur. Deze kant van de US heeft zeker ook z'n charmes hoor.

In Funtown Splashtown zijn weer twee achtbanen te vinden. Aan de ene kant van het park treffen we Wild Mouse (#874) van Maurer. Het is een vrij nieuwe baan en dus ook nog prettig schokvrij.

Aan de andere kant van het park torent Excalibur (#875) boven de boomgrens uit. Dit imposante houten bouwwerk heeft een interessante layout tussen de bomen door. Het is een echte typische wilde woody, het eerste stuk heeft een paar flinke hobbels waarbij de trein plots naar links of rechts zwaait. Een tikkeltje rauw dus maar niet vervelend. De tweede helft van de rit is aanzienlijk rustiger en eigenlijk wat minder interessant. Dit park trekt, ondanks het prima weer, vandaag ook geen grote aantallen bezoekers en dus kunnen we direct nogmaals instappen.

Het plan was om met Jo en Robin nog een taxi te nemen naar een ander park met twee achtbanen hier 10 minuten vandaan. Na de beide achtbanen van Funtown staan we even later dan ook weer op de parkeerplaats om een taxi te regelen. Na een paar keer vergeefs te hebben gebeld lukt het om een taxibedrijf te bereiken. Als het eenmaal duidelijk is waar we nu staan en waar we naartoe willen blijkt dat er pas over een half uur een taxi kan zijn. Omdat we zo laat zijn aangekomen komen we qua tijd niet meer uit en moeten we dit plan helaas laten varen.

Terug in het park maak ik een rondje om foto's van de attracties te nemen. We pakken ook een rondje in Thunderbolt mee, een nostalgische attractie die niet veel meer doet dan snel ronddraaien. Het valt uiteindelijk een beetje tegen. Wel leuk om te zien dat het park deze attractie, een antieke zweefmolen en een trabant in bedrijf houdt.

Niek gaat met nog 2 andere ECC'ers de log flume in. Op zich is de baan met een enkele drop niet bijster nat maar er staat een reeks waterkanonnen langs de baan die door het inwerpen van een quarter op het juiste moment de inzittenden drijfnat maken.

We hebben nu nog ongeveer een uur over om in het park door te brengen. Terug naar Exclalibur maken we op allerlei plekken in de trein nog zoveel mogelijk ritjes. Steeds als we uitgestapt zijn moeten we bij de uitgang achter de lijn blijven wachten tot de paar bezoekers die aan de toegangspoortjes verschijnen ingestapt zijn en dan mogen wij weer de lege stoelen vullen. Op deze manier volgen er nog 10 rondjes. Zonder wachtrijen is het toch zoveel lekkerder coaseren.


Funtown Splashtown USA, met waterpark.


Maurer Wild Mouse.


Malcolm en Jeppe gaan ervoor.


Excalibur is een prima woody. Na 12 rondjes gaat het nog niet vervelen.


Terug het station in.


De log flume met enkele drop is op zichzelf niet heel nat.


Niet goed droog gebleven.


Thunderbolt draait te langzaam om echt leuk te kunnen zijn.


Taxi's genoeg hier.


Mooi gestylede trabant.