Nigloland

18-04-2015
We staan vrij vroeg op vandaag want het is vanuit Nancy nog 2 uur rijden naar Dolancourt voor Nigloland. Onderweg wordt het weer steeds beter en de wegen steeds slechter. Het park ligt nogal afgelegen en we tuffen door een paar knus uitziende dorpen. Op de parkeerplaats staat het grootste gedeelte van de club al in het zonnetje voor de poort. Het is een strakblauwe dag vandaag.

We worden welkom geheten door een PR dame van Nigloland die ons kort rondleidt en bij de nieuwe achtbaan Alpina Blitz (#857) achterlaat. Deze Mack ziet er alvast schitterend uit en hoewel we vanavond als club een half uurtje los mogen op de baan kunnen we hem nu niet voorbij lopen. Alpina Blitz is zo goed als het eruit ziet. Een snelle lifthilll en daarna veel tempo, strak bochtenwerk over de grond, fantastische airtime heuvels en snelle maar soepele wisselingen van richting. Een zeer geslaagde achtbaan.

Spatiale Expérience is een indoor achtbaan van Mack in ruimtethema die ik nog ken van het eerste bezoek aan Nigloland in 2003. De baan heeft, o.a. door de spiraallift, wel enige gelijkenis met Eurosat Eurosat - CanCan Coaster in Europa Park maar blijft qua uitvoering wel iets achter. De baan is een tikkeltje lomp maar niet te vervelend.

Nieuw is een vliegtuigattractie die ik nog niet eerder was tegen gekomen. Een lange arm draait onder een schuine hoek rond boven het voetstuk. Aan het einde zit een constructie met 12 eenpersoon vliegtuigjes waarvan de inzittenden zelf de vleugels kunnen draaien. Daarmee kan men het vliegtuig om zijn as laten bewegen en als je dat een beetje handig doet dan is het mogelijk om saltos te draaien. De eerste keer lukt me het niet om verder te komen dan ondersteboven maar later op de dag gaat het prima. Zo goed zelfs dat ik een omwenteling per seconde maak en dat is na een poosje wel weer even goed.

Bobsleigh is dan weer een oude bekende. Een leuke Schwarzkopf met hier en daar een klein tikje en nogal bruuske remmen aan het einde.

Dan is Schlitt'Express Descente en Schlitt' (#858) aan de beurt, een Mack wilde muis die hier in 2007 is neergezet. Dit moet bijna wel de meest soepele muis zijn die ik heb gezien. Zowel het bochtenwerk als de remsecties worden als een zonnetje doorlopen. Heel prettig.

Vervolgens worden Chenille, Juke Box, Manoir Haunte en het Circuit de Nigloland niet overgeslagen en dan is het tijd voor de georganiseerde lunch die er wel in gaat. Erg smakelijk met een punt taart als kers op de ... ehh ... taart.

Daarna moet ook Riviere Canadienne, de log flume, worden uitgeprobeerd. Vrijwel iedereen komt daar zonder veel waterschade weer uit. Grizzli is een grote versie van de Disk-O zoals ook de Crazy Surfer in Movie Park Germany.

Na een aantal tweede ritten op de achtbanen en nog wat kleinere attracties is het dan tijd voor het half uurtje Alpina Blitz. Ook dit is weer goed georganiseerd. De hele club past ongeveer in twee delen in de trein en dus is het steeds wisselen. Er wordt telkens een brug voor de trein over de track geschoven zodat we niet steeds hoeven om te lopen. Vooral voorin is de achtbaan erg fijn maar ook op de andere plaatsen is de airtime goed te voelen. In het half uurtje werken we zo'n 7 ritten per persoon weg. Top hoor.

Om de dag af te sluiten krijgen we nog een kleine rondleiding in het nieuw aangebouwde piratenhotel. Ik kan niet anders zeggen dan dat het er allemaal goed verzorgd uitziet. Bedankt Nigloland.

Kermis Nancy 2015

18-04-2015
Naast het hotel hangt een groot reclamebord voor de kermis van Nancy die de hele maand opgesteld staat. Het ziet er op de website goed uit dus wanneer we terug zijn in Nancy zoeken Robin, Phil en ik de kermis nog even op. Parkeren is in het stadscentrum een kleine uitdaging.

We beginnen met de grootste van de twee achtbanen. Super Railway (Paillet) (#859) ziet er tamelijk bijzonder uit met een heel smalle vierkante track waar de treinen overheen vallen. De layout lijkt veel op een Galaxy coaster. Er zitten geen beugels of gordels op de treintjes maar op twee plekken in de baan, waar de trein na een drop weer boven komt, schieten we flink stuk uit de stoel. Mooie baan voor de kermis.

Om eens goed te bekijken wat er allemaal staat maken we een inventariserend rondje. De kermis blijkt enorm groot. Een deel is voornamelijk ingericht voor kinderen en eetgelegenheden en een ander deel laat een flink aantal thrillrides zien. Van veel attracties vinden we twee of meer exemplaren terug.

Bij 1000 Pattes (Chabbert) (#860) maken we even een tussenstop. Het is niet meer dan een standaard Wacky Worm en Robin slaat deze over. De operator wacht enige tijd op meer opvulling van de rups maar dit blijkt tevergeefs. Als de 3 kinderen voorin ook ongeduldig beginnen te worden wordt de baan gestart. We worden getrakteerd op 4 rondjes.

Er is genoeg leuks te doen maar we moeten kiezen. Bayern Curve ziet er spektaculair snel uit. De extreem lange trein gaat alleen rond in een schuine cirkel maar met duizelingwekkende snelheid. Het blijkt ook nog eens een ongehoord lange rit. Er wordt 3 keer op volle snelheid gedraaid. Dit overstijgt absoluut het niveau van vergelijkbare attracties in de parken.

Ook de Flipper ziet er extreem uit. Met 3 personen in een 4 persoons gondel zijn we volledig uit balans en we worden dan ook alle kanten op geslingerd terwijl de schijf als een waanzinnige in de rondte draait. Het voelt totaal ongecontrolleerd aan, en dus superleuk.

Voor Apres Ski Party, de reuzen afterburner XXL van KMG, pas ik zelf even als Robin en Phil instappen. De gigantische arm zwaait in een paar slagen naar de maximale hoogte van zo'n 50 meter en draait daarbij rap in het rond. Zoals bij al deze kermisattracties duurt de rit aanzienlijk langer dan in de parken en ook hier worden de inzittenden meerdere malen naar de uiterste uitzwaai gejaagd.

Het was een vermoeiende dag en we rijden op een redelijk tijd terug naar het hotel. Morgen weer op tijd op voor Walygator.