Oakwood Theme Park

06-09-2014
Oakwood is een park waar ik lange tijd naar heb uitgekeken. Niet voor niets organiseert de European Coaster Club jaarlijks een bezoek aan dit gezellige park in Wales, niet in de laatste plaats vanwege de bijna legendarische houten achtbaan Megafobia.

Het is niet het allermooiste weer als we rond half 11 aan de ingang verschijnen maar het is in ieder geval droog. Ik weet niet of het weer een oorzaak is of misschien een langdurige storing maar Drenched is in ieder geval de hele dag gesloten.

Als eerste lopen we dan tegen Megafobia (#842) aan. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom deze baan zo populair is want de rit inderdaad erg goed: lekkere snelheid, mooie airtime heuvels, wild bochtenwerk maar nooit ruw. Hoewel Megafobia alweer 18 jaar oud is en naar 'moderne' maatstaven niet met baanbrekende afmetingen kan pronken is het toch precies wat je van een houten achtbaan mag verwachten. Super.

We belanden in Circusland, een stukje gethamatiseerd gebied voor de allerkleinsten. Het is dan ook verwonderlijk dat we als volwassen in de Circus Clown (#843) coaster mogen plaatsnemen. De meeste attracties in dit gedeelte zijn uitsluitend voor kinderen toegankelijk. Na drie volle rondjes kruipen we weer uit de te kleine wagentjes.

Iets meer kaliber heeft de volgende achtbaan. Treetops Rollercoaster (#844) is een grote uitvoering van de Tivoli banen van Zierer, gelijk aan de Kikkerachtbaan van Duinrell, de Keverbaan van Bellewaerde Park en nog ruim 25 andere exemplaren wereldwijd. De Tivoli banen zijn altijd leuk, voor jong en oud.

Een van de meest in het oog springende attracties van Oakwood is Speed: No Limits (#845), de Eurofighter achtbaan van Gerstlauer. In de afgelopen jaren zijn er al vele Eurofighters in de diverse parken verschenen. Na Vild-Svinet in BonBon-Land en Typhoon in Bobbejaanland was Speed in 2006 het derde exemplaar. Een hele gedurfde investering voor Oakwood destijds. Speed: No Limits is gelukkig geslaagd. Ook achterin is de baan niet te ruw en geeft een leuke gevarieerde rit.

Neverland is het nieuwste themagebied van het park. Vorig jaar zijn hier een flink aantal attracties verplaatst en in het Peter Pan thema omgevormd. Zo vinden we er nu de Skull Rock met een kleine boomstammenrit, het Jolly Roger schommelschip, Tink’s Flying school, een leuke ouderwetse Flying Scooters en nog een kleine achtbaan de Crocodile Coaster (#846). Het geheel ziet er, nu het weer ook meewerkt, erg vrolijk en gezellig uit.

Na nog een paar rondjes op Megafobia sluit ik de dag af met Bobsleigh, een kleine maar pittige rodelbaan. Oakwood is niet tegen gevallen. Het is een knus park met een mooi aanbod aan attracties en vriendelijk personeel. Als we nog eens in Wales zijn dan sluit ik een vervolgbezoek zeker niet uit.


Binnenkomst bij het park is wat apart. Direct na de ingang bevindt zich een station voor het treintje. Je kunt echter ook verder lopen.


Drenched ziet er indrukwekkend uit maar blijft de hele dag gesloten.


Echt een hele lekkere woody, deze Megafobia.


Het is niet bepaald druk in Circusland en dus ook niet bij de Circus Clown.


Treetops onderscheidt zich niet van de andere grote Tivoli broers en zussen.


Speed: No Limits is een van de betere attracties van Oakwood.
Skull Rock is recent overgenomen van een ander park uit de buurt.


Voor alle leeftijden is Crocodile Coaster.


De Flying Scooters zie je helaas nog maar in een handjevol parken.


Een mooie dag in het schitterende Wales.