Flamingo Land

30-10-2013
Toen ik in 2004 voor het eerst Flamingo Land bezocht vond ik het eigenlijk niet zo heel bijzonder en tamelijk sfeerloos. In de afgelopen jaren is daar wel het een en ander aan veranderd. Niet alleen is het aanbod aan attracties een stuk volwassener geworden, de hele uitstraling van het park is er enorm op vooruitgegaan. Wat ook helpt is dat gedurende de halloween periode de toegang gratis is voor iedereen die verkleed aan de poort verschijnt. Voor Hellen voldoende reden om wat verkleedkleren uit de koffer te halen.

We komen binnen in het Metropolis gedeelte met enkele kinderattracties zoals de Flying Clowns, de Pink Elephants en de kinderachtbaan Runaway Mine Train. We hebben ook meteen uitzicht op Velocity, de Vekoma Motorbike coaster die veel lijkt op de Motorbike Launch Coaster van Chimelong Paradise en op onze Booster Bike in Toverland. Achter Velocity zien we in de verte ook Hero draaien.

Maar eerst slaan we rechtsaf het Dino-Stone Park gedeelte in, geheel gethematiseerd in dino-stijl. Voor zover dat mogelijk is met een gigantische zweefmolen dan. Pterodactyl torent hoog boven de andere attracties uit. Het is vandaag alleen nogal koud om op 45 meter hoogte rondjes te draaien in de wind. In plaats daarvan schuif ik aan in de rij voor Twistosaurus (#838), de spinning achtbaan die eerder dit jaar aan de verzameling van Flamingo Land is toegevoegd. De Twistosuarus blijkt een tamelijk tamme dino die niet bijster hard rondtolt.

In het volgende themegebied Splosh! treffen we Zooom! (#839) Hoewel de echte snelle suspended achtbanen langzaam aan het verdwijnen zijn zet Zamperla zo nu en dan nog een versie neer, zij het een veel rustiger variant. Deze Zooom! is leuk in vliegtuigstijl aangekleed inclusief de startbaan waar men in- en uitstapt. De baan lijkt zo aardig op Dream Catcher in Bobbejaanland.

Naast deze achtbaan staat Flip Flop, een Gyro Swing en deze ziet er te leuk uit om niet even uit te proberen. De rit mag er best zijn.

Mumbo Jumbo kennen we nog van het vorige bezoek in 2009. Je kunt van S&S zeggen wat je wilt maar ze maken zeker innovatieve achtbanen. Ondanks de mindere capaciteit en dus lange wachtrij kan ik het toch niet laten om een ritje mee te pikken. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Kumali. Niet dat dit een unieke baan zou zijn, van de SLC heeft het Nederlandse Vekoma er al ruim 40 verkocht, maar Kumali is wel een van de prettigste exemplaren.

Minder prettig is dan weer Hero (#840), een flying achtbaan van Zamperla. Deze baan is identiek aan Time Warp van Canada's Wonderland en net zo onplezierig. Het mechanisme van laden en lossen in het station ziet er geniaal uit, de spiraallift is ook heel knap verzonnen maar op een of andere manier worden de bochten en heartline rolls zo lomp doorlopen dat het tegen het pijnlijke aan zit. En dan is Hero nog maar drie maanden oud.

We hebben vandaag nog de boot te halen van Hull naar Hoek van Holland en dus moeten we het park op tijd weer verlaten. Flamingo Land is me deze keer goed bevallen en ik ben benieuwd of er de komende jaren nog nieuwe achtbanen op de planning staan. Als dat het geval is dan zien ze mij zeker weer terug.


Vanaf de parkeerplaats heb je al een aardig overzicht van het park. De bijbehorende dierentuin ligt meer aan de achterkant verscholen.


Het Dino-Stone Park themagebied.


Voor Pterodactyl is het mij vandaag net iets te fris.


De eerste achtbaan die we tegenkomen is Runaway Mine Train.
Deze Twistosaurus is net een maatje te klein. Of wij zijn een maatje te groot.


Zooom! is gewoon een leuk ontspannen baantje. Goed te zien dat er nog geinvesteerd wordt in dit type achtbaan.


Ready for take-off.


Flip Flop is minder kinderachtig dan de naam misschien doet vermoeden.


Mumbo Jumbo madness. Veel track per vierkante meter.


Het is even schrikken als je de drop van 112 graden naar beneden ingaat.


Kumali is een positieve uitschieter als het om dit type achtbaan gaat.


Vandaag helaas overgeslagen. Velocity is een prima baantje.


Tot de volgende keer Flamingo Land.
Tot de volgende keer Flamingo Land.
Tot de volgende keer Flamingo Land.