Clifton Park Amusements

29-10-2013
Het heeft iets langer geduurd dan we hadden gedacht maar de auto van Hellen staat weer voor ons klaar in Leeds. En dus pakken we vandaag het vliegtuig terug naar Manchester en daarvandaan de trein naar Leeds. Dave pikt ons op van het station, we pinnen een stapeltje Engelse ponden en komen dan aan op de werkplaats van Quad Conversions.

De StreetKa is bijna onherkenbaar en ziet er werkelijk als nieuw uit. Hellen heeft een kleur wit uitgezocht met een parelmoer effect en de overgang van zwart naar deze kleur is zeer opvallend. Het achterruit in de cabriokap hadden we op de heenweg al vervangen, de motorkap is weer recht getrokken en de spoiler achterop is geplaatst. Alles bij elkaar een heel andere auto.

Het is al vrij laat als we weer wegrijden uit Leeds en het begint al wat te schemeren wanneer we aankomen in Rotherham, waar we nog even een bezoekje aan Clifton Park willen brengen. Clifton is een klein parkje op een stuk geasfalteerd terrein. Er staat een handjevol attracties waar per stuk voor afgerekend moet worden. Het aantal bezoekers overstijgt vandaag met moeite het aantal attracties.

De meest interessante attractie hier is Roller Coaster (#836), een achtbaantje van een meter of 4 hoog van de wat minder bekende italiaanse bouwer Top Fun. Deze baan is vermoedelijk afkomstig van Gulliver's Milton Keynes. Over de rit zelf is niet veel te vertellen, het is een standaard ovaal met een extra helix.

Iets verderop vinden we de tweede achtbaan van het parkje. De nog kleinere Go-Gator (#837) is een elektrisch baantje in ovaalvorm. Ook dit baantje is in 2010 overgenomen van een ander park, in dit geval van Wroxham Barns.

Buiten deze 2 baantjes biedt Clifton ons geen andere attracties waar we trek in hebben en zo rijden we door richting Malton waar we morgen Flamingo Land zullen aandoen.


We krijgen een heel andere auto terug dan degene die we hebben ingeleverd een aantal weken geleden.


Volgens mij is Hellen er wel blij mee.


De ingang van Clifton Park Amusements. Het is niet duidelijk of deze poort er nu alleen vanwege halloween staat.


Roller Coaster trekt vandaag geen enorme bezoekersaantallen.
Eén van de weinige Go-Gators waar ook volwassenen worden toegelaten.