Potts Park

08-09-2013
Min of meer in de buurt van Movie Park Germany ligt het Potts Freizeit Park waar we vandaag een kijkje zullen nemen. Het is nogal troosteloos weer en daarom treffen we een nogal verlaten park. Het voorste gedeelte van het park biedt een aantal Heege zelfbedienings attracties en de redelijk recente elektrisch aangedreven achtbaan van het mij onbekende merk ABC Rides. De baan is, voor dit kleine parkje, behoorlijk ruim bemeten.

Als eerste lopen we echter door naar de enige echte achtbaan hier: Potts Blitz (#826) is een standaard baantje van Zierer maar wel met een uniek gevormde trein erop. Aan de voor- en achterkant zitten vliegtuigpiloten en bevinden zich propellors die in beweging komen wanneer de trein snelheid maakt. Het is zo rustig in Potts dat de achtbaan voornamelijk in het station staat te wachten op bezoekers die een ritje willen maken.

Het meest interessante van het park is echter de Terra Phänomenalis, waar een veelheid aan natuurkundige expirimenten staat uitgestald. Erg leuk en leerzaam voor de kinderen.

Ook wel aardig is de reuzenwoning. Een compleet woonhuis is hier op grote schaal nagebouwd, bedoeld om volwassenen te laten ervaren hoe het is om weer klein kind te zijn.

We maken nog een rondje door het park maar komen al snel weer terug bij de elektrische achtbaan Turbo Drachen (#827). De rit is nog best wel aardig maar het heeft niet heel veel met een achtbaan te maken. Na een paar uurtjes in het park rijden we weer terug naar huis.


De ingang van het Potts Freizeits Park Minden.


Een verzameling kleine attracties van het merk Heege tussen de Go-Kart baan.


Potts treintje.
Een leeg station bij Potts Blitz.


Erg originele trein op deze verder standaard Zierer baan.


Het hoogtepunt van Potts is deze tentoonstelling Terra Phänomenalis.


Ondanks het gezichtsbedrog zijn alle rode lijnen even lang.


Spiegeltje spiegeltje aan de wand ...


Uit de nationale wetenschapsquiz. Een holle en een massieve cilinder met gelijke massa en omtrek.


De massieve komt altijd als eerste beneden.


In de reuzenkeuken.


Turbo Drachen hangar.


Hellen zet de daling in.


Potts heeft ook een indrukwekkende treinbaan. Mooi gemaakt met oog voor detail.


Log Flume.
Jet Ski's zijn altijd leuk. Zelfs als het weer niet meewerkt