Movie Park Germany

07-09-2013
Na het mislukte bezoek aan Movie Park Germany vorig jaar is er nu weer eens een goede gelegenheid om het park opnieuw aan te doen. De FKF heeft een mooi programma voor de jaarlijkse fanday samengesteld. En dus zijn we vroeg uit de veren om 's morgens op tijd te verzamelen bij de ingang van Movie Park. Deze keer zijn we hier niet als leden van Themepark maar vallen we voor het eerst onder de ECC. Het zijn in ieder geval weer dezelfde gezellige mensen die we aantreffen tussen de enkele honderden leden van de FKF.

Na het uitdelen van de toegangskaartjes en batches stroomt het gezelschap om 9 uur de zijdeur van het park binnen. Als eerste is er een uurtje ERT op een aantal attracties in het relatief nieuwe Santa Monica Pier gedeelte van het park. We kunnen ons uitleven op Crazy Surfer, de Jet Ski en MP-Xpress. Er is ruim voldoende tijd om deze alle 3 meerdere malen te doen alvorens we ons op het goed georganiseerde ontbijt kunnen storten.

Dit doen we in het nieuw gethematiseerde restaurant de Van Helsing Club. Nu we hier toch zijn nemen we het zekere voor het onzekere en stappen we, vooruitlopend op de ERT van vanavond, het gebouw van de voor ons nieuwe indoor Van Helsing's Factory (#825) achtbaan binnen. In 2011 heeft de Gremlins Invasion darkride, na een aantal jaar gesloten te zijn geweest, plaats moeten maken voor deze bobslee baan van Gerstlauer. De wachtrij is redelijk netjes verzorgd maar mist voor mij op plaatsen toch de link naar Van Helsing. De rit zelf is prima, erg leuk zelfs, met veel snel bochtenwerk en onverwachte bewegingen in het donker.

De laatste jaren heeft Movie Park haar best gedaan om het geheel er weer vrolijker en completer uit te laten zien. Vooral in de gebieden met kinderattracties ziet het er allemaal bijzonder gezellig uit en er zijn sinds ons vorige bezoek in 2007 aardig wat attracties bijgebouwd en vernieuwd. Een rondje op Jimmy Neutron's Atomic Flyer kunnen we dan ook niet afslaan.

Er volgt een uur lang een interview met de Nederlandse directeur van het park Wouter Dekkers, helaas volledig in het Duits en een klein beetje langdradig waardoor de aandacht wat verslapt. Er wordt in ieder geval enthousiast medegedeeld dat er flink is geinvesteerd in het opknappen van Bandit, de houten achtbaan. De komende jaren moet er nog wel een flink stuk track worden vervangen maar de ergste klappen zouden zijn opgelost. Als we dit later op dag zelf willen beoordelen valt dat nogal tegen. Inderdaad zijn de eerste paar drops en bochten wel goed te verdragen maar al snel wordt het toch vrij pijnlijk. Of we worden oud, dat kan ook.

Na de show Shadows of Darkness krijgen we in groepjes een uitgebreide backstage tour en mogen we voor, achter en op het podium alles bekijken. Voor velen is het uitzicht op Bandit aan de achterkant van het gebouw een mooie gelegenheid om foto's te maken vanuit dit anders onmogelijke punt.

We maken nog een rondje door het park. High Fall blijft voor mij een hele mooie spannende toren dus die kunnen we niet overslaan. Ook de Ghost Chasers achtbaan moet in het nieuwe jasje worden uitgeprobeerd.

In de avond begint de barbeque. Voor zo'n enorme groep is dat altijd lastig om dit goed gestructureerd te laten verlopen maar deze keer slaagt Movie Park er wonderwel goed in. Het is smakelijk, er is voldoende keuze en de rijen wachtende mensen worden snel weggewerkt. Complimenten hoor. Als de overige bezoekers de uitgang van het park weer hebben gevonden mogen wij ons exclusief ontfermen over Van Helsing's Factory. De wachtrij voor de baan is nu langer dan het overdag was maar het is gezellig en we kunnen nog voldoende ritjes meepikken.

We blijven in de buurt overnachten want morgen bezoeken we nog een klein park in de buurt.


Aangepast aan de nieuwe attractie tegenover het restaurant: de Van Helsing club.


Zelfs de auto's in deze straat zijn flink verbouwd.


De ingang van de Van Helsing's Factory achtbaan.


Holografische effecten in de wachtrij.


Rocket Rider Rollercoaster is flink opgeknapt als Mission to Mars in een vrolijk gekleurd gebied.


Ghost Chasers is de nieuwe verschijningsvorm van Mad Manor.


Humor bij de verkeersschool van de Ninja Turtles.


Op het podium van de Western Lightning show.
Binnen in de controlekamer.


Geweldig uitzicht op Bandit vanaf hier.
Nog altijd een van mijn favoriete vrije val torens is deze High Fall.


Binnen bij Van Helsing tijdens de ERT in de avond.


Tot ziens Movie Park. Het was weer een waar genoegen.