Duinrell

24-08-2013
Na wekenlang op de televisie te horen dat "dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de achtbaan Dragon Fly in Duinrell" gaan we maar eens kijken wat het dan is waar wij het tv-plezier aan te danken hebben.

Met kortingsbonnen op zak rijden we vroeg in de middag richting Wassenaar. Het weer zit niet echt lekker mee, het zit tegen een regenbuitje aan maar gelukkig houden we het nog net droog. Bij de kassa staat op dit tijdstip nog een behoorlijke rij, vooral dankzij de vele buitenlandse toeristen die allemaal voor het Tikibad komen en te horen krijgen dat ze daarvoor eerst toegang tot het attractiepark moeten betalen.

Eenmaal binnen lopen we meteen door naar de verste hoek van het park waar de drie achtbanen zich bevinden. De achtbaan waar we voor komen is een Gerstlauer van 15 meter hoogte en 360 meter lengte. Het is alweer anderhalf jaar geleden dat de baan opende. Dragon Fly (#824) is gebouwd over de kikkerachtbaan heen en heeft dezelfde kleurstelling gekregen als de andere Gerstlauer die ernaast staat: een bruine track op supports met geel houtprofiel.

Het is nog vrij druk in de wachtrij en in iets meer dan een half uur tijd schuivelen we naar de toegangspoortjes in het station. Er is één operator die de poortjes bedient, de beugels controleert en de trein laat vertrekken. Zodra de trein het station verlaat is deze uit het gezichtsveld van de operator en hij ziet hem pas weer terug na afloop van de rit. Ik vraag me af hoe dit qua veiligheidsvoorschriften voldoet.

De rit zelf is niet bijster spektaculair, na de lift volgen een paar kleine drops, ruim boven de grond, in zigzag patroon. Aan het einde, vlak voor de remmen, bevindt zich een helix waar achtergebleven toeschouwers foto's kunnen maken van dapperder familieleden. Dragon Fly is een aardige toevoeging maar de komst van Falcon twee jaar eerder was een grotere verrassing.

Over Falcon gesproken: ook daar schuiven we voor aan. Inderdaad blijkt dit opnieuw een veel interessantere achtbaan te zijn met een vertikale lift en drop en 3 inversies.

Op weg naar de Rodelbanen valt op dat er betonnen versteviging is aangebracht op een aantal plaatsen onder de Kikkerachtbaan. Het zal met de aanleg van Dragon Fly erboven te maken hebben maar de exacte reden is me niet duidelijk.


De ingang van Dragon Fly.
Het is nog redelijk druk hier in het park met voor de achtbanen en voor Splash een serieuze wachtrij.


In de helix.
De voorkant van de trein is fraai versierd.


Falcon biedt een hoop meer waarde.
Een merkwaardige aanpassing van de track van de Kikkerachtbaan. Nog nooit eerder gezien.