Walibi Holland

05-07-2013
Vandaag zijn we op geheime missie in Walibi waarover ik pas later kan vertellen. In ieder geval was er nog ruim tijd om het park als bezoeker mee te pakken en dat was alweer een paar jaar geleden.

Intussen is het park een iets andere weg ingeslagen met nieuwe characters en nieuwe namen voor bekende attracties. Het park wil hiermee waarschijnlijk de doelgroep weer wat verruimen naar (gezinnen met) wat jongere kinderen.

Het is vandaag helaas nogal druk wat als snel enorme lange wachtrijen van meer dan een uur oplevert op de gebruikelijke plaatsen: El Condor Condor, Speed of Sound en Goliath. Na een rondje El Rio Grande laten we het bij het maken van wat foto's van de hergethematiseerde attracties. Straks na het hoogseizoen nog maar eens een kijkje nemen naar de rest van het park.


De ingang is ook vernieuwd. Nieuwe kleuren en een nieuw logo met een moderne stoere Walibi.


Het ziet er in ieder geval weer fris uit.


Ook de ingang van Xpress Xpress: Platform 13 is aangepast. Ook hier was het erg druk. Ik mis nog steeds het Superman thema wel een beetje.


Voor het reuzenrad staat nu een groot vast podium. Veel van de andere shows zijn verdwenen.


Ook een nieuw logo bij El Condor.
Speed of Sound is tegenwoordig oranje met paars en heeft een aardige upgrade gekregen qua aankleding. Dit stuk is er behoorlijk op vooruit gegaan.


Ook de fontijn heeft een ander kleurtje gekregen.