Six Flags Magic Mountain

23-05-2013
Na lunchtijd rijden we voor de tweede keer naar Six Flags Magic Mountain. Deze keer om een rondje foto's te maken en om de paar gemiste achtbanen te doen. Het is vandaag een stuk beter te doen dan gisteren want het is een graadje of 23 in plaats van boven de 30.

De berg op doe ik deze keer met de cablecar, dat scheelt een stuk klauteren. Bovenaan is de ingang van Ninja (#803), een suspended coaster van Arrow Dynamics. Een van 5 nog functioneerde, het is helaas een uitstervende soort. Het vrij kunnen uitzwaaien van de coaches blijf ik een erg leuke beleving geven. Ninja is wat dat betreft geen teleurstelling. De baan is langer dan ik had gedacht en maakt ook weer handig gebruik van z'n ligging tegen de bergwand.

We gaan verder naar Apocalypse the Ride (#804), de houten achtbaan van de onder achtbaanfans geliefde bouwer Great Coasters International. Hellen voelt zich een stuk beter dan gisteren en gaat deze keer mee. Net als bij Ninja staat hier ook weer een flinke wachtrij. Zo zonder FlashPass is het wel weer even afzien wat dat betreft. Het is gelukkig het wachten van 3 kwartier wel waard. Apocalypse is een lekkere vlotte baan met mooie airtime heuvels en scherp bochtenwerk. Ook Hellen vindt deze, als liefhebster van hout, helemaal goed.

Het rondje van gisteren lopen we nu in tegengestelde richting, onderweg foto's makende van de attracties. Het valt op dat er best mooi gethematiseerde stukken in het park zijn, iets waar Six Flags over het algemeen nogal eens moeite mee heeft.

Voordat we weer weggaan wil ik toch ook nog een keer de andere kant van de Superman baan doen, ook omdat de lancering me gisteren erg goed bevallen was. Vandaag zijn beide tracks in gebruik en dus is de wachtrij voor Superman: Escape from Krypton (Left) (#805) niet meer dan een kwartiertje. Leuke baan dit.

Terug in het hotel bedenken we waar we gaan eten vanavond. Er zit een Applebees niet al te ver bij ons vandaan en dat blijkt een prima keuze. Goed eten en erg vriendelijk personeel.

Morgen gaan we naar Universal en een kijkje nemen in Hollywood.


Toevallig staan de 'greatest coasters ever built' allemaal in dit park ;)


Met de cablecar is het een stuk prettiger de berg op en af gaan.


Ninja is een van de weinige overgebleven suspended coasters.


Een flinke wachtrij hier. Het is even wennen zonder de FlashPass.


Ninja rijdt terug het station in.


Apocalypse the Ride heette tot 2011 nog Terminator Salvation. Aan het Terminator thema is eigenlijk niets veranderd.


Geen extreem hoge baan, wel een erg prettige.
Mooie verzameling hout.


Waar dit voor dient is niet helemaal duidelijk. Het lijkt een gebied waar shows werden gegeven.


Batmobile.


High Sierra themagebied.


Dit gedeelte ziet er toch serieus fraai uit. Het doet denken aan Hersheypark.


Nog één keer Superman.


Tot ziens Magic Mountain.