Pacific Park

21-05-2013
Na de vermoeiende reis van gisteren doen we het vandaag weer even rustig aan. We komen laat bij het ontbijt, wat hier ook niet zoveel voorstelt. Er is kennelijk in de keuken geen fornuis en dus komen de gekookte eieren kant en klaar van de winkel en zijn koud. Zelfs de scrambled eggs worden alleen even in de magnetron gezet. Verder is er een wafelijzer en een broodrooster. Het houdt niet over dus. De kamer zelf is wel prima.

We rijden een stukje naar Santa Monica en parkeren vlakbij de pier. Eerst gaan we eens lekker op het strand liggen en de oceaan in. Dat wil zeggen, de temperatuur van het zeewater valt behoorlijk tegen maar eenmaal doorgekomen is het wel weer lekker. Er zijn flinke golven. Deze keer heb ik wel een paar uurtjes in de zee doorgebracht.

Na de lunch op het strand gaan we de pier op. Het grootste deel van de pier wordt in beslag genomen door Pacific Park. Voor zo'n klein parkje staan er nog best een hoop rides. De meest opvallende attracties, naast de achtbaan, zijn een reuzenrad, een scrambler, een kleine Moser droptower, een schommelschip, een froghopper, botsauto's, een vliegtuigmolen en een ballonmolen. De grote attracties kosten $5 per ritje, de kleinere zijn $3. Er is ook een armbandje te koop voor onbeperkte ritten.

Het meest in het oog springt natuurlijk de Santa Monica West Coaster (#788), een baantje van Morgan van bijna 400 meter lengte en 17 meter hoog. Hoewel dat geen cijfers die veel indruk maken vind ik de Morgan's altijd wel prettige baantjes. De West Coaster heeft een leuke helix aan beide kanten van de pier.

We lopen de pier nog even af, aan het einde wordt druk gevist. Daarna gaan we weer terug naar het hotel, gaan we nog wat eten en kijken we hoe we de rest van de dagen precies gaan indelen.


Het ontbijt stelt, vergeleken met Hawaii in ieder geval, niet zoveel voor hier.


Onze auto voor de laatste 10 dagen van deze vakantie.


Santa Monica Pier.


Het wordt steeds drukker op het strand. De meeuwen zijn continue op zoek naar voer.


Zicht op Pacific Park.


Santa Monica hotels.


Prima broodjes tonijnsalade gehaald achter de pier.
Gezellige bedrijvigheid op de pier. Het weer begint wel een beetje minder te worden. Bewolkt.


Het einde van route 66.


Santa Monica West Coaster.


Kenmerkende treinen van Morgan.


Het lijkt een originele scrambler. Ziet er altijd leuk uit.


Pacific Wheel.
De golven nemen intussen nog verder toe.


Vanaf het uiteinde van de pier.


De politie komt ook even een oogje in het zeil houden.