Adventuredome

02-05-2013
We slapen prima in onze suite en komen ook deze keer niet echt vroeg uit bed. Het tijdsverschil is nog steeds voelbaar. Voor het ontbijt nemen we een kijkje in de foodcourt, waar zich naast een Johnny Rockets, een Panda Express en een Nathans ook een iets minder ongezonde Bella Panini bevindt. Ik ga voor een rijkelijk gevulde panini met kip en Hellen kiest een soepje en een ceasar salad uit. We laten het ons weer goed smaken.

Dan pakken we de auto om naar Circus Circus te gaan. Dit hotel ziet er van buiten en van binnen niet onaardig uit maar we komen voor Adventuredome, een enorme overdekte koepel met enkele tientallen attracties. Het gros hiervan bestaat uit draaimolens voor de kids maar er zit ook een serieuze achtbaan tussen. De Canyon Blaster (#771) is bijna 750 meter lang en 29 meter hoog. In rap tempo worden twee loopings en vervolgens twee kurketrekkers doorlopen. Daarna een spiraal naar beneden waarin de G-krachten flink oplopen. Best nog een pittig baantje, niet ruw maar ook niet heel comfortabel.

De andere achtbaan in de dome is een kleine ovaal voor de kleinere kinderen. Vanaf 1,32 meter mogen we er niet meer in. Er zijn voor ons ook geen andere onmisbare attracties aanwezig en dus gaan we verder.


Ontbijten doen we vandaag in het Venetian.


Onderweg naar Circus Circus deze twee fraaie torens van Wynn.


Het Palazzo is ook imposant.


Veel kinderattracties is het Adventuredome.


Miner Mike is een maatje te klein, of wij zijn een maatje te groot.
Canyon Blaster is de hoofdattractie hier.


Sand Pirate is een schommelschip.

Las Vegas Mini Gran Prix

02-05-2013
Er is in Las Vegas nog wel één andere achtbaan waar we wel in kunnen. Dat wil zeggen, het parkje Las Vegas Mini Gran Prix ligt een aardig stukje buiten het centrum van de stad. Zoals de naam doet vermoeden ligt de nadruk van Mini Gran Prix op de kartbanen en niet zozeer op de attracties. Het is voornamelijk een centrum voor kinder- of schoolfeestjes. Het achtbaantje, de Dragon Coaster (#772), is nauwelijks meer dan een simpele ovaal en niet bijster plezierig.

We begeven ons weer terug naar het hotel om er 's avonds weer op uit te trekken voor het Hard Rock Cafe in de herkansing. Het restaurant ziet er van binnen niet zo spektaculair uit maar het eten is er als altijd prima. Opvallend is het dat de cocktails er vrij goedkoop zijn in verhouding tot de andere Hard Rock's. Hellen en ik gaan allebei voor de fajita's. Erg lekker weer. Ook dit café kunnen we weer niet verlaten zonder allebei een shirt te hebben gekocht.


Volgende stop is Mini Gran Prix.


Ik ben er klaar voor.


Dragon Coaster.


In de Walgreens.


Op weg naar het Hard Rock Cafe over de Strip.
De buitenkant van dit cafe past mooi in de omgeving.


Huge gitaar.


Deze verfspuitbusartiest liet zien hoe de kunstwerken gemaakt worden. Erg leuk om te zien.

Morgen gaan we de stad uit voor de Valley of Fire en Zion.