JuraPark Baltów

22-07-2012
Deze zondag gaan we verder naar Oekraïne en komen we voor het eerste deze vakantie een echte grensovergang tegen. We hebben op internet een aantal keer gelezen dat dit nogal wat tijd zou kunnen gaan kosten dus bedenken we eerst even waar we dat het beste kunnen doen. In ieder geval houden we het bezoek aan het Jurapark in Baltów maar kort, om niet al te laat in L'viv aan te komen.

Het Jurapark zelf is gemakkelijk te vinden. Het totale park is enorm groot en staat goed aangegeven op grote borden. Het bestaat uit een gedeelte met attracties, een bak voor paardrijden, een dierentuin, een rodelbaan en het jurapark zelf met de vele beelden van dinosaurussen. Omdat we niet lang blijven kunnen we het helaas niet allemaal bekijken.

Parkeren is hier al iets bijzonders. Eerst slingeren we met de auto door het hele park en worden we langs een aantal al volle parkeerplaatsen geloodst. Uiteindelijk wijst men ons naar de achtertuin van een oudere dame die naast het park woont. We laten de auto naast het huis van de mevrouw achter en betalen alvast 5 zloty. Dan blijken we precies naast het deel met de attracties te staan.

De attracties worden per stuk betaald en daarvoor moeten eerst muntjes (dino's) worden gehaald. Een ritje op de achtbaan kost 3 dino's. Daarvoor krijgen we dan wel 7 rondjes op deze baan die bestaat uit twee kleine lifts en twee helixen. In totaal maken we dus 21 cirkels rechtsom en dat is toch wel een beetje veel van het goede. De spullen die hier staan zien er wel allemaal erg netjes en goed onderhouden uit. Een stuk vrolijker allemaal dan het Lunapark van gisteren.

Als we de auto weer ophalen worden we weer vriendelijk geholpen door de bejaarde dame die voor ons het hek aan de andere kant van de tuin openzet. De weg terug naar de uitgang van het park is nog niet zo eenvoudig met de grote hoeveelheid verkeer dat nu juist in tegengestelde richting het park binnen komt stromen. Het lijkt op zondag een drukke dag te gaan worden hier maar wij hebben nog een flinke afstand te gaan.Parkeren in de tuin van een Poolse buurvrouw.


6 dino's voor een ritje achtbaan.


Dit is 'm dan. De Kolejka Gorska (#762).


Verder nog een hoop kleurrijke attracties.


Botsbootjes.


Er wordt hier paardrijles gegeven.
Een prima lunchplek gevonden.


Karpatka!


Dan weer een paar uur door het Poolse landschap toeren.


Sla rechts af en ga de veerboot op. Pardon? Kennelijk vindt Garmin dit de kortste weg ...


Daar komt het bootje al aan.


In de rij voor de Poolse paspoortcontrole.


Bijna in Oekraïne, nog maar anderhalf uur aanschuiven.


Hierop moeten we stempels verzamelen voordat we het land in mogen.


Anderhalve kilometer door het stof in het donker.