Fantasy Island

17-09-2011
Zaterdag wilde ik graag een bezoekje brengen aan Martin's Fantasy Island, zo'n 20 minuten rijden vanaf Niagara Falls. Het probleem is echter dat dit park aan de andere kant van de grens met de USA ligt en dus een visum nodig is. Bij de grensovergang op de Rainbow Bridge leg ik uit waar ik voor kom. Mijn paspoort wordt met een formuliertje per buizenpost afgevoerd en ik moet even verderop parkeren en een terminalgebouwtje in voor de verdere afwikkeling. Op de eerste verdieping aangekomen tref ik zo'n 100 anderen die de grens over willen. Eén voor één worden de namen en nationaliteiten omgeroepen en met dit tempo gaat het gemakkelijk een uur duren. Een weg terug is er echter niet meer want het paspoort is al in behandeling. Na inderdaad een uurtje ben ik aan de beurt en na het invullen van het bekende groene formuliertje, het beantwoorden van wat vragen en het betalen van de visumkosten kan ik weer op pad naar het parkje.

De toegangsprijs voor dit park buiten het seizoen is met $16 zeer schappelijk en parkeren is ook hier gratis. Bij binnenkomst sla ik eerst rechtsaf en kom in het gedeelte met alleen kiddie rides en uitgebeelde sprookjes terecht. Het grootste gedeelte van de verzameling is van Zamperla afkomstig. Na enig zoeken vind ik dan de weg naar de grotere attacties. Helaas werkt het weer in eerste instantie niet erg mee want het begint behoorlijk te betrekken. Maar het is nog altijd warm genoeg voor een enkel t-shirt.

De eerste achtbaan van het park is Silver Comet (#732), met 25 meter hoogte een bescheiden houten achtbaan met een stalen onderstel. Mijn ervaring is dat dergelijke constructies binnen enkele jaren al erg ruw gaan worden maar dit exemplaar uit 1999 is nog prima te doen. De baan is natuurlijk te klein om echt een topper te zijn maar Silver Comet is toch best een plezierige baan. Het is aanzienlijk drukker dan gisteren en dus hou ik het na twee rondjes even voor gezien.

Martin's Fantasy Island bestaat voornamelijk uit nieuwe attracties. Er zijn helaas weinig of geen historisch interessante zaken te vinden. Devil's Hole is een gravitron die er wel spektaculair uitziet. Ook is hier een extreme te vinden met de naam Mind Warp. Voor mij is dat een attractie die iets te lang ondersteboven blijft hangen en ik sla dus over.

Wel leuk zijn de Disk'O en Flight!, de starflyer, ook al is dit exemplaar niet zo erg hoog. Helemaal achterin staat de tweede achtbaan van het park: Crazy Mouse (#733) is een standaard spinning mouse van Zamperla, zoals ook de meeste kinderattracties. Hij spint niet buitensporig hard.

De positie van het reuzenrad is niet ideaal voor foto's maar erger is nog dat er geen personen alleen in mogen. Dit heb ik eerder alleen nog meegemaakt bij Adventureland USA bij een reuzenrad wat er exact hetzelfde uitzag. Mogelijk is men bang voor springers, alsof ik daarvoor speciaal naar Martin's Fantasy Island zou komen. Het is ook geen enorm gemis.

Na het nemen van wat foto's hier en daar verlaat ik het park weer want het is nog een aardig stukje rijden terug naar Toronto. Of Nobleton om precies te zijn want dat is waar ik het hotel dicht bij Canada's Wonderland heb gevonden. De terugweg over de grens met Canada gaat nu een stuk gemakkelijker al staat er een behoorlijke file die kant op. Het hotel blijkt een gezellig B&B te zijn, met een restaurant erbij dus voor het diner hoef ik de deur niet meer uit.


Voor vetrek nog even een kijkje genomen bij de watervallen. In Niagara Falls bevindt zich ook deze Ripley's Believe it or not.


Het blijft een fascinerend gezicht.


De ingang van Martin's Fantasy Island.


Het eerste wat je tegenkomt bij binnenkomst is de draaimolen.


Veel nieuw Zamperla spul hier bij de kinderafdeling.


De lifthill van Silver Comet.


Toch nog een behoorlijke partij hout voor een niet al te grote baan.
Devil's Hole is een van de weinige overgebleven gravitrons. De laatste die ik hiervoor tegenkwam was volgens mij in Beech Bend.


De Disk'O. Altijd wel een leuke rit vind ik.


Flight! is niet vreselijk hoog maar nog steeds wel een spannende rit.


Bijna een verplicht nummer deze antieke auto's.


Crazy Mouse is niet meer of minder dan een gemiddelde spinning mouse.
De Tilt-A-Whirl. Er stond een rijtje met alleen kleine kinderen dus ik ging daar niet alleen tussen staan.


Full Tilt zag er ook wel aardig uit.


Best populair deze Mind Warp die in alle richtingen kon roteren.


Mijn vervoer voor deze 3 dagen: een Fiat 500 met sport knop :)