Plopsa Indoor Coevorden

04-09-2011
Met de Plopsa Fun passen op zak rijden we vandaag op het gemak naar Dalen voor een bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden. TomTom weet helaas het adres niet precies te vinden maar de omgeving is hier prachtig en dus is het rijden over de dijkjes geen straf.

Eenmaal op de parkeerplaats aangekomen blijkt dat het niet erg druk is in de grote hal die vorig jaar is geopend. Plopsa Coevorden is vrijwel geheel overdekt, alleen een klimvulkaan en een speelfontein bevinden zich aan de zijkant van het gebouw. De hal oogt op het eerste gezicht van binnen niet heel erg groot en lijkt in veel opzichten op de 5 jaar eerder gebouwde versie in Hasselt. Toch biedt het park een behoorlijk aantal forse attracties en daarnaast nog een restaurant met terras en een podium.

Voor ons het meest interessant is natuurlijk Piratenbaan Wickiebaan (#729), de in piratenstijl gethematiseerde Zierer achtbaan. Het grootste gedeelte van de baan is vanuit de hal onzichtbaar want de lift verdwijnt in een 'grot' in de rotswand. De afdaling aan de andere kant vindt plaats in een donkere sterrenhemel waarbij nog even een bocht in en uit de hal wordt doorlopen. Erg fraai gemaakt en nog een prettig ritje ook!

Andere opvallende attracties zijn o.a. de ronddraaiende valtoren in de vorm van een vuurtoren, de Rockin' Tug in piratenvlot stijl, het piratenschip en Anubis, de mini frisbee die vandaag helaas een storing heeft. Ook de vliegende fietsen, waarbij je door te fietsen omhoog kunt gaan zien er leuk uit. Daar tussendoor is er nog een draaimolen, een zweefmolen en een aantal kleinere attracties. Erg knap hoe alles in elkaar is gestoken zonder dat het allemaal rommelig overkomt.

Voor ons is er niet bijzonder veel meer te beleven en dus rijden we na een uurtje weer verder.


De imposante hal van Plopsa Indoor Coevorden.


We worden na binnenkomst begroet door Samson en Gert.


Bekende Studio 100 figuren in glas en lood.


De Piratenbaan is de meest sprekende attractie en zelfs hier is het totaal niet druk vandaag.


De vuurtoren staat prominent in het midden van de ruimte.


Naast de achtbaan deze Rockin' Tug in de vorm van een bamboe vlot.


De scheve schuit piratenboot.


Glijbaan.


In deze boomstronk schuilt nog een compleet zelfbediening restaurant.
De slingermolen.
Mega Mindy en de vliegende fietsen.

Speelstad Oranje

04-09-2011
De tweede bestemming van vandaag is Speelstad Oranje, waar oude Tornado achtbaan is vervangen door de uit het in 2006 gesloten Vluchtheuvel afkomstige achtbaan.

Ook Speelstad Oranje is volledig overdekt maar is qua inrichting niet te vergelijken met Plopsa Indoor. Oranje heeft meer weg van een grote speeltuin. Wacky Worm lijkt op het eerste gezicht niet anders dan de meeste Big Apple achtbanen maar heeft als bijzonderheid dat de trein nauwelijks wordt geremd aan de onderkant van de drop waardoor we met hoge snelheid door het station schieten. We maken drie rondjes.

Helaas zijn de over-de-kop fietsen weggehaald uit Speelstad en ook hier vinden we niet snel een attractie die we graag willen doen. Na wat te eten en drinken te hebben genomen keren we weer terug naar huis.


De ingang van Speelstad Oranje.


Wacky Worm op de plaats van de vroegere Tornado.