Rabkoland

25-07-2011
Als we vandaag voor het ontbijtbuffet naar beneden lopen regent het buiten al behoorlijk. Voor het inpakken van de auto parkeert Hellen even onder het afdak voor de deur. De volgende stop is Rabkoland, een parkje ongeveer een uurtje onder Krakau. De weg daarnaartoe wordt steeds bergachtiger en het park blijkt ook in een bergdorp te liggen, net achter de plaatselijke markt. De regen heeft het volle uur aangehouden maar in Rabka is het tijdelijk droog.

Voor Rabkoland hoeft geen entree te worden betaald maar kunnen voor de attracties per stuk jetons worden gebruikt. Deze kosten 5 zloty per stuk (ongeveer 1 euro). Bij binnenkomst ziet het er wat armetierig uit. De helft van de attracties doet het zeker niet en voor de rest is waarschijnlijk maar weinig belangstelling. Het is, vermoedelijk mede door het weer, erg rustig in dit parkje.

Na enig zoeken is de oude Lux Torpeda achtbaan gevonden maar deze ziet er nogal gesloten uit want de ingang is versperd door plantebakken en het pas ernaartoe is afgezet met hekken en linten. Zelfs even een foto maken is niet toegestaan. Dan valt links van deze baan een andere achtbaan op die dus nog niet op internet is beschreven.

De Jungle Thunderbolt ziet er en stuk nieuwer en gezonder uit dan het oude exemplaar. Enthousiast lopen we dus naar een kassa om jetons voor de achtbaan te kopen. Terug bij Jungle stappen we in de lege wachtrij maar worden al snel teruggeroepen. Vanwege het weer is de baan gesloten en er is geen operator in de buurt. We proberen nog uit te leggen waar we voor zijn gekomen en dat ons wel voor deze baan muntjes zijn verkocht maar helaas. De attracties waar we wel uit kunnen kiezen trekken niet echt. Ook een speurtocht naar een behoorlijk engels sprekende medewerker lijkt niet een eenvoudige opgave maar uiteindelijk krijgen we onze 10 zloty terug en verlaten we het parkje onverrichter zake weer.


De ingang van Rabkoland.


Ondersteboven huis.


Het reuzenrad stopt niet om passagiers in- en uit te laden.


Deze Swing Around leek me best leuk maar geen beweging te ontdekken.


Het spookhuis.


Nog een Paratrooper met de naam Twister. Deze is al wat langer buiten gebruik zo te zien.


De oude Lux Torpeda zal waarschijnlijk niet meer terug in bedrijf komen. Er groeien al planten doorheen.


Jungle als vervanging. Jammer dat deze vandaag niet meewerkte.
Jungle als vervanging. Jammer dat deze vandaag niet meewerkte.