Legendia Slaskie Wesole Miasteczko

24-07-2011
We doen het rustig aan deze ochtend en beginnen weer met een prima ontbijtbuffet. Alleen de oploskoffie is even wennen. Na het uitchecken en de complimenten voor het hotel is het even zoeken naar het attractiepark dat op 1000 meter van het hotel moet liggen. De ingang van het Slaskie Wesole Miasteczko is nog niet zo snel gevonden en de plaatselijke parkeermeneer wil ons in een duister steegje hebben. Dat doen we dus niet en vinden op eigen kracht een plekje waar we happy mee zijn.

Voor dit park betalen we zo'n 11 euro entree en krijgen een kaartje wat bij iedere attractie gescand moet worden. Op het eerste gezicht ziet het er allemaal een beetje verlept en krakkemikkig uit maar het heeft ook wel weer iets gezelligs en het is er schoon en netjes. De liefhebber van antieke attracties kan hier zijn hart ophalen. Alleen jammer dat het weer niet meewerkt, het is bewolkt en donker.

De eerste attractie die we tegenkomen is Mini Roller Coaster (#710) ofwel Kolejka Gorska. Volgens RCDB is deze baan van 2004 of eerder. Ja, maar hoeveel eerder? Deze baan gaat al wat jaartjes mee hoor. In ieder geval is het stevig spul en geen onplezierige rit. Al had het van ons ook niet de volle 7 ronden hoeven duren. Naast de achtbaan staat nog een originele Paratrooper attractie die hier (onterecht) Twister wordt genoemd. Ik sla niet vaak een Paratrooper over dus ook deze zeker niet.

De Kosmos Coaster (#711) is weer een zware degelijke rammelbak en ook hier worden we getrakteerd op meer rondjes dan nodig. Bij het reuzenrad krijgen we te maken met een onverzettelijke pool die ons bij een gezin van 6 in een bakje wil proppen. Terwijl het rad zo goed als leeg is. De 'niet begrijpende toerist uithangen en toch ergens anders willen instappen' werkt hier niet en we besluiten dan maar door te lopen.

Cyklon Dream Hunters Society (#712) is al een iets grotere baan. Ook hier worden we achter een ander stel gemanouvreerd maar in dit geval stappen we zonder morren maar in. De baan is redelijk ruw en lawaaiig. Er wordt geen fabrikant vermeld maar het lijkt mij gewoon een Pinfari. Een attractie die je maar weinig tegen komt zijn de aan kabels zwierende vliegtuigen. Het enige andere exemplaar dat ik ken staat in Blackpool en is ruim 100 jaar oud. Ik vind dit nog steeds leuke dingen.

De laatste achtbaan hier is Tic-Tac Tornado Diabelska Petla (#713), een Soquet achtbaan met dubbele looping. Wie Soquet kent huivert wellicht al bij de gedachte maar deze baan valt alles mee. Het is zelfs wel een prettig baantje. Terug bij de ingang pak ik nog even Apollo, de Swing Around mee, omdat deze ook al erg schaars aan het worden zijn.

Dan gaan we voor de lunch op zoek en dit wordt ouderwets handen en voetenwerk. We brengen het er nog niet zo slecht vanaf en smullen even later van een kipspies en enorm broodje kebab. Ondertussen is het wel wat gaan regenen en als we weer opstappen is het al aardig aan het gieten.


De ingang van het Slaskie Wesole Miasteczko park.


Mini Roller Coaster.
Ik in de Paratrooper.


Kosmos Coaster, met tunnel.
Het reuzenrad hebben we dus overgeslagen deze keer.


Dit was de meeste wilde attractie van het park. Niet mijn soort ride.


Cyklon.
Vliegtuigen attractie. Jaartal onbekend.


The Trouble with Trabant.


Dit beeld stond ook al in een reisgids (anwb?) maar ik wist niet dat het in het park stond. Ook geen idee waar het voor staat.


Tic Tac Tornado is de meest specatulaire achtbaan van dit park.


Dubbele looping.
De ouderwetse Swing Around.


Lunch.