Freizeitpark Plohn

23-07-2011
Deze ochtend worden we aangenaam verrast met een stralend zonnetje die de hotelkamer probeert binnen te dringen. Na een uitstekend ontbijtbuffet in de serre van het hotel vertrekken we dan naar het eerste attractiepark van deze trip: Freizeitpark Plohn.

Eenmaal bij het park aangekomen is de zon helaas weer achter het wolkendek verdwenen en is het met alleen een t-shirtje nog tamelijk fris. Het park zelf ziet er fris en gezellig uit met een uit de kluiten gewassen kabouter met een P op zijn buik en een pratende boom bij de ingang. Parkeren is hier overigens gratis. Voor toegang tot het park moet 21,50 per persoon worden neergeteld. Ook aan de binnenkant ziet het er overal keurig verzorgd uit met een Wild West thema dat, hoewel niet bijster origineel, overal is doorgevoerd.

Als eerste komen we aan bij de kinderachtbaan Raupe (#706), een Big Apple variant van het italiaanse SBF. Er staat geen wachtrij voor deze baan dus we kunnen zo instappen. Later op de dag ziet dat er hier wel wat drukker uit. Over de baan zelf valt niet veel bijzonders te vermelden.

Even verderop treffen we El Toro aan, de houten achtbaan die hier in 2009 is bijgebouwd. Al dat hout ziet er imposant uit maar er is nog niet veel beweging op te bekennen. Via een knap opgezette houten stellage rondom deze baan en de log flume komen we aan bij de Silver Mine (#707), een Zierer baan van het model Flitzer. Ook hier nog geen activiteit maar als we nieuwsgierig rondkijken snelt er een operator voorbij en worden er proefrondjes gedraaid. We zijn het tweede ritje voor vandaag op de baan, terwijl achter ons de wachtrij in rap tempo wordt gevuld. Een grappig detail daarbij is nog wel dat degenen die in de wachtrij net buiten het gebouwtje staan zich precies in de baan van de spoortrein bevinden. Dit ontdekken we even later als we zelf een rondje in deze trein maken.

Als we kijken hoe het er met El Toro (#708) voorstaat blijkt deze intussen in bedrijf te zijn. Er is nog vrijwel niemand in het station en dus kunnen we direct instappen. El Toro is een heerlijke wilde houten achtbaan, veel snelheid door de gehele parcours met een aantal leuke airtime heuvels. Het mist net een beetje de scherpe bochten om een echte topper te zijn maar zeker een fijne baan. Ik doe nog een paar rondjes, helemaal achterin en helemaal voorin. Achterin doet El Toro mij niet zo heel veel maar voorin is het goed toeven. Overigens is het steeds één rondje wachten voordar ik weer kan instappen. Voor een zaterdag in het hoogseizoen is het dus verbazingwekkeind rustig.

De laatste en nieuwste achtbaan ligt een beetje verstopt in Plohnsidorf, een themagebied in een andere stijl dan de Western look van de rest van het park. Plohnsidorf doet sprookjesachtig aan, een beetje als de laven van de Efteling. Het achtbaantje Plohseidon is een soepel lopend kleurrijk baantje, helemaal boven het water. Een prima aanvulling voor het park in 2011.

We maken nog een rondje door het park voor foto's en stappen dan weer in de auto om naar Katowice door te rijden. Plohn is ons niet tegengevallen. Het is een heel behoorlijk park en met kinderen kan men zich hier gemakkelijk een dag vermaken.

Voor de lunch stappen we een supermarkt ergens na Chemnitz binnen en picknicken we onderweg. Even later rijden we Polen binnen. Ik had hier nog een serieuze douanepost verwacht maar we kunnen in één keer doorrijden. De weg naar Katowice verloopt zonder verdere bijzonderheden met maar één keer een oponthoud door file. Wel valt het aantal stilstaande auto's langs de weg op. Het hotel is vlot gevonden. Het staat een beetje in een achterbuurtje maar het hotel zelf ziet er bijzonder gezellig uit. In het restaurant laten we ons het diner goed smaken en vallen daarna als een blok in slaap.


De ingang van Plohn.


Een pratende boom houdt de kinderen bezig tijdens het wachten op kaartjes. Bij de kassa's is het erg druk.


Raupe.


We hebben het naar ons zin.


Bij Silver Mine zitten de berijders achter elkaar.


Western pleintje tegenover de Silver Mine.


De treinrit is erg kort en erg traag. Hier en daar zijn wat scenes te bekijken.


De eerste drop van El Toro. Fijne achtbaan dit.
Plohnsidorf is nog spiksplinternieuw. Zo nieuw dat dit koffiehuis nog niet open is helaas.


Plohseidon.


Een kleurrijk treintje in een kleurrijke omgeving.


Draaimolen.


Thematisering van het spookhuis.
Er is ook een dierpark bij. Deze herten delen een flink grasveld met twee ezels. Ze zien er goed verzorgd uit.


Picknick onderweg.


We rijden Polen binnen.


Het hotel in Katowice.


Hellen heeft ravioli met spinazie. Hmmm.