Bayern Park

20-08-2010
Vanochtend werden we al om 6 uur wakker gebeierd in Beieren. Het hotel ligt precies tegenover een kerk en die begon dus al vroeg met tien klokslagen. Een half uur later was het weer zover en om 7 uur liet ook een tweede klok in dezelfde toren van zich horen. En dat op een vrijdag. Maar ach, we lustten wel wat en maakten ons dus op voor het ontbijt. Na een prima ontbijtbuffet zetten we koers naar Bayern Park, nog zo'n tweeenhalf uur rijden.

Het park noemt zichzelf een familiepark en zo ziet het er bij binnenkomst ook wel uit. Geen grote spectaculaire zaken maar gewoon een leuke verzameling van allerhande attracties voor jong en oud. Er zullen hier niet veel volwassenen zonder hun kinderen rondlopen. Ik denk eigenlijk vandaag maar twee :) Toch bereidt het park zich voor op een nieuwe achtbaan die volgens zeggen een wereldrecord gaat opleveren. Welk record is nog onbekend, in ieder geval niet die van de hoogste of snelste achtbaan.

De parkeerplaats was stampvol bij aankomst. We stonden ergens in het weiland tegen het maisveld aan. Binnen was het inderdaad druk maar de wachtrij was nergens extreem lang. Bij Achterbahn (#669) bijvoorbeeld, waar we als eerste op af liepen stond de rij wel vol maar dat is dan maar 10 minuten staan, en dat terwijl iedere trein twee volle ronden maakte. Hoewel de grootste achtbaan van het park, stelde voor ons een Zierer Tivoli Large natuurlijk niet heel veel voor maar het is op zich best een aardig baantje.

Tegenover de achtbaan staat een kleine logflume die we hebben overgeslagen. Het is wel behoorlijk warm maar om de rest van de dag doorweekt door het park te moeten lopen spreekt ons niet erg aan. Ook het rondje wandelen door het wildpark gedeelte, waar zich ook een rodelbaan bevindt, doen we vandaag niet.

De tweede achtbaan van Bayern Park is nog een Zierer, ditmaal de Tivoli Small met de naam Froschbahn (#670). De operator stuurt iedereen vier keer in de rondte en dan nog stappen we binnen de minuut weer uit. De baan is overigens zo goed als geheel aan het zicht onttrokken door de bomen in dit zeer groene en ruim opgezette park. Heel mooi maar jammer voor de foto's.

Bayern Park kent nog een tweede rodelbaan. Voor beide banen moet 1,50 extra per afdaling wordt betaald. Dit tweede exemplaar hebben we wel uitgeprobeerd en het bleek mogelijk zonder te remmen het parcours af te leggen. Eenmaal weer boven namen we een kijkje in de nieuwe hal met attracties. De hal is in ruimtevaart thema gehuld en bevat een aardige selectie aan Heege spullen waaronder Star Shuttle, een butterfly baantje. Eenzelfde Butterfly (#672), in de standaard gele kleur, staat buiten een stukje verderop.

Ook nieuw is de waterbaan die het meest lijkt op een kruising tussen een rapid river en een spinning rapid. De bootjes gaan eerst een lifthill omhoog, dalen via een bochtenparcours af naar beneden en eindigen met een aardige plons op een recht stuk aan de grond. Daarna volgt nog een lang stuk meer traditioneel rapid river gedeelte tot aan het station. Toen we ons voor deze baan als laatste voor vertrek in de wachtrij wilden gaan opstellen was de rij al zodanig toegenomen dat we maar hebben besloten naar Wenen door te rijden.

Bayern Park is een aardig parkje maar voor de achtbaanliefhebber niet interessant genoeg om voor te gaan rijden. Misschien dat dit met de wereldrecordbaan gaat veranderen.


Prima frans ontbijtbuffet in dit hotel vlakbij het Freizeitpark Geiselwind.


Kerk annex wekker.


Meteen al een vrolijke en kleurrijke entree bij Bayern Park.


De nieuwe achtbaan voor volgend jaar wordt langzaam onthuld.
Achterbahn is precies dat wat je van de baan verwachten zou.


Deze kleine logflume geeft nog een aardige plons.


Zoals gezegd een heel erg groen park.


De troika draaide een heel kort programma.


Froschbahn is de andere Zierer in het park.


Eén van de twee rodelbanen hier.


Burg Fellbach is een nieuwe hal met een klimwand en een serie Heege attracties.


De indoor butterfly was nog behoorlijk populair en de capaciteit is niet erg best.


Draai en zweefmolen.


Treinbaantje voor de kinderen. We dachten dat het een langer stuk was maar kregen drie korte rondjes.


De andere butterfly.


De mooiste attractie van Bayern Park denk ik. De wildwaterbaan.


Met nog een behoorlijk natte finish.


Vanuit de uitkijktoren.