Beijing Amusement Park

02-09-2008
Vandaag staan er twee parken in Oost-Beijing op het programma: Beijing Amusement Park en Sun Park. Het is bij aankomst bij het eerste park alweer stralend blauw zonnig weer.

Beijing Amusement Park is een ouder wat armoedig aandoend parkje met twee achtbanen. Er zijn de afgelopen jaar wel wat nieuwe attracties bijgekomen (er staat New op de parkmap) en deze zien er dan ook kleurig en goed aangekleed uit. De oudere attracties zien er wat vervallen uit en het park het dan ook duidelijk betere tijden gekend. Zoals bij het park van gisteren is hier ook nauwelijks een bezoeker te bekennen. Het plan is om met de hele groep gezamelijk de beide achtbanen te doen en dan te besluiten hoelang we hier willen blijven om de rest te bekijken.

Als eerste komen we bij Superspeed Cool-Cool Bear (#590) aan. "Come On! Don't Hesitate" zegt het bord boven de ingang nog maar er zit geen beweging in de baan. Men is druk doende een paar wielen te verwisselen op de trein maar, zo zegt de monteur in z'n beste Chinees, met een kwartiertje moet ie weer up and running zijn. We lopen dus maar vast door naar de volgende.

Roller Coaster (#589) doet in eerste instantie ook niets maar als we het station oplopen komt de operator in actie. Roller Coaster is een baan met een looping en twee kurketrekkers, ook weer van Chinese komaf. Er zijn twee treinen en er kan van beide zijden van het station in één van beide treinen worden gestapt. Althans dat was de theorie maar trein twee doet zo te zien al een tijdje niet meer mee. Toch een tikkeltje nerveus of alles wel heel blijft stappen we in de wel werkende trein. Na een vluchtige controle gaan we omhoog. Roller Coaster blijkt best in orde op een kleine tik in de tweede kurketrekker na.

Als iedereen aan de beurt is geweest kijken we even hoe het er bij staat bij Cool Cool en jawel hoor, deze doet al zijn eerste rondje vandaag. Deze achtbaan heeft weer een locomotief voorop en drie treinstellen van 4 personen daarachter. De trein pakt verrassend snel het tempo op en slingert het parcours in sneltreinvaart af. Best een leuke achtbaan.

We trekken nog twee uurtjes uit om de rest van het park te bekijken. De Disk-O is één van de nieuwe attracties hier en ligt fraai gelegen aan een stuk water. De theming is best in orde en ook de rit zelf is niks mis mee. JC en ik lopen daarna om het water heen en na een stel oude attracties en wat figuren in het gras komen we bij het reuzenrad.

Dit reuzenrad draait continu door en stopt dus niet om mensen uit en in te laten stappen. De deur gaat dicht en door de overkapping wordt het al snel erg warm in het kleine hokje. Alle luchtgaten staan open maar dan nog is het goed benauwd. Wel een mooie gelegenheid om foto's te maken en een stuk van Beijing te overzien.

Onderaan het reuzenrad is een kleine filmzaal waar luidkeels reclame voor wordt gemaakt. We zijn net op tijd binnen om de vijf minuten durende film mee te maken. Een plateau onderaan in het midden van de zaal bevat zo´n 30 stoelen die meebewegen maar wij blijven boven zitten. De beweging ziet er nogal willekeurig uit en de film is nogal bizar. Het is alsof we naar de originele versie van Nosferatu zitten te kijken en de meest merkwaardige enge figuren proberen ons te pakken te krijgen. Kinderen in de zaal gillen het uit van angst en dat is niet gespeeld.

Tenslotte lopen we terug naar de ingang en komen onderweg naar een paar van de andere nieuwe attracties tegen. Dan gaan we met de bus weer verder. De excursie van de dag is een zoetwaterparelkwekerij en er wordt een en ander over de parels verteld. Daarna is er weer de gelegenheid en de bedoeling om spullen te kopen.


Na een uurtje rijden vanaf het hotel hebben we Beijing Amusement Park bereikt.


Roller Coaster heeft twee treinen waarvan er maar eentje in gebruik is.


Loop-de-loop.


En twee kurketrekkers direct er achteraan.


Come On! Don't Hesitate. Ondanks dat de baan in eerste instantie zelf aarzelde is het toch gelukt.


Going up.


Er zitten een paar merkwaardige bochten in deze baan maar verder een prima rit.


Keerpunt.


Er zijn best veel andere thrillrides hier zoals deze.


De Disk-O met Egyptische theming.


Vanaf de andere kant van het meer gezien.


Er zijn ook een paar stukken park zonder attracties. Waarschijnlijk is dit ooit een Expo geweest.


Plattegrond van het eerste park van vandaag.


Roller Coaster vanuit het reuzenrad.


In deze zaal onderaan het reuzenrad wordt de 5 minuten horror film vertoond.


Eén van de nieuwe attracties is deze frisbee.


Ook nieuw is de caroussel die twee verdiepingen heeft en ook nog op een verhoging staat.


In de parel 'fabriek' krijgen we te zien wat er aan pareltjes in een zoetwateroester zit.


Het restaurant voor de lunch van vandaag.

Sun Park

02-09-2008
Sun Park is een groot park in Beijing waarvan een gedeelte als attractiepark is ingericht. Ook dit park ziet er weer wat verwaarloosd uit en ook hier is geen bezoeker te bekennen. Er zijn hier zes achtbanen te vinden en een aantal flatrides. Voor iedere attractie moet apart een kaartje gehaald worden bij de juiste ticketverkoop.

De eerste achtbaan die we tegenkomen is een muisbaan van een Chinese fabrikant met de naam Jungle Mouse (#591). De treintjes zien er grappig uit en de rit is ook best te pruimen. Het heeft weinig met jungle te maken maar toch een goed begin van het bezoek aan dit park!

Spinning Coaster (#592) is een muis met spinnende treintjes. Anders dan bij de meeste banen van dit type begint het spinnen al aan het begin van de rit. Een aantal keer onderweg wordt de trein tot bijna stilstand afgeremd waarbij het spinnen dan vrolijk doorgaat. Verder is het remmen niet bepaald subtiel en ook de bochten gaan wat abrupt. Geen topper dus.

Dan is er een Mine Coaster (#593), identiek aan die van Beijing Shijingshan Amusement Park met dezelfde whiplash effecten. Deze keer was ik beter voorbereid en dat maakt het net een plezierigere ervaring.

Roller Coaster (#594) is de meest serieuze achtbaan van het park. Hij biedt een looping en een dubbelle kurketrekker. Na het instappen moeten we even afwachten totdat er voldoende mensen aan boord zijn om te kunnen vertrekken. Een minuut of tien later is dat gelukt en kunnen we op weg. Het eerste deel van de rit met de looping is nog redelijk soepel maar het tweede stuk is aanmerkelijk schokkeriger.

Rainbow Children Coaster (#595) staat onder meerdere namen bekend. Ik denk dat Tarzan een passender naam was geweest omdat de baan rijkelijk gethemed is met Tarzan en Jane scenes. De rit is nog verassend leuk en we krijgen twee rondjes op deze coaster.

De kleinste achtbaan van het park heet Fruit Worm Coaster (#596) en is nog kleiner dan een Tivoli kiddiecoaster. Er hangt helaas ook een bordje aan dat het baantje wegens onderhoud is gesloten. Later op de dag blijkt dat anderen wel zijn geslaagd in te stappen al was dat wegens de afmetingen van het treintje al een ware onderneming. Dat de operator even naar het toilet moet valt kennelijk ook onder onderhoud. Aan het einde van de dag heb ik ook mijn ritje kunnen doen en kreeg meteen 7 rondjes.

Wat ik nog nooit eerder heb gezien is een klein meetje waarin verschillende drijven rollen liggen waar je in kunt ronddraaien om je zo over het water te bewegen. Er is ook nog een variant waarbij je in een volledig ronde afgesloten bol kun kruipen en daarin over het water kunt rondlopen. Dat lopen valt nog niet mee en een aantal mensen van de groep tuimelen rond in de bollen. Een erg lachwekkend gezicht.

Dan blijkt er nog een zevende achtbaan in het park te zijn die niet op de lijstjes voorkomt. In een halfronde bol in het centrum van het park vinden we een overdekte Flitzer type achtbaan in ruimte thema. Space Travel (#597) is uiteindelijk nog de leukste achtbaan van de verzameling. De bochten zijn lekker krap zo nu en dan en er zijn ook momenten dat er flink snelheid wordt opgebouwd. Top.

Dat was het voor vandaag. Morgen gaan we het goed uitziende Happy Valley in Beijing bezoeken.


Sun Park. Tevens de plek waar het beach volleyball evenement tijdens de spelen plaatsvond.


In de rij voor tickets voor de Jungle Mouse.
Leuk uitgevoerde treintjes op deze baan.


Spinning Coaster is een van de vele Golden Horse mouse coasters in dit land.


Je komt hier soms interessante vertalingen tegen. Wie kan hier iets van maken?


Mine Train Coaster is identiek aan die van het eerste park van de trip.
Nog een Roller Coaster. Made in China staat er op de zijkant van de treinen. Dat was wel duidelijk ;)


Fruit Worm Coaster leek even niet mee te willen werken maar gelukkig kwam de dame terug van het toilet.


Children's Coaster of Tarzan the Ride.
Geweldig om te zien deze opblaabare rollen om over het water te lopen.


Deze waren nog spectaculairder.


Een extra achtbaan in deze bol.


Tickets in the door??