La Ronde

26-07-2008
Het is even wennen in het Frans sprekende deel van Canada. Nu zijn we al niet heel erg bedreven in de Franse taal maar hier hebben ze er nog eens een apart accent aan gegeven ook en dat maakt het niet eenvoudiger te verstaan. De meeste mensen in spreken ook wel Engels maar lang niet iedereen zo bleek deze dagen.

Vandaag slapen we ook eens lekker uit want we hebben de hele dag hier en La Ronde is nu ook weer niet zo vreselijk groot. We slaan dan ook het hotelontbijt over en zoeken een geschikte plaats om van een lekker uitgebreid Canadees ontbijt te genieten. Erg moeilijk is dat niet want in onze buurt zijn veel winkels en eettenten. Het is heerlijk weer en de vogeltjes fluiten. Op het gemakkie werken we stapels met pancakes en fruit en omeletjes weg.

Na het ontbijt rijden we richting La Ronde maar schieten onderweg nog even een mall in voor wat kadootjes en souvenirs. Deze mall heeft geen uitgesproken bijzondere winkels maar het is er best goed toeven. Als we weer verder willen gaan merkt Stephanie op dat het buiten is gaan regenen. We wachten even de ergste bui af en gaan dan op goed geluk op het park af.

Bij La Ronde aangekomen is het redelijk droog en stappen we naar binnen. Als eerste gaan we linksaf richting Cobra en Vampire. Cobra is een van de weinige Stand-Up coasters van Intamin. Het enige andere exemplaar wat ik ken staat in Drayton Manor in Engeland. Als Stephanie en ik in de rij gaan aanshuiven betrekt het alweer aardig boven het park. En jawel hoor, we staan net in het station of het begint te gieten en nog niet zo'n klein beetje ook. De baan sluit onmiddelijk en, zo blijkt even later, hetzelfde geldt voor alle andere attracties in het park. Na een uurtje schuilen ziet het er nog altijd niet veel beter uit en besluiten we terug naar het hotel te gaan.

We brengen de dag verder door met het schrijven van de reisverslagen en wat lezen. Als het eindelijk droog wordt is het alweer aardig laat en dus besluiten we morgen nog maar een nieuwe poging te gaan doen voor het park.

In de avond gaan we Montreal in en bezoeken we o.a. het Hard Rock Cafe daar. Een maxi SUV parkeren is hier nog niet zo eenvoudig. Uiteindelijk laten we de auto inclusief sleutels achter bij een mannetje met een paar parkeerplekken in een steegje. Het cafe zelf oogt niet heel spectaculair maar ze hebben hun best gedaan op de aankleding.


Er zitten ergens nog pancakes onder deze stapel fruit.


Omelet met gebakken aardappels als ontbijt.


De enige foto uit het park vandaag. Cobra is een vrij unieke baan.


De gevel van het Hard Rock Cafe in Montreal.
Interieurfoto's.


Lucy in the sky (with diamonds). Fraai stukje glas in lood.


Na het eten doen we nog een rondje in de buurt. Montreal is een hele gezellige stad.