Holiday World

17-07-2008
Vanaf het hotel is het maar een paar minuten naar Holiday World waar de eerste parkeerplaats al vol is en we tussen de pionnen moeten doormanouvreren om er toch op te komen. Er blijkt nog wel een plekkie voor ons karretje. Het is dus goed druk in het park maar vele bezoekers komen voor het waterpark.

Holiday World heeft een hoop leuke kanten. Naast de verschillende themagebieden naar Amerikaanse feestdagen is het een familiepark waar de eigenaren nog echt trots zijn op hun werk en zelf iedere dag door het park lopen om te kijken hoe het loopt. Zo komen we ook Pat Koch nog tegen. Het park biedt verder gratis parkeren, gratis frisdrank en gratis zonnebrand in het waterpark. Waar vind je dat nog tegenwoordig.

Na het bekijken van de kerstwinkel voor in het park lopen we in één keer door naar het achterste deel: Thanksgiving. Daar is het op dat moment nog niet zo bevolkt. We beginnen met Gobbler Getaway, een interactieve darkride waar we de kalkoenen niet moeten afschieten maar juist tevoorschijn moeten halen met een Turkey Caller om thanksgiving te redden. Het is weer eens iets anders.

Dan The Voyage. Twee jaar geleden toen deze baan pas geopend werd was ik totaal overdonderd door deze houten gigant. Het was op slag mijn nr. 1 favoriete woodie. Alles wat een woodie zou moeten hebben zit erin: een steile first drop, een paar gigantische airtime heuvels, tunnels, bochtenwerk met 90 graden banking, een tunnel met triple drop, dan nog een paar waanzinnige 90 graden bochten en tenslotte een finale langs het station. En soepel. Dat laatste is nu wel wat verandering in gekomen. Vooral halverwege zitten wat stukken waar de trein aardig rammelt. Met de snelheid waar dat mee gaat is dat vrij intens. Toch heb ik de eerste rit weer frontseat de hele weg zit genieten. Is Voyage nu nog steeds mijn favoriet? Hoewel het jammer is dat het gladde van de baan verdwenen is heeft het nog steeds alle elementen die er in een houten baan moeten zitten en het is nog steeds een waanzinnige baan. In de middag heb ik Voyage nog drie keer achter elkaar gedaan en dan heb je wel een pauze nodig.

Even later komen we bij The Legend. Vergeleken met The Voyage is dit pas echt rammelen en schudden. De layout is op zich heel aardig maar we vinden Legend toch net even te ruw om echt leuk te zijn. Eén ritje is dus wel weer voldoende.

Voor de lunch gaan we naar The Alamo, ook iets wat ik van het vorige bezoek onthouden heb. Behalve erg goede burito's verkopen ze hier de taco salad, een grote kom gemaakt van taco deeg en goed gevuld met gehakt, bonenpasta en een flinke laag rauwkost. Erg erg smakelijk en moeilijk in je eentje helemaal op te krijgen. En dat voor nog $5. Ik zou iedereen die Holiday World bezoekt aanraden de taco salad te proberen.

The Raven is de derde (eigenlijk de eerste) houten achtbaan van het park. Deze is nog steeds een lekkere vlotte achtbaan met soepele bochten. De baan gaat maar door en verliest nergens snelheid. Deze baan doe ik in de middag wel nog een keer.

Na het park zelf gaan we even terug naar het hotel om spullen weg te brengen en met zwemkleding terug te keren om het waterpark te gaan verkennen. Ze hebben hier een indrukwekkende verzameling waterglijbanen en een toffe lazy river. De 'huur' van de banden is hier weer gratis. Zoals te verwachten is het er echter nogal druk en dus staan er bij de glijbanen ook lange rijen. Maar het verkoelt wel lekker.


De ingang van het park.


Gezellige winkeltjes en restaurants in het Christmas deel.


Kerstboom.


Het nieuwste deel Thanksgiving met Gobbler Getaway, Turkey Whirl en The Voyage.


Gobbler Getaway is weer eens een andere variant van een shooter attractie.


Grandma legt uit waarom we kalkoenen moeten lokken. Erg goede animatronic is dit.


Erg kleurige scenes.


The Voyage, nog steeds een geweldige woodie.


Indrukwekkende lifthill.


De finale vlakbij het station.


Turkey Whirl was er twee jaar geleden nog niet. Een grappig gethemede tilt-a-whirl.


Gratis frisdrank. De Tropicana smaakt prima.


Zweefmolen in het Halloween gedeelte.


Een twister in hetzelfde themagebied.


Lift en first drop van The Legend.
Stephanie en ik hebben allebei een taco salad.


Onderweg een parkmap nodig? Gratis uit deze bak te halen.


De duikshow stelt niet zo heel erg veel voor.


The Raven is nog altijd een hele toffe achtbaan.


Echt druk is het niet bij The Raven :)
Over het meer.


Onze wagen hier is ietsje groter dan waar we thuis mee rijden.