Michigan's Adventure

15-07-2008
Het is een stukje omrijden maar omdat Michigan's Adventure ook bij de Cedar Fair groep hoort en we hier dus seasonpasses voor hebben slaan we Shivering Timbers niet over op deze trip. En dus rijden we deze ochtend eerst een uur en drie kwartier naar Muskegon en in de middag weer dezelfde weg terug en verder zuid naar Monticello in Indiana.

Bij aankomst op de parkeerplaats van Michigan's Adventure zien we direct het enorme bouwwerk van Shivering Timbers, de grootste houten achtbaan van het park. De baan loop langs de hele parkeerplaats plus oprijlaan. Er staan nog niet vreselijk voor auto's hoewel het park dus al een paar uur open is. Met onze Cedar Fair passen kunnen we gratis parkeren en, na het ophalen van gratis tickets, gaan we naar binnen.

Ook dit park ziet er weer netjes en schoon uit. Centraal gelegen is een vrij groot meer waarvan een gedeeltje door zwaanbootjes kan worden bevaren. Het biedt een fraai uitzicht op Wolverine Wildcat en de nieuwe achtbaan Thunderhawk. De eerste uitbreiding van het park sinds het in 2001 door de Cedar Fair groep is overgenomen.

Bij binnenkomst lopen we direct tegen Corkscrew (#533) aan, een achtbaan van Arrow Dynamics met een dubbele kurketrekker. Voor een dergelijk standaard baantje staat er wel een beste wachtrij en omdat er ook maar één trein is en het laden en lossen van de passagiers niet al te vlot gaat duurt het een tijd voordat ik aan de beurt ben. Zoals verwacht is het ritverloop niet noemenswaardig spannend, al denken mij achterpassagiers hier hoorbaar anders over. De baan staat overigens wel keurig netjes strak in de oranje verf.

Langs het meer lopend bereiken we dan Thunderhawk. Deze SLC achtbaan is dit jaar uit Geauga Lake & Wildwater Kingdom overgeplaatst naar hier. Geauga Lake gaat voortaan alleen nog als waterpark door het leven en alle attracties zijn overgeplaatst naar andere parken of gewoon afgebroken. Ook Thunderhawk heeft een mooi nieuwe laagje frisse kleuren gekregen en staat te stralen op z'n nieuwe plek. Merkwaardig genoeg is voor deze baan een stuk minder animo dan voor de Corkscrew en kan ik snel plaatsnemen. De baan is soepeler dan verwacht en de trein is uitgerust met videocamera's zodat je na afloop de onride DVD van je rit kunt kopen. Geen slechte versie van een verder erg standaard baan.

Waarschijnlijk ook nieuw is hier de rapid river. Het ziet er in ieder geval nieuw uit en staat in hetzelfde gebied waar ook Thunderhawk zich bevindt en dit hele deel lijkt vers toegevoegd aan het park.

Met het stoomtreintje laten we ons terug vervoeren naar het wat bewoondere deel van het park en komen precies uit tussen de ingangen van Shivering Timbers (#534) en Wolverine Wildcat. Om met die eerste te beginnen, Shivering is een hele lange out-and-back houten reus met een groot aantal leuke heuvels. De baan is niet overdreven ruw en geeft een prima rit weg. Erg veel airtime is er echter niet. Leuke pluspunten zijn een kleine links-rechts slinger op een vlak stuk op de terugweg vlak boven de grond en een soort double-up heuvel. Toch vind ik Shivering Timbers geen echte topper, daarvoor mist er toch nog iets bijzonders. De baan blijkt wel mijn 100e houten achtbaan te zijn.

Na de lunch sluiten we in de rij aan voor Wolverine Wildcat (#535), de tweede houten achtbaan hier. Erg veel stelt die rij overigens niet voor zodat we, net als bij Shivering Timbers, ook hier voor frontseat gaan en twee of drie ritten later mee kunnen. Wildcat start met een bocht uit het station een tunnel waar het aardedonker is en ook weer een 180 graden bocht in zit en gaat dan pas de lifthill op. Het ritverloop is aardig uniek en erg leuk. Er zit onder andere een double-up en een double-down in deze baan. Voor een woodie uit 1988 is het ook een erg soepel exemplaar. Echt een leuk baantje.

Net als in Valleyfair hebben ze hier ook zo'n merkwaardige Arrow wild mouse met gebankte bochten in het tweede deel. Ook deze Mad Mouse (#536) bonkt aan alle kanten en is geen groot feest om mee te maken.

Big Dipper (#537) is,in tegenstelling tot wat de naam zou doen vermoeden, een kiddiecoaster van Chance Rides. Over het algemeen was op het personeel van Michigan's Adventure niet veel aan te merken, okee het is niet super gemotiveerd maar ach, maar bij dit baantje straalde de verveling er wel van alle kanten af. De baan zelf beschrijft twee ovalen met twee grote hobbels daarin.

De old-timer baan in dit parkje heeft leuke amerikaanse klassieke wagentjes op de baan staan zoals Cadillacs en Pontiacs en dus willen we wel even een ritje maken.

Tenslotte komen we bij Zach's Zoomer (#538), een houten achtbaan die voor kinderen geschikt is. Deze baan van CCI stamt uit 1994 en is voor een kinderbaan nog best leuk gedaan. Hij is te vergelijken met de houten baantjes van de voormalige Paramounts parken, de Fairly Odd Coasters.

Op de weg naar de volgende plaats komen we vlakbij Michigan's Adventure nog door het plaatsje Holland. Daarbinnen is een klein themapark Dutch Village opgezet waar een redelijk aantal Nederlands uitziende gebouwen is gerealiseerd. Compleet met windmolen, grachtje, klompenfabriek en kaaswinkeltje. Natuurlijk moeten we ook hier even een kijkje nemen. Het geheel is wel leuk gedaan, het personeel loopt in ouderwetse Nederlandse klederdracht en in de winkels allemaal Nederlandse producten. Toch moeten de Amerikanen die hier komen een heel raar beeld van ons land krijgen op deze manier.


De ingang van het derde Cedar Fair groep park: Michigan's Adventure.


Corkscrew is een simpele baan van Arrow maar hier in Michigan kennelijk nog spannend genoeg om een hoop liefhebbers te trekken.


Na deze eerste drop volgt een bocht om het station heen en daarna twee kurketrekkers.


De eerste kurketrekker.
Aan de overkant van het meer staat Thunderhawk te blinken.


Het ziet er allemaal nieuw uit in deze hoek. De testdummies liggen er nog.
De eveneens nieuwe en zo te zien vrij vochtige rapid river.


Veel water.


Hier kwamen we voor: Shivering Timbers. Toch niet zo spannend als gedacht.


De baan loopt langs de hele parkeerplaats.
Hamburger American style. Gelukkig niet voor elke dag.


Met zo'n beker cola voor je snuffert zie je meteen niets meer.


Wolverine Wildcat is een verrassend leuke houten baan.


Ook deze baan staat fraai naast het meer gepositioneerd.


Na de tunnel de lifthill op.
Er is een Snoopy winkel hier!


Arrow Mouse. Raar geval.


Not so Big Dipper.


Jaren 60 wagens op deze autobaan.
De kleinste van de drie woodies: Zach's Zoomer.
Vernoemd naar de kleinzoon van de voormalige eigenaar.


Dutch Village in Holland, Michigan. Hier de toegangspoort.


Compleet met windmolen en Nederlandse vlaggen overal.


Deze bordjes staan er al een tijdje.


Ehhh, je bent wel even de weg kwijt als je hier rondloopt.


Grachtenplaatje.


Kijk nou, Sinterklaas. Er is ook een boekje bij waar het verhaal van Sinterklaas vs Santa Claus wordt uitgelegd. De verkoper in de winkel is in Amerika geboren maar spreekt redelijk Nederlands. Knap hoor.


Het doet wel heel dorps aan. Volendam of Marken is er niets bij.


Een ophaalbrug.
De klompenmakerij.
Rekken vol met Nederlandse meuk. Ontbijtkoek, erwtensoep, vlokken, tom pouce, drop en poffertjesmix :)


Door Indiana rijden we ruim een uur tussen de maisvelden.