Nickelodeon Universe

09-07-2008
Deze ochtend doen we het allemaal wat rustiger aan. Uitslapen na de lange rit van gisteren en in de middag naar de Mall of America. Deze mall is werkelijk gigantisch groot. In het midden is plaats voor een compleet pretpark, Nickelodeon Universe. Op de hoeken zitten vier grote winkels: Macy's, Bloomingdales, Sears en ......... Behalve het pretpark is er nog ander vermaak in de vorm van vlieg- en race simulatoren, een walk-through aquarium en een 18 hole minigolfbaan.

Als we de auto hebben geparkeerd, wat hier gratis is, bezoeken we eerst even de Starbucks omdat we het ontbijt vanochtend hebben overgeslagen. Zo warm als het alweer buiten is, zo koud is het door de extreme airco in deze zaak. Daarna begint het betere shop-werk. De meiden bezoeken de grote kledingzaken terwijl Hellen en ik 'op zoek' gaan naar keukenmessen, spellen en leuke hebbedingetjes.

De vreemdse zaken komen we tegen. Er is een winkel met speelgoed voor huisdieren waar ze dan ook kleding, petjes en snoep voor de beestjes verkopen. Even verderop is een wedding chapel ín de mall. Verder vele soorten eettentjes waaronder meerdere sushibars en een rainforest café. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.

Voor de late lunch komen we aan bij een bar waar het juist happy hour is. Met wat buffalo wings, uienringen en een 'mini' hamburger kunnen we er weer even tegen.

Dan Nickelodeon Universe zelf. Voorheen gewoon Park at Mall of America geheten maar dit jaar helemaal gethemed naar Nickelodeon figuren en twee achtbanen toegevoegd. Hoe ze dat gedaan hebben is mij een raadsel want de ruimte staat nokvol de de achtbanen draperen zich rond de overige attracties.

Vooral de Pepsi Orange Streak (#497) is wat het draperen betreft bijzonder want deze baan loopt door het hele centrale deel van het winkelcentrum. De rit begint als een echte achtbaan aan de ene kant en verandert dan naadloos in een scenic ride aan de andere kant waar de baan door twee tunnels gaat en de log flume kruist. Na de tweede lifthill volgt weer een wat sneller stuk. Dit moet de langste Zierer Tivoli achtbaan zijn die er is. Nog best een leuke rit dus.

Back at the Barnyard Hayride (#498) is een heel kleine ovale achtbaan en nog een powered ook. Het viel me al mee dat volwassenen ook mochten rijden.

Even verderop staat Fairly Odd Coaster (#499), weer een spinning coaster van Gerstlauer. Deze baan valt op door de fel orange track dat een groot deel van de ruimte vult. Toch blijkt de baan vrij kort en bovendien spint de trein nauwelijks, ook al zit ik alleen in het wagentje. Een beetje tegenvallende achtbaan dus.

SpongeBob SquarePants Rock Bottom Plunge (#500) is één van de twee nieuwe banen hier, een Gerstlauer Eurofighter. Deze baan heeft een vertikale lifthill, de trein kruipt dan tergend langzaam vlak onder het glazen dak van de mall over de top en duikt dan meer dan vertikaal naar beneden en daarna direct een looping in. Daarna volgt een bocht met banking van ruim meer dan 90 graden en een twist waarbij je volledig in de beugel komt te hangen. Na nog een paar scherpe bochten komt de trein terug in het station. Zoals de andere banen van dit type die ik heb gedaan (Typhoon, Bobbejaanland en Vild Svinet, BonBon-Land) is deze ook niet helemaal schokvrij maar wel erg leuk om te doen. SpongeBob SquarePants Rock Bottom Plunge is tevens mijn 500e achtbaan.

Avatar Airbender blijkt tenslotte gesloten wegens technische problemen. Heel jammer want van deze Intamin Halfpipes zijn er niet zo vreselijk veel. Ik ben er in ieder geval niet eerder eentje tegengekomen. De baan heeft de vorm van een grote U en de trein (in dit geval een grote skateboard) wordt heen en weer beide armen vertikaal omhoog gestuwd. Ondertussen draaien op de skateboard twee groepen van stoeltjes rond hun middelpunt. We wachten het nog even af maar de baan gaat niet open.

Na de Mall of America gaan we nog even bij een andere Steve and Barry's kijken en komen weer met tassen vol kleding naar buiten. Deze versie van de winkelketen heeft bijna alle kleding voor $8,95 en 2 voor $15 aangeprijst. Dat is dus lekker shoppen.

's Avonds willen we gaan eten in het Hard Rock Café in Minneapolis en gaan op weg daarnaartoe voor de zekerheid nog even kijken in de mall en wat blijkt: Avatar Airbender (#501) doet het! Snel even een rit meegepakt en de ritervaring is erg leuk!

Het Hard Rock Café ligt natuurlijk downtown in Minneapolis en dat is wel even wennen om daar met onze enorme wagen doorheen te manouvreren. Zeker een parkeergarage in- en uitrijden is even een kleine uitdaging. Maar het eten in deze zaak is voortreffelijk en de aankleding is erg goed verzorgd.


The Mall of America.


De index van aanwezige winkels en de plattegronden.


Ontbijten in de Starbucks.


Eén van de vier grote winkels: Macy's.


De winkel met allerlei artikel waarmee je je huisdier een plezier doet. Of niet.


Donuts voor je hond.


Nascar Silicon Motor Speedway is een simulator waar je een Nascar race kunt meemaken.


Het Rainforest Café.


Promotie voor het aquarium in de vorm van deze wandelende haai. We krijgen ook bonnetjes voor $5 korting per persoon.


Er is ook een flinke legoshop.


Trouwen in de wedding chapel kan al vanaf zo'n $300.


Vliegsimulatoren.


Happy hour in één van de bars van de mall.


Nickelodeon Universe. Het eerste Nick gethemede pretpark.


Attracties allemaal op elkaar gepakt in de beperkte ruimte.


De ingang van Pepsi Orange Streak.


De lange oranje trein gaat het hele centrum rond.


Rock Bottom Plunge.


Achtbaan nummer 500.


De drop is meer dan vertikaal.


Direct gevolgd door een looping.


Zwaar overbankte bocht.


Powered kiddiecoaster.


Wheeeeee.


Fairly Odd Coaster is een not so spinning spinning coaster.


Round and round she goes.
Nog een paar plaatjes van deze opvallende achtbaan.


De ingang van Avatar Airbender. Helaas geen foto's van de trein, het werd al wat donker.


De skyline van Minneapolis.


Hard Rock Café Minneapolis.


Cheers en tot morgen.