Worlds of Fun

07-07-2008
Deze dag bezoeken we het eerste park van de Cedar Fair groep: Worlds of Fun. We doen het vandaag wat rustig aan, er moet ook nog gewassen worden. Zo vertrekken rond een uur of twaalf richting Oceans of Fun waar we onze Platinum Cedar Fair Season passes gaan laten maken. Het is dan alweer erg heet buiten.

Bij Oceans of Fun hebben ze nogal moeite met het verwerken van onze vouchers tot pasjes. Dat zal te maken hebben met het feit dat we de bonnen vanuit Valleyfair hebben laten komen. Online bestellen was al ingewikkeld maar dit valt kennelijk ook niet mee. De barcodes willen niet gescand worden en we moeten nog wat formulieren printen. Het lukt uiteindelijk toch.

Met onze verse pasjes gaan we vervolgens naar Worlds of Fun om wat attracties te doen. Het is intussen een kwestie geworden van uit de zon blijven. Ook de lokale bevolking heeft zichtbaar moeite met deze temperaturen. De eerste baan die we tegenkomen is Mamba (#488), een Morgan hyper coaster. Deze heeft nog meer weg van Steel Force in Dorney Park & Wildwater Kingdom dan de Morgan die we al eerder in Sea World deden. Het aardig van de baan is dat hij na de tweede heuvel vrij laag bij de grond blijft en daardaar veel snelheid houdt door de helix. Daarna volgt een serie bunnyhops met de aparte knikken in de baan. Lekker baantje om de dag mee te beginnen.

Op zoek naar Timber Wolf struinen we door Camp Snoopy, het kindergedeelte van het park en lopen daar ook Snoopy zelf tegen het lijf dus moeten we natuurlijk op de foto. De Wacky Worm Cosmic Coaster kinderachtbaan mogen we helaas niet in, ook al is er letterlijk geen mens in de buurt te bekennen. Maar zonder kind geen achtbaan dus druipen we weer af. Het is voor het eerst dat we niet tot een kiddiecoaster worden toegelaten.

Uiteindelijk vinden we de ingang van Timber Wolf (#489), de houten achtbaan van dit park. De parkmap is niet erg behulpzaam in het vinden van de attracties hier. Timber Wolf gaat lekker tekeer. Het zit zo nu en dan tegen het ruwe aan, vooral op de first drop, maar is toch wel een prettige wilde achtbaan. Ik geloof niet dat er ergens remmen op de baan zitten tot het eindstuk vlak voor het station.

De lunch vandaag bestaat uit sandwiches. Hoe het personeel hier met het maken van de broodjes te werk gaat is bedroevend. Behalve dat er erg traag wordt gewerkt vallen er geregeld bakjes op de grond, wordt een zak met sla over de bakjes en papiertjes heen gekieperd, zijn de tomaten nergens terug te vinden (er schijnt een probleem met de tomaten te zijn hier) en is er geen keuze in welke broodjes we willen. Nu kunnen ze niet overal zelf iets aan doen misschien maar een beetje communicatie hierover zou geen kwaad kunnen. Het smaakt uiteindelijk wel prima.

Na de lunch gaan we Patriot (#490) opzoeken. Deze B&M inverted coaster van 2006 ziet er prachtig uit en het kleurschema van de treinen maakt het helemaal af. Er staat, zoals overal in het park, zo goed als geen wachtrij voor de baan dus Stephanie en ik gaan weer voor frontseat. Hoewel Patriot de top 10 van favoriete achtbanen niet zal halen is het een erg prettige baan met eens een andere layout dan de standaard Batman. Na de drop volgt een looping en dan een sublieme zero-g roll. Volgens mij de best uitgevoerde die ik ken, je zweeft werkelijk het element door zonder je stoel of beugel tegen te komen onderweg. De hele rit is bijzonder soepel en prettig tot de laatste corkscrew twist, die is net een stukje te abrupt maar niet heel vervelend. Hele fijne achtbaan die Patriot en nodigt uit op opnieuw te doen.

Hierna gaan Stephanie en ik voor de Spinning Dragons (#491) van Gerstlauer. In de wachtrij, waar vlot gewerkt wordt, zien we de ene na de andere karretjes rustig draaiend het parcours afleggen. Op één of andere manier krijgen wij het voor elkaar al na de eerste bocht stevig te gaan spinnen en dat wordt per bocht alleen maar erger. Het laatste stuk is niet meer te volgen waar we heengaan en we hebben nauwelijks door dat we al in het station zijn aangekomen aan het einde van de rit. Het personeel vraagt ons of alles in orde is maar Stephanie is behoorlijk ziek geworden van deze baan. Hoe de layout is zou ik ook niet kunnen vertellen. Het ging allemaal erg snel.

Als we weer een beetje zijn bijgekomen en wat hebben gedronken gaan we weer verder en komen de Boomerang (#492) coaster tegen. Valt weer niet veel over te zeggen, hij was goed te doen.

Het plan is om even in het zwembad bij het hotel te gaan zwemmen, te gaan eten en dan 's avonds nog even terug te keren naar het park. Voordat we vertrekken halen we alleen nog 'even' een milkshake bij Coasters. Dat duurt wat langer dan gedacht want het worden een paar enorme bekers met iets wat meer lijkt of softijs met chocolade en slagroom erop dan op een milkshake. Wel lekker hoor.

Terug bij de auto staat ons een verrassing te wachten. Iemand heeft bij het in- of uitparkeren onze auto in de flank geraakt. Een aardige streep over de zijkant en een deuk is het gevolg. Gelukkig steekt er een briefje achter de ruitewisser met naam en telefoonnummer van de dader. Even met Hertz gebeld en die hebben een schaderegistratie gemaakt. Of we alleen nog even langs een van de kantoren willen komen om een schadeformulier in te vullen. Tuurlijk, geen probleem. Hiervoor moeten we dan wel downtown Kansas CIty in maar dat lukt prima.

Eenmaal bij het kantoor aangekomen bekijkt de Hertz medewerker de schade en hij vindt eigenlijk dat we zo niet verder moeten rijden maar een vervangende minivan is er op korte termijn niet. Wat nu? Bellen, vragen, regelen en dan komt het voorstel om met een SUV verder te rijden. Ja, maar passen al onze koffers er dan wel in vragen we nog. Nou blijkt het om een full size SUV, een Chevrolet Suburban, te gaan en zo'n wagen is echt enorm. Dachten we dat onze minivan een grote auto was maar deze slaat echt alles zeg. En ook nog voorzien van alle denkbare luxe waarvan we nog lang niet alles ontdekt hebben. Hier gaan we ons de rest van de trip wel mee vermaken hoor.

's Avonds zijn Hellen en ik inderdaad nog even terug naar Worlds of Fun gereden en hoewel het een stuk minder heet was dan overdag was het nog steeds behoorlijk plakkerig warm. We hebben nog een paar ritten Patriot, Timber Wolf en Mamba gedaan en een rondje met de trein gemaakt.

Het park maakt een prettige indruk maar met dit weer is het niet goed te doen. Er zijn ook nog wel een paar aandachtspuntjes. Het voornamelijk jonge personeel kan wel een verbeterslagje krijgen.

Morgen een flink stuk rijden naar Minneapolis waarbij we onderweg nog willen stoppen bij Adventureland nabij Des Moines, Iowa. Met deze wagen is rijden geen straf hoor.


Een goede start van de dag met Mamba.


Mamba ziet er vanaf de parkeerplaats al meteen groots uit.


Bunnyhops op het laatste stuk.


De typische Morgan treinen.
Camp Snoopy ziet er hier prima verzorgd uit.


Even met Snoopy zelf op de foto.
Het is even zoeken en omlopen maar dit is dan de ingang van Timberwolf.


Dit is een houten achtbaan zoals ik ze goed kan hebben. Lekker ruig maar niet echt pijnlijk.


Nog een keer Timberwolf.


Patriot.


Lifthill, drop en loop.


Zeer zeer goed zero-g roll, cobra-roll en bocht.
Spinning Dragons kan flink tekeer gaan. Al heb ik niemand zo zien draaien als wij deden.


Boomerang staat in het Afrika gedeelte.


Derde coach vooraan.


Het boomerang element was niet zo ruw als bij vele andere banen van dit type.


Coasters is een jaren 60 gethemede Amerikaanse diner.


Milkshakes of softijsjes.


We zijn flink geraakt. Nog een geluk dat er een briefje bij was. Deze meneer had gelukkig ook een verzekering.


Into downtown Kansas City.


Flinke torenflats ook hier.


Schadeformulier invullen op het Hertz kantoor.


De vervangende wagen. Er zijn zelfs treeplanken langs de zijkanten om in te kunnen stappen.


Bakbeest. Nu hebben we tenminste de grootste wagen van de parkeerplaats van het hotel.


Nog even terug naar Patriot.