Magic Springs & Crystal Falls

04-07-2008
Vanochtend stonden we wat later op dan gewoonlijk omdat Magic Springs pas om 11 uur open zou gaan. Het is tegen die tijd al vrij druk op de parkeerplaats en ook alweer erg warm maar binnen merken we van de drukte niet al teveel. Nog een meevaller: het blijkt vandaag behalve independence day ook nog military appriciation day en alle medewerkers van Defensie en hun familie mogen gratis het park binnen.

De ingang zit er fris en verzorgd uit en het personeel ontvangt ons erg vriendelijk. Vanaf de parkeerplek zien we het waterpark, Crystal Falls, al liggen en op weg naar de Arkansas Twister lopen we er ook aan de andere kant langs. Het watergedeelte is nu nog rustig en ziet er veelzijdig en verfrissend uit.

Bij Arkansas Twister (#478) aangekomen is hier nog nauwelijks volk en dus kunnen we een mooi plaatsje uitzoeken en een plek op de wielen vermijden. Dat blijkt een verstandige beslissing want deze houten reus is alles behalve zachtzinnig met haar berijders. Alleen al de first drop afdaling wordt hortend en stotend afgelegd. Geen fijne rit dus en een enkel rondje is dan ook wel voldoende. Ondanks de naam is dit overigens geen twister maar een typische out en back achtbaan.

Dan komen we langs een dartspel waar balonnen moeten worden geraakt. Een beetje darter heeft natuurlijk in drie worpen wel drie balonnen stuk, ondanks de drie compleet verschillende darts die worden aangereikt, en even later lopen we dan ook met een pluche pinguin weer verder.

Op zoek naar de Gauntlet, een standaard SLC achtbaan van Vekoma (El Condor dus zeg maar), komen we tot de ontdekking dat deze niet draait. Volgens de parkmedewerker vanwege jaarlijks onderhoud. Okee, geen groot gemis zo'n SLC maar even later blijkt ook X Coaster aan onderhoud toe te zijn. Da's best wel jammer want dergelijke achtbanen zijn redelijk zeldzaam. Heel apart dat er onderhoud op the 4th of July wordt gepland, dat kan haast niet kloppen.

Diamond Mine Run (#479) is een kiddie versie van een Mine Train Coaster en als zodanig geen verdere beschrijving waard. Het is al heel wat dat ie het doet want even later blijkt ook de derde grote achtbaan van het park niet te werken. Big Bad John is weliswaar niet aan onderhoud onderhevig maar heeft gewoon een ordinaire storing. Ook heel veel andere attracties werken niet vandaag. Al met al ligt ongeveer een derde van alle attracties stil. Een slechte beurt hoor op een feestdag als deze.

Er is nog wel een wild mouse achtbaan met de welluidende naam Twist 'n' Shout (#480). De operator waarschuwt nog wel dat deze baan 'very jerky' kan zijn en daarmee heeft zij niets teveel gezegd. De karretjes gaan ongeremd door de haarspeldbochten. Bovenin is dat nog wel te doen maar naarmate de snelheid onderin toeneemt worden we werkelijk door de bak heen gesmeten. De treintjes zijn dan wel weer erg leuk gethemed naar Cadillac wagens maar ook hier is één rit ruim voldoende.

Na de lunch en de oldtimers zijn Gauntlet en X Coaster nog altijd buiten dienst. Hellen en de meiden lopen vast naar de uitgang als ik nog 'even' een kijkje neem bij Big Bad John. En hij doet het ook nog. Enthousiast schuif ik bij de toenemende wachtrij aan. Ik schat dat er een rit of 5 a 6 voor me zit maar dat duurt door het getreuzel van het personeel hier een eeuwigheid. Een hoop mensen blijken door het merkwaardige beugelsysteem (gekoppelde beugels voor de hele coach van 6 personen) niet goed te passen en moeten na enkele pogingen toch weer uitstappen. Uiteindelijk ben ik dan toch aan de beurt en als de gordels en beugels gecontroleerd zijn kunnen we weg. Maar dan gebeurt er niets, belt de operator even met de TD en moeten we allemaal weer uitstappen en wegwezen zonder enige uitleg of mogelijkheid terug in de wachtrij te gaan. Wat een rare manier van werken zeg. Teleurgesteld in dit park ga ik ook snel naar de uitgang.

Magic Spring heeft zelf ook in de gaten dat het niet lekker functioneert want we krijgen bij de uitgang wel 4 vrijkaartjes voor een andere dag. Maar ja, daar hebben we niet veel aan natuurlijk.

Vlakbij het park is nog een enorme winkel in crystallen en gesteenten en daar stoppen we nog even. Terwijl we nog aan het rondscharrelen zijn breekt ineen een geweldige plensbui los, compleet met onweer. De bui houdt nog een flinke poos aan en wordt alleen maar erger. Mensen stoppen hier zelfs aan de kant van de weg omdat ze niet meer verder durven. Na een halfuurtje klaart het echter op en zijn we in het berglandschap van Arkansas beland. De omgeving wordt steeds ruiger en bergachtiger. Heel fraai. Dat het hier kan spoken zien we even verderop. Omgewaaide bomen, ingestorte daken en een soort omgewaaide schuur zijn getuigen van een recente storm. Tja, dit gebied wordt ook wel Tornado Alley genoemd.

Vlak voor de staatsgrensovergang met Missouri komen we nog borden tegen waar de natural bridge van Arkansas wordt aangeprezen. Eenmaal daar aangekomen blijkt deze niet zo spectaculair en eigenlijk de $4 per persoon niet waard. Maar goed, we moesten toch even een tussenstop / plaspauze houden dus waarom niet hier.

Het laatste stukje gaat door heuvelig Missouri en verloopt zonder noemenswaardigheden. Bij Branson aangekomen staat het verkeer helemaal vast en zoeken we shortcuts om de file te ontlopen. Puur op geluk treffen we ons hotel. De straat lijkt wel op Vegas met alle lichtreclame en videoschermen. Een echte toeristentrekker deze plaats.


De frisse ingang van Magic Springs and Crystal Falls.


Een gedeelte van het omvangrijke en gevarieerde waterpark. Nu nog erg stil, later op de dag vol.


Arkansas Twister is helemaal geen twister.


Ik denk dat de gezichten van de meiden van na de rit wel boekdelen spreken.


Toch jammer dat weer een zo goed uitziende achtbaan zo belabberde rit weggeeft.


Een pinguin gewonnen in slechts 3 darts van $3 per stuk.


X Coaster beloofde een spektaculaire rit te zijn maar bleef de hele dag in 'onderhoud'.


Na de vertikale lift vervolg je de baan door achterover te kieperen.


Plummet Summit is een waterattractie en daarachter de eveneens gesloten Gauntlet.


Het park ligt wel mooi in het bos.


De kiddie mine train.


Het zit nog niet eens zo heel belabberd. Volwassenen moeten ieder in een eigen karretje.


Twist 'n Shout is een erg abrupte mouse achtbaan.


Leuk gethemede wagentjes op deze baan.
Het is weer voedertijd.


Nog een plaatje om de ligging van dit park in beeld te brengen.
Deze Old Timers zijn te besturen en hebben een benzinemotor met gaspedaal.


De ingang van Big Bad John.


Ik heb er in gezeten maar het parcours niet afgelegd.


Tafels vol met mineralen, crystallen en gesteenten.


Ik weet niet wat deze zwarte crystallen zijn maar het zag er wel apart uit.


Binnen ook nog een hele winkel met dat spul.


Flits!


Noodweer onderweg. Zicht: zo'n 20 meter.


Raar land dat Amerika. Overal safety first maar deze hond staat gewoon los op de laadbak van de pick-up.


Stormschade in Tornado Alley.
Zomaar wat plaatje van de Arkansas bergen onderweg.


Ah de natural bridge of Arkansas.


Nou, dit is 'm dan.


Voor je $4 mag je nog een stukje rondlopen en zoveel foto's maken als je wilt :p


Missouri hills.


Aangekomen in Branson.