Six Flags Over Georgia

12-06-2006
De laatste dag van de ECC tour is voor Six Flags over Georgia. Het park is tamelijk groot, loopt in een cirkelvorm en is verder een prototype Six Flags park. Veel asfalt, felle kleuren en een enorme verzameling achtbanen. In de loop der jaren is er wel het een en ander veranderd in het park. De laatste toevoeging van Goliath maakt het aanbod aan achtbanen voorlopig compleet.

Om met Goliath (#362) te beginnen (we begonnen hier ook met een ERT), de baan en de treinen doen sterk denken aan Silver Star. Goliath heeft echter op het keerpunt een helix met flink wat g-krachten en gaat over het park en een meertje in plaats van een parkeerplaats. Daarbij heeft Six Flags vier seconden airtime per heuvel besteld bij B&M, en gekregen. Op de laatste twee rijen vind je je stoel pas weer terug onderaan de heuvel. Als je van veel airtime houdt is dit een topper.

Déjà Vu (#363) heeft de reputatie een ongemakkelijke rit te zijn maar dat vond ik aan de binnenzijde nogal meevallen. Vertikaal achteruit omhoog is wel een vreemde ervaring maar ik kan niet zeggen dat ik het vervelend vond.

Superman - Ultimate Flight (#364) is wat mij betreft de beste Flying Coaster tot nu toe. De stoelen zijn op een of andere manier comfortabeler dan de anderen, de baan gaat door wat greppels, de loop is erg intens en het gevoel van vliegen werkt goed.

Helaas kan ik niet hetzelfde zeggen van de B&M stand-up coaster: The Georgia Scorcher (#370). Het staan in de trein voegt hier erg weinig toe en de layout is eigenlijk gewoon saai.

Een van de oudere banen in het park is de houten Great American Scream Machine (#365). De eerste rit helemaal achterin was niet zo'n succes en behoorlijk pijnlijk. Een rij naar voren (niet op de wielen dus) was het ineens best een lekkere vlotte rit met hier en daar aardige airtime. De baan ziet er van een afstandje bovendien prachtig uit.

Over Ninja Blue Hawk (#366) zal ik veel woorden vuil maken. Gewoon overslaan zou ik zeggen. Hetzelfde geldt voor de mine train coaster van Arrow. Dahlonega Mine Train (#368) heeft drie lifthills van een paar meter hoogte en schokt en bonkt in iedere bocht.

Ook de andere woodie Georgia Cyclone (#369) is geen geweldige achtbaan. De layout is best leuk en lang, er zitten goede stukken met airtime in maar ook een flink stuk waar de trein naar links en rechts heen en weer stuitert. Zelfs front seat is het geen prettige baan.

Batman The Ride (#371) is als de meeste andere Batman banen: intens maar redelijk soepel. Persoonlijk vond in de versie in Six Flags Great Adventure een stukje beter maar ook deze Batman is een prima achtbaan.

Grote verrassing voor mij was Mind Bender (#372), de Schwartzkopf looping coaster. Fraaie loops en bochtenwerk door de bomen met behoorlijke g-krachten.


Six Flags over Georgia is het tweede Six Flags park in de geschiedenis.


Het station van Goliath ziet er simpel maar erg netjes uit.


Vrolijk gekleurde treinen.


Vier seconden airtime op iedere heuvel!


Superman Ultimate Flight: tot nu toe de beste B&M Flying.
Six Flags over Georgia heeft ook een waterparkje.


The Great American Scream Machine is niet zo great als je helemaal achterin zit.


Een typische Out and Back layout.
The Ninja ziet er best aantrekkelijk uit van een afstandje.


De trein rammelt al als je nog stilstaat in het station.


In het gebied met de kiddie attracties vinden we ook Wile E. Coyote Canyon Blaster Joker Funhouse Coaster (#367).
Een mooi uitgewerkte coaster met nu eens geen standaard layout.
Het is een Arrow, en dat voel je! Dahlonega Mine Train is geen prettige rit.


Ook de Georgia Cyclone is een erg ruwe baan, al zijn er goede stukken met veel airtime.
De stand-up coaster Georgia Scorcher was niet zo bijzonder als Mantis.
Gotham City heeft natuurlijk een Batman the Ride achtbaan.


Een erg intense rit deze Batman. De variant in Great Adventure beviel eigenlijk beter.


Mind Bender is een geweldig goede Schwartzkopf coaster. Enorme g-krachten.
Aparte track voor een Schwartzkopf.


Acrophobia vertoont een sterke gelijkenis met 'onze' High Fall in Moviepark.