Holiday World

10-06-2006
Omdat de avond ERT op The Voyage niet doorging konden we in de ochtend nog een poging wagen. De buschauffeurs mochten in verband met de rijtijdenwet nog niet rijden dus werd het een ochtendwandeling. Amerika is over het algemeen niet ingesteld op wandelaars. Om de weg over te kunnen steken zou er politiebegeleiding moeten komen. En die kwam ook. De hele weg werd afgezet met zwaailichten en al om ons doorgang te geven.

Bij het park aangekomen rees een ander probleem. De bezoekers mochten ons niet onder de linten van het afgezette gebied van The Voyage zien gaan. We zijn dus niet over het normale pad gegaan maar backstage, langs de track van Raven en van The Legend.

De ERT werd weer geen succes omdat de trein vol met ECC'ers steeds bovenaan de lifthill bleef steken. We hebben nog wel de hele weg langs de track naar achteren kunnen lopen en zodoende foto's kunnen maken waar je normaal niet kunt komen.

Daarna nog maar even een rondje Howler (#348) meegepakt.


Ons hotel van de afgelopen twee nachten: Santa's Lodge. Geheel in kerstsfeer.


De straat oversteken onder politie begeleiding.


De track van Raven over het meer.


De first drop van Raven.


De first drop van The Voyage.


Goed eten bij dit mexicaanse restaurant: The Alamo.

Beech Bend

10-06-2006
Beech Bend is een klein park in Bowling Green, Kentucky. De drie kleine coasters die er al waren zouden het niet de moeite waard maken om het park in de route op te nemen maar dit jaar is er een prachtige coaster bijgezet: The Kentucky Rumbler. De rest van het park bestaat uit een spookhuis, een minigolfbaan, Old Timer auto's en een hele verzameling kermisattracties.

Het is vandaag bijzonder warm weer, tegen de 34 graden. In het spookhuis, wat verder niet veel voorstelt, hebben ze tenminste airconditioning.

Als eerste komen we Dragon (#349) tegen, een klein achtbaantje van Wisdom Rides. Hoewel niet heel bijzonder kunnen we ons hier best even op vermaken.

Het vermaken is al een stuk lastiger bij de Looping Star (#350). Deze rammelbaan van Pinfari zit niet alleen niet zo comfortabel, er zit ook nog een erg vervelende krappe looping in. De treintjes komen stelselmatig niet goed uit in het station waardoor de operators deze na iedere rit handmatig weer naar de juiste plek moeten slepen.

Kentucky Rumbler (#351) dan is een zeer snelle en soepele twister. De trein, die er ook prachtig uitziet, schiet drie keer langs het station waardoor de spanning opgebouwd wordt. Hopelijk kunnen ze deze baan in Beech Bend ook goed in vorm houden want dit is wel een juweeltje hoor.

De Zamperla spinning Wild Mouse (#352) is een populaire attractie hier. Er staat een flinke rij voor, ook al omdat er maar 3 karretjes worden gebruikt en die worden vaak ook nog maar half gevuld. Met twee personen aan een kant kun je ze goed aan het draaien krijgen.


Starship 3000 is een Gravitron spinride.


De kiddiecoaster van Beech Bend is een standaard Wisdom Dragon coaster.


Looping Star, een niet zo comfortabele Pinfari looper.


Kentucky Rumbler is waar het in dit park allemaal om draait. Een heerlijke twister.


Schitterende treinen voor een schitterende baan.


Veel kermisattracties zoals deze Flying Bobs.


De spinning mouse is vooralsnog populairder dan the Rumbler. De wachttijd is in ieder geval langer.