Holiday World

09-06-2006
Vandaag een hele dag om ons in Holiday World te vermaken. Ook dit park wordt weer gerund door een familie, die ons hartelijk verwelkomt. Het is gelegen in de heuvels en de bossen waardoor het geheel een zeer groene en frisse indruk krijgt. De themegebieden zijn niet altijd even duidelijk maar alles ziet er wel erg kleurrijk en goed verzorgt uit. De frisdrank is overal gratis wat natuurlijk een geweldige service is. Zeker met het weer wat we nu weer hebben.

Er zijn in Holiday World drie belangrijke achtbanen te vinden, allemaal hout. Raven (#345) is van 1995 en daarmee de oudste van het stel. De baan geeft een prima dosis airtime en raast in een lange bocht langs het meer. Daarna schiet de trein de bossen in om na een paar scherpe bochten weer in het station aan te komen.

De tweede houten baan is gebouwd in 2000. The Legend (#347) is meer een twister en er zijn op verschillende plaatsen tunnel geplaatst. De rit is een stuk langer dan Raven en ook intenser.

En dan natuurlijk The Voyage (#346). Wat een monster van een achtbaan is dat zeg. Absoluut de beste houten achtbaan die ik ooit ben tegengekomen. De rit begint met twee normale drops (airtime!) en daarna een heuvel met een bocht naar links, naar beneden een tunnel in. Omhoog de tunnel weer uit en terwijl je nog uit je stoel bent verandert de richting naar rechts. Een lange lus linksom (90 graden banking) en rechtsaf terug in de richting van het station. Dan volgt een brakerun direct gevolgt door een waanzinnige driedubbele drop in een tunnel. Er wordt nog meer snelheid opgebouwd terwijl de linkse en rechtse bochten elkaar snel opvolgen onder de lifthill door en er uiteindelijk overheen. Dan langs en onder het station (nog steeds met geweldige snelheid en flinke banking) om met nog een paar bochten terug in het station te komen. Ik heb foto's van de hele layout en zal deze als ik terug ben wel achter elkaar zetten.

Behalve Howler, de kiddiecoaster, is er nog een erg natte rapid river, een log flume en vele andere kleine attracties.

In de avond hadden we eerst een ERT op Raven en Legend en daarna, in het donker, ook op The Voyage. Helaas bleef de trein bovenaan de lifthill vastzitten. Dit probleem bleef zich ook de tweede rit voordoen en daarmee was de ERT afgelast. Ach, een enkele rit in het volslagen duister was ook wel goed.


De ingang van Holiday World ziet er al gezellig uit.


Holiday World claimt het oudste themapark van de wereld te zijn.


The Raven is een fraaie snelle coaster over het water. De baan is echter vrij kort.


Het mooie station van The Raven.
De themagebieden staan allemaal in het teken van een feest(dag).


De lifthill van The Voyage ziet er al meteen indrukwekkend uit.


De PTC treinen van The Voyage.


Nummer 1 houten achtbaan van de wereld, zonder enige twijfel.


The Legend komt het station uitrollen.
Thumbs up for The Legend.


Ook de Flying Scooters zijn fraai beschilderd.


Bumperboats!


Winkeltjes met kerstspullen het hele jaar door. Alleen in Amerika.


De rapids zien er ook goed uit en zijn behoorlijk nat als je pech hebt.


Had ik al gezegd dat The Voyage een fantastische achtbaan is?


Holidog en ik ;)