Geauga Lake & Wildwater Kingdom

05-06-2006
Vandaag was het een stuk beter weer dus ook weer betere foto's. Het was al met al een hele lange dag dus ik ga proberen het kort te houden.

De dag begon in Geauga Lake. Om een of andere reden was het park zo goed als uitgestorven. Na de ERT op Big Dipper (#308) en X-Flight (#309) hadden we de andere 8 achtbanen allemaal al gehad voor de lunch om 12 uur. De meeste daarvan zelfs frontseat. De rest van de dag heb ik doorgebracht met het maken van foto's, de leukste achtbanen nog een paar keer gedaan en wat andere rides.

X-Flight is best een bijzondere Flying Coaster. Er zijn slechts 2 Vekoma Flying Coasters gemaakt. Een soort van harnas met een heup- en beenbeugel is alles waar je mee vast zit en de vrijheid is dan ook veel groter dan bij een B&M Flying. In plaats van voorover wordt je bij een Vekoma achterover gekanteld en zo ga je dan ook op je rug de lifthill op. Eenmaal bovenaan draait de boel om en begint het feest. X-Flight is een soepele maar intense coaster, zeker de loop trekt flink wat G's.

Steel Venom (#310) is een Intamin LIM impulse coaster en verdraaid leuk. De wokkel omhoog is frontseat een leuke ervaring ook achterin is deze baan een aanrader (airtime all the way down). Jammer dat deze banen nog niet in Europa zijn doorgedrongen.

Bij een park met 10 achtbanen is de kans natuurlijk vrij groot dat daar ook een boomerang en een Vekoma SLC tussen zit en dat is bij Geauga Lake ook het geval. Head Spin (#311) is de boomerang in mooie felle kleuren en Thunderhawk (#312) is de naam van de SLC, die helaas niet al te soepel is.

Dominator (#313) heeft een aantal leuke elementen maar is niet de top 10 coaster waar ik op gehoopt had. Hij is zelfs wat aan de ruwe kant waardoor 2 ritjes (beide frontseat) wel genoeg was.

Een stuk leuker dan Big Dipper is de andere houten baan Raging Wolf Bobs (#314). Deze houdt er de hele weg goed de snelheid in en is nergens onprettig ruw.

De kleinste achtbaan van het park is Beaver Land Mine Ride (#315), een Zierer Tivoli Large. Over het algemeen zijn de banen van Arrow nogal aan de ruwe kant maar Double Loop (#316) is een van de positieve uitzonderingen. Het verloop van de baan laat zich uit de naam wel afleiden.

De hybride coaster Villain (#317) scheen vroeger een topper te zijn geweest maar is nu op de eerste 2 heuvels enorm woest. De ruwste hybride coaster tot nu toe. Na die twee drops gaat het wel wat beter met Villain maar echt leuk is het niet.


X-Flight is een van de twee Vekoma Flying Coasters.


De sidewinder geeft behoorlijke g-krachten.


Een loop op de rug afleggen is ook niet alledaags.


Het station in en uit gaat ruggelings alsook de lifthill.


Steel Venom is mijn eerste Intamin LIM launch coaster.


Een de ene kant een wokkel en de achterkant is 'straight up'.


Spillwater.


Head Spin is de zoveelste boomerang op de trip.
Big Dipper is niet een erg spannende houten achtbaan.
Thunderhawk is een niet al te soepele SLC.


Vanuit het reuzenrad.


Deze houten baan is al een stuk interessanter dan Big Dipper. Raging Wolf Bobs is een Out and Back uit 1988.
Beaver Land Mine Ride is een standaard Tivoli Large met weinig theming.


Voor een Arrow is Double Loop nog niet zo'n slechte rit.
Tijdens de lunch kwam Snoopy even langs. Hier is Snoopy met mijn zonnebril.


Big hug.


De enige B&M van dit park is een floorless. Dominator is best goed maar geen top 1o coaster.


De grootste houten achtbaan (met stalen onderstel) heet Villain. De eerste paar drops geven wel wat tikken maar daarna is het een prima achtbaan.
Deze schitterende Cadillac is een flying carpet. Ziet er fantastisch uit.


Het reuzenrad biedt en erg mooi zicht op het hele park en het meer.


Soms kom je vreemde restricties tegen.


Seaworld is nu een waterpark met daarin een simulator en een erg drukke 3D film.


Thanks and goodbye Geauga Lake.

Cedar Point

05-06-2006
Na Geauga zijn we doorgereden naar Cedar Point waar we in het Breaker hotel in het park verblijven. In fact, als ik uit het raam kijk dan kijk ik tegen een verlichte Top Thrill Dragster (#321) aan 50 meter verderop. Over Top Thrill Dragster gesproken: raad eens waar we zojuist een ERT op hadden ;)

Voor de ERT hadden we nog iets meer dan een uur om wat andere attracties te doen en heb ik Corkscrew (#318), Mantis Rougarou (#319) en Millennium Force (#320) gedaan. Morgen een ERT op deze laatste. De TR van Cedar Point komt morgen wel.