Lakemont Park

03-06-2006
Vandaag twee minder bekende kleinere parkjes op het programma: Lakemont park en Idlewild. Lakemont is nog een paar uur gesloten terwijl we alle vier achtbanen kunnen rijden. Als het park om 12 uur open gaat blijft het tot ons vertrek nog erg rustig in het park. Lakemont heeft voornamelijk traditionele attracties en een stel antieke achtbanen.

Leap The Dips (#295) is zelfs de oudste nog werkende achtbaan ter wereld. Deze side friction coaster uit 1902 volgt een drietal achten waar bij iedere kruizing een 'dip' is aangebracht. De snelheid zal niet veel hoger liggen dan zo'n 20 km/u maar het geeft als achtbaanliefhebber toch een apart gevoel zo'n klassieker te rijden. Leap The Dips draait mket slechts 1 vierpersoons treintje maar er wordt aan andere treintjes gewerkt.

Toboggan (#296) is een heel ander soort achtbaan. De eenpersoons treintjes gaan vertikaal omhoog een buis in en komen dan in een spriraal weer naar beneden. Eenmaal beneden volgen nog een paar heuveltjes. Het ziet er van buiten allemaal niet erg comfortabel uit maar dit valt heel erg mee. Toboggan is een van de weinige achtbanen van Chance.

Het kinderbaantje hier heet Little Leaper (#297) en als we niet allemaal tegelijk instappen mogen wij zonder problemen ook een rondje.

Skyliner (#298) is een houten achtbaan en heeft voorin weer een flinke hoeveelheid airtime. Zonder gordels en met een niet aansluitende lapbar is het lastig om op je plaats te blijven.

Een van de meest opvallende attracties in Lakemont is de Skydiver. Het lijkt enigszins op een enterprise alleen draait het een stuk langzamer. De positie van de bakjes is met een groot stuurwiel binnen te bepalen. Het meest comfortabel is natuurlijk om te proberen de boel rechtop te houden maar dat gaat vroeg of laat vreselijk mis en dan draai je werkelijk alle kanten op en weet je niet meer wat onder of boven is. Erg uniek en erg grappig apparaat.

Verder zijn er zoals gezegd vele traditionele attracties als een round-up, een scrambler en een reuzenrad 'oude stijl'.


Leap the Dips, a national landmark.


De vierzitter trein.
Een van de vele klassiekers hier. Deze is helaas 'out of order'.


De lifthill en spiraal van Toboggan.


Vertikaal omhoog de buis in.
Little Leaper is een kiddiecoaster.


Skyliner, een aardige houten achtbaan.
Skydiver!Idlewild & SoakZone

03-06-2006
Idlewild is een stuk groter dan Lakemont park en is volledig in het bos tegen een berg gebouwd. Het park wordt opgedeeld in twee delen door een rivier. Daarnaast is er nog een waterpark Soakzone. Water hebben we genoeg als we bij het park aankomen want het regent flink. Idlewild heeft ook weer een aardige verzameling traditionele attracties, een midgetgolfbaan en twee achtbanen.

Rollo Coaster (#299) is een houten achtbaan tegen de bergwand aan en door de bossen. Het is in dat opzicht een soort kleine uitvoering van Boulder Dash in Lake Compounce. Met de regen op de baan gaat het nog best snel.

Wild Mouse (#300) is de enige mouse coaster door Vekoma gebouwd. Het lijkt dan op geen enkele manier op een mouse zoals we die gewend zijn. Het begint al met een scheve lifthill en zowel de layout als de treintjes zijn compleet anders. Ik had begrepen dat deze muis, die oorspronkelijk in Alton Towers heeft gestaan, nogal ruw was in de remmen maar dat hebben ze dan kennelijk opgelost want daar heb ik geen last van gehad.

In kiddieland vinden we o.a. een trolley door het bos van Mr. Rogers Neighbourhood. Onderweg moeten we alle figuren uitnodigen voor een feest in het kasteel van koning vrijdag de 13e.

Een aanrader qua eten is de grill in het midden van het park bij het reuzenrad. De spareribs zijn voortreffelijk.


Rollo Coaster is gebouwd van het hout uit het Idlewild bos zelf.


Het station van Rollo Coaster.


De lifthill van Wild Mouse is flink scheef.


Ook de muis is omgeven door bomen.


Wild Mouse was mijn 300e achtbaan.


Ook deze verlegen panter nodigen we uit voor het feestje van de koning.


Een mini tumblebug. Een zeldzamer attractie.


Autorit attractie uit de 60'er jaren.


En ook hier een oude stijl reuzenrad.