Knoebels Amusement Park & Resort

01-06-2006
Knoebels is anders dan de meeste parken waar we tot nu toe zijn geweest. Dat begint al bij binnenkomst want het is onduidelijk waar het park precies begint. Het wordt gerund door de Knoebel famalie, ligt midden in een bos in de bergen en er wordt zoveel mogelijk met natuurlijke materialen gewerkt. Het personeel is erg vriendelijk, heeft geen haast en is vaak al op pensioengerechtigde leeftijd. Het park neemt je 40 jaar terug in de tijd.

Om maar eens met de topper te beginnen: Phoenix (#279) is een houten achtbaan die oorspronkelijk als The Comet in San Antonio (Texas) rondjes draaide. Toen Dick Knoebels in 1984 een houten achtbaan wilde bouwen werden de kosten op 1,75 miljoen dollar begroot. The Comet stond nog als een van de laatste attracties in het inmiddels gesloten park in San Antonio. Hoewel de meningen waren dat het niet rendabel zou zijn om een houten baan te verplaatsen werd dit project toch gestart en bleek uiteindelijk iets meer dan 1 miljoen gekost te hebben.

Phoenix rijdt fantastisch. De airtime in dit beest is ongelovelijk en er is alleen een lapbar voor beide rijders die zo'n 15 cm boven je benen blijft staan. Deze lapbar kom je tijdens de rit regelmatig tegen maar de baan is absoluut niet ruw. Als je deze baan ooit gaat doen, en je houdt van airtime, neem dan plaats op de derde rij. Frontseat is ook erg goed en ook achterin is de ervaring overweldigend.

Twister (#280) is een heel ander soort houten achtbaan. Deze is nieuwer, hoger, sneller en ruwer. De lifthill is in twee secties verdeeld en daarna gaat het alle kanten op. Een lekkere wilde rit maar toch met een mindere herhalingsfactor dan Phoenix.

Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe houten baan. Flying Turns wordt een heel ander soort baan dan alle anderen. Een houten bobsled baan die inmiddels zijn uitgestorven. Met deze nieuwe versie kan de nieuwe generatie ook van dit type baan genieten. Het bouwen van een dergelijke baan is ontzettend arbeidsintensief dus de verwachting is dat deze pas laat in het seizoen of misschien zelfs pas volgend seizoen gereed zal zijn.


Phoenix herrees uit de as van The Comet.


Een van de vele nostalgische rides die de Knoebels familie heeft verzameld. Deze Flying Scooter draaien een stuk harder dan die in Lake Compounce.


Werken aan Flying Turns.
De laatste aanwinst van het park. Van de looper zijn er nog maar een paar in werking.


High Speed Thrill Coaster (#281) lijkt een kiddie coaster maar deze baan uit 1955 is aardig venijnig.
Een Roll-O-Plane, ook uit 1955. Een hele aparte ervaring zo'n rit in de Satellite.


Veel van dit soort borden en gevels. Allemaal nog dienst doende natuurlijk.


Nog zo'n klassieker; de Tilt-A-Whirl.


Just clowning around.

Morgen Hershey. Vanavond regent en onweert het ineens. Hopen dat het morgen weer mooi weer wordt.