Six Flags New England

28-05-2006
Een hele dag voor Six Flags New England. De verwachting was dat het erg druk zou worden in het park. Goed weer, op een zondag en Memorial weekend zou een hoop bezoekers trekken. Dit viel erg mee, uiteindelijk heb ik nergens langer dan een half uur moeten wachten.

De ochtend begon al meteen goed met een ERT op Superman - Ride of Steel Superman the Ride (#248). De eerste rit direct front-seat. Wat een geweldige coaster is dit zeg, een first drop om U tegen te zeggen en daarna raast hij maar door, op iedere heuvel een flinke portie airtime. Wat een geweld, wat een snelheid en wat een prachtige manier om een park mee te beginnen.

Na Superman zijn we snel naar een andere publiekstrekker gegaan: Mr. Six's Pandemonium Pandemonium (#249). Een spinning coaster en een erg leuke soepele rit, waarbij de karretjes behoorlijk kunnen ronddraaien. Pandemonium was vorig jaar een mooie toevoeging aan het aanbod aan achtbanen.

De volgende baan op het lijstje was Cyclone (#250). Deze houten gigant heeft alleen de naam overeenkomstig met de baan in Astroland maar lijkt verder in geen enkel opzicht. Het lijkt of er stukken track missen in de baan en de trein stuitert en klapt over de baan. Niet echt een groot succes.

De rapid river is vrij kort en de boot gaat pijlsnel door het parcours. Niet snel genoeg echter om je niet helemaal doorweekt weer in het station af te leveren. De kans dat je uit deze baan droog uitstapt is erg klein. Het park heeft nog een paar kinderachtbanen zoals Great Chase (#251) en Poison Ivy's Tangled Train Catwoman's Whip (#252), een Tivoli Large Zierer baan.

Batman - The Dark Knight (#253) is een floorless B&M coaster. Ook voorin viel deze baan een beetje tegen. Hij is niet erg hoog en de elementen worden een beetje tam en eigelijk te soepel genomen. Er zit zeg maar weinig pit in deze baan.

Waar wel weer voldoende pit in zit is Thunderbolt (#254), een houten klassieker uit 1941. Thunderbolt was voor mij de verrassing van het park en gaf een geweldige hoeveelheid airtime weg, vooral helemaal achterin de trein.

In de avond hadden we dan nog een keer een ERT op Superman - Ride of Steel, ditmaal dus in het donker. Een hele dag rondjes draaien heeft de baan kennelijk goed gedaan want hij was nog een stuk sneller dan in de ochtend. Werkelijk een achtbaan om van te smullen, 16 rondes lang om precies te zien.


's Morgens vroeg is het nog zeer rustig bij de ingang van het park. We hebben overigens allemaal een seasonpass gekregen.


Superman komt weer terug langs het station geraasd nadat hij net over de leukste heuvel is gekomen.


Nog eens Superman.


De first drop is nog aardig steil en de trein schiet hierna meteen een tunnel in.
Mr. Six Pandemonium is een populaire attractie.


Cyclone, an American classic. Het klinkt goed, het ziet er goed uit maar de rit is niet best.


Superman is vanuit een groot deel van het park goed te zien. Dit is nog eens de first drop.


Mind Eraser Mind Eraser (#255) is een standaard SLC en niet zo'n soepele ook nog.


Batman in de corkscrew. Een beetje een tegenvaller maar ook niet slecht.
Poison Ivy is een Zierer Tivoli Large. Iets uitgebreider dan onze Wok dus en best een leuk ritje.


Hey look, it's Superman again.


In het laatste deel van de rit zit deze met mist gevulde tunnel. Best nat als je daar een aantal keer doorheen gaat.


Thunderbolt is de verrassing van Six Flags New England.


Vlak voor de double dip.


Er is ook nog Flashback (#256), een Boomerang coaster. What can I say ...