SeaWorld Orlando

26-08-2005
Van Sea World kon ik me van te voren, ondanks alle verhalen, maar moeilijk een voorstelling maken. Is het een attractiepark met een zee aquarium? Een dierentuin met een paar attracties? Vandaag gaan we het ontdekken. Sea World Orlando is maar een half uurtje rijden. Het is nog steeds erg heet, zo'n 35 graden en een hoge luchtvochtigheid. Over het weer gesproken: Katrina raast over Miami en the Florida Keys. Dat wordt nog interessant morgen.

Rond een uur of 11 komen we het park binnen en het ziet er weer erg netjes uit. De parkmap verraad ons dat er voornamelijk zeedieren te zien zijn en een paar grote attracties. We besluiten een Adventure Express Tour te nemen. Een gids gaat ons dan backstage zaken laten zien, we hebben gereserveerde plekken bij de shows en voorrang bij de attracties. Voor vier personen wel een aardig bedrag maar dan heb je ook wel wat bijzonders.

Dave uit Alabama gaat ons rondleiden en onze groep bestaat verder alleen uit ons viertjes. We hadden het slechter kunnen treffen. We beginnen met een uitgebreide lunch. Jammer dat we net al flink hadden ontbeten. Het buffet staat naast de verblijven van de orca's. Shamu is aan het spelen met de trainers en dat speelt zich helaas 2 bakken verderop af. We kunnen deze prachtige dieren dus voorlopig alleen vanaf een afstandje bewonderen.

Achter de schermen zien we de enorme waterzuivering installaties. Voor de orca's alleen al wordt 15 miljoen liter water iedere 3 uur rondgepompt.
Wij gaan een pinguin aaien. In het pinguinverblijf is het lekker koel, niet te koud want het gaat hier om Zuidamerikaanse Magellanic pinguins. Je zou misschien verwachten dat de dieren rubberachtig zouden aanvoelen maar het zijn natuurlijk vogels en dus hebben ze veren. De kleine veertjes voelen heel zacht aan.

We gaan verder naar Wild Arctic, een simulator waarbij we een oversteek maken over de Noordpool. Daarbij komen we ijsberen tegen, gaan over een fjord en komen natuurlijk in een sneeuwstorm terecht. Op zich wel een fijne simulator maar de film springt een beetje van de hak op de tak. We waren dan we via de uitgang binnengekomen maar dat was niet eens nodig geweest want de attractie is misschien voor een derde gevuld.

Via de ijsberen komen we bij het Shamu Stadium voor de show met de orca's. We zitten midden in soak zone en kunnen dus verwachten goed nat te gaan worden. Het valt uiteindelijk nogal mee maar we zitten echt perfect voor foto's en film. Wat een prachtige indrukwekkende dieren zijn dit toch. Een orca van 2000 kilo of meer die zichzelf voor je neus helemaal uit het water tilt maakt indruk hoor. Van begin tot einde genieten.

Van de orca's gaan we naar de zeehonden en zeeleeuwen. Allemaal krijgen we een bakje vissen en die gaan we proberen bij de zeehonden te krijgen. De uitdaging is om ervoor te zorgen dat de visjes niet onderschept worden door de vogels die hier op de loer liggen. Zodra de zeehonden in de gaten hebben dat er vis is komen ze kijken wat er te halen valt. Andere gaan liggen jammeren om op die manier aandacht te krijgen.

Kraken (#224)! Volgens sommigen is dit de beste B&M achtbaan die er te vinden is. Ook hier staat nauwelijks een wachtrij. Door de verwachtte regen is het helemaal niet druk in het park. Toch mogen we niet zelf een rij kiezen en komen we ergens in het midden terecht. Kraken heeft dezelfde elementen als Dragon Kahn in Port Aventura maar loopt geweldig soepel. Later op de dag doe ik nog een aantal ritten en als laatste met z'n allen nog een keer voorin. Geweldige achtbaan maar niet mijn absolute favoriet.

Dan Journey to Atlantis (#223). Deze rit begint binnen in een geweldig mooi gemaakte gang met atlantis effecten. Dan gaan we naar boven en volgt een niet al te natte splash. Het venijn zit hem echter om de hoek waar een flinke golf water wordt geschept. De rest van de dag heb ik nog plezier van water in m'n schoenen. Tenslotte gaat de boot nogmaals omhoog en via een stuk achtbaan weer naar beneden om daar weer in het water te plonsen.

De pijlstaartroggen hebben honger en daar gaan we wat aan doen. Zodra de roggen weten dat er reuzegarnalen te halen zijn komen ze naar ons toe gezwommen. Roggen hebben hun bek aan de onderkant zitten en moeten dus over je hand zwemmen om als een soort stofzuiger de garnaal naar binnen te trekken. Als eerste komt een rog van ruim een meter in doorsnee een garnaal verorberen en dat is toch wel even schrikken.

We hebben het er maar druk mee want ook de dolfijnen moeten gevoerd worden. Voor ons is weer een speciaal plekkie gereserveerd en we krijgen weer een bakje vis om de dolfijnen mee te verwennen. De truuk is om met de ene hand een vis toe te dienen en met de andere hand het dier te aaien. Sommige dolfijnen vinden het ook prima om aangehaald te worden zonder dat daar vis tegenover staat. Hellen kan zo aan de slag als trainer want ze laat de dolfijnen er echt voor werken :o)

Voordat de show met de dolfijnen begint hebben we nog even tijd om de zeekoeien te bezoeken. Zeekoeien worden nogal eens aangevaren en worden dan opgevangen door Sea World. "They eat, float and poop", zegt Dave. 80 kilo sla per zeekoe per dag.
De dolfijnenshow is tamelijk bijzonder want er zitten allerlei elementen is die je niet in zo'n show zou verwachten. Zo is het tevens een duikshow en een bungee show. Wel grappig maar er had wat meer met de dolfijnen gedaan kunnen worden.

Dave heeft intussen afscheid van ons genomen en we staan er weer alleen voor. Hellen en de kinderen gaan naar de zeeleeuwenshow als ik nog een paar rondjes op Kraken ga doen. De zeeleeuwenshow is een soort parodie op de shows en andere attracties als Kraken en heel erg vermakelijk.

Dan moet er nog wat gegeten worden en de Shark Underwater Grill lijkt uitermate geschikt. We komen aan een tafeltje direct naast de tank met een bonte verzameling haaien en andere vissen. Het eten is hier voortreffelijk en het menu voorziet uiteraard voornamelijk in allerlei soorten vis. Voor Birgit minder goed nieuws maar gelukkig is er ook een lekker kipfiletje.

Dan volgt nog een eindshow met vuurwerk en Shamu in de hoofdrol. Al met al een perfect dagje Sea World meegemaakt en met alle extra's was de Adventure Express Tour absoluut de moeite waard.